Ale to, że on głupieje zostało juz wcześniej wystarczająco pokazane,wopozka pisze:do tego aby pokazac jak nuvi 860 glupieje podczas jazdy nadaje sie doskonale.
Teraz chodzi o to żeby stwierdzić dlaczego tak się dzieje.
Ale to, że on głupieje zostało juz wcześniej wystarczająco pokazane,wopozka pisze:do tego aby pokazac jak nuvi 860 glupieje podczas jazdy nadaje sie doskonale.
Ale on jezdzil z gpmapa, a nie z ump. Moze byc rzeczywiscie tak jak opisal frasun. W sumie to i na nuvi250 takie rzeczy sie zdarzaja, ale w nawigacji to nie przeszkadzairko pisze:erjot jeździł
Sprawdzałeś jakie chipsety miałeś w 860? Sprawdzałeś jaka była dokładność wskazań GPS w momencie gdy wg. Ciebie przekłamywał pozycję?irko pisze:w drugiej błąd sięgał 100 m

Tak jak podejrzewałem MTK, Twoje Sony ma SiRFIII.irko pisze:Wersja oprogramowania GPS 2.8m
chipset - ???? jak to sprawdzić?
Track łapałeś na CNE? GPMapa ma najrozsądniej narysowane drogi.irko pisze:zauważcie jak słabo z dokładnością UMP
CNE jest ok. GP Mapa tez troche obok
jaka to różnica?frasun pisze: Tak jak podejrzewałem MTK, Twoje Sony ma SiRFIII.
to co widzisz złapane BEZ ZAZNACZONEJ MAPY, tak jak wspomniałem w opcji - BEZDROŻEfrasun pisze:Track łapałeś na CNE? GPMapa ma najrozsądniej narysowane drogi.
wersja oprogramowania 2.80M mowi o tym, ze chip to MTKirko pisze:jaka to różnica?frasun pisze:Tak jak podejrzewałem MTK, Twoje Sony ma SiRFIII.
w specyfikacji nie piszą co co ma w środku
Albo masz jakąś inną GPMapę, albo ja nie umiem zrozumieć Twojego tracka.irko pisze:to co widzisz złapane BEZ ZAZNACZONEJ MAPY, tak jak wspomniałem w opcji - BEZDROŻE
GP Mapa tez sie rozjeżdża
CNE najdokładniejsze
UWAGA - popatrz na cały ślad a nie tylko to co widać na jpg-ach
Ano różnica dosyć znacząca. Poczytaj ten test: http://blogn.pl/vista-prawie-z-sirfem.htmlirko pisze:jaka to różnica?frasun pisze: Tak jak podejrzewałem MTK, Twoje Sony ma SiRFIII.