MapSource się zbuntował

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
krecio
Początkujący
Kontakt:

MapSource się zbuntował

Post autor: krecio »

Mam problem. Otoz dwa dni temu bylo wszystko OK. Moglem sobie zaplanowac trase, zobaczyc gdzie co jest. Czyli bylem szczesliwy oraz czulem sie bezpieczny :roll:
Az tu wczoraj - musze dodac, iz jestem za granica - chcialem sobie zaplanowac kolejna wycieczke, a tu kicha. MapSource kaze mi instalowac stara (pierwsza) wersje CN 2008. A ja mialem juz wgrana najnowsza wersje po aktualizacjach. Ponowna reinstalacja samego programu oraz pozniej nowej mapy nic nie daje. Stracilem duzo czasu na polaczenie internetowe aby ten nowy CN wgrac i nic. Dalej nie moge uruchomic programu. Czy ma ktos jakis pomysl jak sobie z tym poradzic? Nie jestem w kraju co warunkuje niedostepnosc do starych wersju oprogramowania. Nowego MapSource'a sciagnalem i mam, CN 2100 tez mam, GPMape tez mam zainstalowana. Sam Garminek "chodzi" i nawiguje ale brak mi mapy w laptopie....
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 08:45 przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięte duplikaty postu
pozdrawiam,
krecio

nuvi 2797LM

http://www.slaskiezamki.pl
asandrzej
Garniak

Re: MapSource się zbuntował

Post autor: asandrzej »

Witam.
Należy usunąć wpisy mapy CNE 2008 ID 284 w rejestrze można to zrobić na ‘piechotę’ lub programem
MapSetToolKit > zaznaczyć mapę - okno po prawej stronie > przycisk uninstall > uruchomić MapSource.
Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
krecio
Początkujący
Kontakt:

Dzieki,
Pomoglo na tyle, ze mam CN 2010. Inne musialem usunac ale mam to co mi teraz potrzebne :mrgreen:
pozdrawiam,
krecio

nuvi 2797LM

asandrzej
Garniak

Post autor: asandrzej »

Jeżeli usunąłeś tylko wpisy rejestru a nie usunełeś fizycznie podkatalogów z katalogu Garmin to możesz przywrócić poprzedni stan
Jeżeli w katalogu Garmin są podkatalogi z innymi mapami (CNE 2008 wątpię) możesz je wstawić do MS powtórnie przycisk >Install >wyszukać katalog Garmin > podkatalog z plikami map > wypełnić pola> zatwierdzić Install. Katalog z mapą CNE 2008 prawdopodobnie usunąłeś lub przeniosłeś w inne miejsce to było przyczyną, że MS się zbuntował.
Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
krecio
Początkujący
Kontakt:

Nie usuwalem niczego z katalogow Garmina, zadnych map itp. Wszystko funkcjonowalo do czasu gdy zaczalem czyszczenie rejestrow. Otoz (jestem teraz we Francji) po wielu ciekawych perypetiach zwiazanych z zakupem jakiegokolwiek dostepu pre-paid'owego do sieci udalo mi sie nabyc SFR. I niby bylo "cacy" ale moj Kaspersky "wydzieral" sie, ze soft SRF ma dwa trojany. Jakos udalo mi sie to poustawiac i wpadlem na pomysl zeby przy okazji zrobic porzadek na dysku. I zrobilem... Dzieki jeszcze raz za pomoc :mrgreen:
pozdrawiam,
krecio

nuvi 2797LM

ODPOWIEDZ