Update UMP-pcPL - problem
Update UMP-pcPL - problem
Witam,
jaka moze być przyczyna braku mozliwości aktualizacji UMP-pcPL poprzez ikonę na pulpicie "Update UMP-pcPL"? Po chwili pokazuje się komunikat: "Nie udało się pobrac aktualizacji. Mapa może nie działać. Spróbuj za jakiś czas ponownie". W dodatkowym okienku: "Błąd ściągania aktualnej wersji UMP-pcPL. UMP download error". Aktualizuję poprzez ponowne instalowanie UMP, ale wolałbym przez UPDATE. Komputer działa w sieci Linux pod ochroną Kaspersky'ego.
jaka moze być przyczyna braku mozliwości aktualizacji UMP-pcPL poprzez ikonę na pulpicie "Update UMP-pcPL"? Po chwili pokazuje się komunikat: "Nie udało się pobrac aktualizacji. Mapa może nie działać. Spróbuj za jakiś czas ponownie". W dodatkowym okienku: "Błąd ściągania aktualnej wersji UMP-pcPL. UMP download error". Aktualizuję poprzez ponowne instalowanie UMP, ale wolałbym przez UPDATE. Komputer działa w sieci Linux pod ochroną Kaspersky'ego.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2013, 09:28 przez Mariusz65, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tematu po połączeniu
Powód: korekta tematu po połączeniu
Pozdrawiam, Tadeusz
------------------------------------
Nuvi 3790 LMT, DriveSmart 55, Oregon 550T, Garmin GPSMAP 66s
------------------------------------
Nuvi 3790 LMT, DriveSmart 55, Oregon 550T, Garmin GPSMAP 66s
Re: Niemożność aktualizacji UMP-pcPL
Wyłącz na chwilę. Jeśli pomoże, to znieś blokowanie portu 873.attache pisze:pod ochroną Kaspersky'ego.
Re: Niemożność aktualizacji UMP-pcPL
u mnie mogę pobierać tylko pod blueconnectem
przez neostrade jest to niemożliwe
pozdr
ir
przez neostrade jest to niemożliwe
pozdr
ir
był Garmin 865t , jest 2689 LTM ZUMO XT http://www.bluephoto.pl
update UMP-pcPL - problem
Wykonanie update UMP-pcPL powoduje dziwny objaw. Mapa zostaje zaktualizowana, ale przy wyszukaniu jakiejkolwiek miejscowości - po jej znalezieniu i zatwierdzeniu "OK" pojawia się okienko z informacją,że wystąpił problem z aplikacją GARMIN i zachęta aby informację o błędzie wysłać do firmy GARMIN. Zamknięcie okna wyłącza także MapSource. Dzieje się to także po otwarciu GP Mapy.Normalną sytuację przywraca deinstalacja UMP-pcPL i ponowna jej instalacja ze starej wersji. Sytuację taką od dłuższego czasu miałem w komputerze stacjonarnym. Dobrze było natomiast w notebooku. Ostatnia aktualizacja w notebooku niestety spowodowała ten sam objaw. W obydwu komputerach mam zainstalowany legalny Windows XP. Jaka może być tego przyczyna. Miał ktoś podobny objaw?
Pozdrawiam JM
Pozdrawiam JM
NUVI 205, Vista HCX, PL TOPO 2012.3, CNE 2010.3, GPMapa TOPO, GP Mapa 2010.3, UMP-Topo, TOPO 100, GPS Wielkopolska 1.52
Re: update UMP-pcPL - problem
Było już... To problem z rejestrem. Zakładam, że masz MapSource 6.15.4 i musisz skasować z rejestru gałąź zawierającą cache wyszukiwania mapy.
Pozdrawiam,
Kod: Zaznacz cały
reg delete "HKCU\Software\Garmin\MapSource\Settings\Find\RecentResults" /fRe: update UMP-pcPL - problem
Nie. Mam MapSource 6.14.1
NUVI 205, Vista HCX, PL TOPO 2012.3, CNE 2010.3, GPMapa TOPO, GP Mapa 2010.3, UMP-Topo, TOPO 100, GPS Wielkopolska 1.52
Czytasz, ale mało uważnie: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=4751.
Dzieje się tak ponieważ aktualizujesz mapy.
Pozdrawiam,
Dzieje się tak ponieważ aktualizujesz mapy.
