Może to błąd metody, ja niedawno przechodziłem z E51 (telefon z "epoki" E65) na E52 i wszystkie kontakty przeniosłem bezproblemowo za pomocą opcji "transfer" w panelu sterowania E52. Kontakty z wieloma danymi (tel. kom., tel. praca, tel. domowy, mail, adres, firma ...) przeniosły się bez żadnych zniekształceń. Nastepnie po podłączeniu E52 z PCSuite wszystko się ładnie zsynchronizowało. Wcześniej zmieniając tel. też przenosiłem za pomocą stary tel.->PCSuite->Outlook->PCSuite->Nowy tel. Na szczęście tym razem odebrałem nowy tel. i wyjechałem w podróż służbową, nie miałem ze sobą kompa na którym mam zainstalowane PCSuite i Outlooka a na laptoku nie chciało mi się instalować, ponadto nudzilem się w hotelu, więc zaczałem czytać instrukcję E51 (do czego bardzo Cię zachęcam ;o)) i odkryłem wcześniej przytoczoną opcję transferu.
pzdr. jacek
Komórki – przeniesienie kontaktów
Re: "komórki"...
Ja ostatnio również zaliczyłem przesiadkę E51-->E52 i transfer kontaktów między telefonami za pomocą Nokia PC Suite przebiegł bezproblemowo. Tyle tylko, że ja od dawna nie trzymam kontaktów na karcie SIM a w pamięci telefonu. Może to ma coś do rzeczy.
nuvi 205 + GPMapa + UMP, nuvi 1200T (FW 4.99 PouchX) + CNE + UMP
Re: "komórki"...
Darek, skoro to sa dwie Nokie to w ciemno można powiedzieć, że mają SyncML.
Załóż sobie konto na http://www.mobical.net, nie musisz nic konfigurować w telefonie, każesz sobie przysłać konfigurację sms'em. Robisz sync ze sytarego aparatu, przekładasz kartę, znów wysyłasz konfigurację na nowy tel. robisz sync i masz wszystko. Synchronizuje się kalendarz, notatki, kontakty.
Wojtek
PS. Oczywiście przed drugim sync (nowy telefon) skasuj cały ten śmietnik, który sie Tobie zrobił
Załóż sobie konto na http://www.mobical.net, nie musisz nic konfigurować w telefonie, każesz sobie przysłać konfigurację sms'em. Robisz sync ze sytarego aparatu, przekładasz kartę, znów wysyłasz konfigurację na nowy tel. robisz sync i masz wszystko. Synchronizuje się kalendarz, notatki, kontakty.
Wojtek
PS. Oczywiście przed drugim sync (nowy telefon) skasuj cały ten śmietnik, który sie Tobie zrobił
nuvi 215W, SP 2720
-
SP2BZW