Pozdrawiam,
Problem z pobraniem aktualizacji mapy z ogonkami
Cześć,
nie mogę znaleźć odpowiedzi na problem a aktualizacją mapy z ogonkami.
Korzystam ze skryptu Update_UMP-pcPL_wget.bat
Wyświetla mi się komunikat, że nie mam odpowiednich uprawnień do dostępu do tego elementu.
Z góry dziękuję za odpowiedź

nie mogę znaleźć odpowiedzi na problem a aktualizacją mapy z ogonkami.
Korzystam ze skryptu Update_UMP-pcPL_wget.bat
Wyświetla mi się komunikat, że nie mam odpowiednich uprawnień do dostępu do tego elementu.
Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Spróbuj Update_UMP-pcPL_rsync.bat i w pliku wersja.bat zmień wpis na: set wersja=latest-og.txt jeśli jest inaczej.
aktualizacjia z 23,.12.2009
przed chwilą zaktualizowałem UMP, poprawki z 23.12 zapisały się same w mapsource jako nowa mapa? wcześniej przy aktualizacji nie przybywało mi map w mapsource, widniała tylko ta pierwotnie zainstalowana... jako tako nie zauważyłem na razie problemów, prócz tego, że nie ma na niej szlaków pieszych i rowerowych? jak je teraz dograć i czy to normalne, że aktualizacja zapisała się jako nowa mapa?
[EDIT] Szlaki są tylko w wersji topo. W wydaniu topo z wczoraj szlaki są obecne. Zapisało się jako ta sama mapa co zwykle. To w sumie jak nazywają się te, które masz teraz w tym samym momencie? Alf/red/
--
dziś zaktualizowałem jeszcze raz.... teraz mam dwie mapy UMP-pcPL to23Dec09 i UMP-pcPL og23Dec09. Ta druga wersja wlazła sama przy aktualizacji... Wcześniej miałem UMP-pcPL to17gru09. Widzę, że w nazwie zamiast grudnia jest nazwa angielska(to nie problem oczywiście), i że w wersji topo nie ma ogonków w nazwach, a wersji z ogonkami nie ma szlaków... nie idzie tego zgrać w jedną wersję? pytam tak z ciekawości
[EDIT] Szlaki są tylko w wersji topo. W wydaniu topo z wczoraj szlaki są obecne. Zapisało się jako ta sama mapa co zwykle. To w sumie jak nazywają się te, które masz teraz w tym samym momencie? Alf/red/
--
dziś zaktualizowałem jeszcze raz.... teraz mam dwie mapy UMP-pcPL to23Dec09 i UMP-pcPL og23Dec09. Ta druga wersja wlazła sama przy aktualizacji... Wcześniej miałem UMP-pcPL to17gru09. Widzę, że w nazwie zamiast grudnia jest nazwa angielska(to nie problem oczywiście), i że w wersji topo nie ma ogonków w nazwach, a wersji z ogonkami nie ma szlaków... nie idzie tego zgrać w jedną wersję? pytam tak z ciekawości
Ostatnio zmieniony 17 maja 2013, 14:21 przez Mariusz65, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączone posty
Powód: Połączone posty
"nikt jeszcze nie wie, czy stare słońce zarysuje nowy dzień..."
/Ege 810/GPSWielkopolska - SUPER!!!/ Topo PL
Dla jakich odbiorników to by miało sens?kwl pisze:w wersji topo nie ma ogonków w nazwach, a wersji z ogonkami nie ma szlaków... nie idzie tego zgrać w jedną wersję?
nie bardzo wiem, co ma do tego rodzaj odbiornika? zależało mi tylko na tym, żeby w wersji topo wszystkie nazwy mogły być też poprawnie wyświetlane...
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Colorado, Oregon, Dakota, AlaskaAlf/red/ pisze:Dla jakich odbiorników to by miało sens?
Mój młody padawanie. Pytam, to się nie stawiaj. Inaczej nic nie osiągniemy.kwl pisze:nie bardzo wiem, co ma do tego rodzaj odbiornika?
Rzuć proszę okiem tu.
Nie stawiam się absolutnie....
naprawdę nie zrozumiałem intencji odnośnie rodzaju odbiorników, dla których miałoby to sens.. Więc tak się tylko "głośno" zastanowiłem...