Garmin Colorado - Aktualizacja oprogramowania
Re: Garmin Colorado - Aktualizacja oprogramowania
No i niestety problemy z dużymi plikami GPX z Geocache'ami występują w dalszym ciągu. A support Garmina zapewniał mnie, że w najbliższej wersji firmware to poprawią...
No i jak zwykle jedno poprawili drugie zepsuli. Przestały pokazywać się "kije bejsbolowe" ale przestały się również pokazywać etykiety POI (podobnie jak w Dakocie z nowym firmware)
.
LeCH
Edge 1030 , Oregon 650, Forerunner 945
Wersja 3.40
Changes from version 3.30 to version 3.40:
Changes from version 3.30 to version 3.40:
- Added BirdsEye control to Profiles.
- Fixed map display problems.
- Fixed issue setting marine map modes.
LeCH
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
@Miecho
Czy w wersji 3.40 jest już bieżący podgląd profilu trasy i śladu, jak w Oregonach?
Czy w wersji 3.40 jest już bieżący podgląd profilu trasy i śladu, jak w Oregonach?
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
Niestety nie.
LeCH
A co z wyświetlaniem własnych ikon i nazw POI? Piszą, że usunęli problem z wyświetlaniem map. Czy już wszystko działa jak należy?
Nie pokazują się kije baseball-owe. Własne ikony tak jak przedtem, przy pewnym powiększeniu Garminowe ikony wychodzą na pierwszy plan. Opisy poprawione (tak jak przed zepsuciem przedostatnią wersją).
LeCH
Czy u Was też w wersji 3.40 ekran mapy stopniowo przygasa, aż do stanu w którym robi się prawie całkowicie czarny ?
-
kolarz1111
- Nowy
Tak. Ekran przygasa. Trzeba wyłączyć map shading w odbiorniku:
Ustawienia > Mapa > Opcje > Zaawansowane > Turn of map shading.
Swoją drogą po wyłączeniu w/w opcji nie ma cieniowania mapy, ale za to wszystko dużo szybciej działa. Nie wiem czy jest opcja włączenia map shadingu, ale tak, żeby mapa nie przygasała.
Ustawienia > Mapa > Opcje > Zaawansowane > Turn of map shading.
Swoją drogą po wyłączeniu w/w opcji nie ma cieniowania mapy, ale za to wszystko dużo szybciej działa. Nie wiem czy jest opcja włączenia map shadingu, ale tak, żeby mapa nie przygasała.
Nowa wersja firmware dla Colorado: 3.42 Beta
Colorado software version 3.42 Beta

EDIT 2: Poprawny link to: http://www.garmin.com/software/Colorado_342Beta.exe
Colorado software version 3.42 Beta
EDIT: Ale coś nie mogę tego ściągnąćChanges made from version 3.40 to 3.42:
* Added brightness adjustments for BirdsEye imagery. (On the map, press options, Select Map, BirdsEye Satellite Imagery)
* Increased the map drawing range to allow maps to draw farther south.
* Fixed map display problems.
* Fixed improperly cropped review text.
EDIT 2: Poprawny link to: http://www.garmin.com/software/Colorado_342Beta.exe
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Teraz już działa, ale jeszcze 15 min temu nie działał.
Witam
Przegapiłem ostatnie aktualizacje firmware'u i pozostałem na wersji 3,20 (miałem nowe zabawki: Edge i Nuvi
)
Doczytałem sie właśnie, że wersja 3.40 jest stabilna i działa poprawnie ale niestety teraz jest już nowy firmware 3.40b. Mam tak jak Soko awersję do wersji beta i zmian firmware'u przed sezonem a taki właśnie się zaczął
Mam pytanie do kolegów używających Colorado: Czy wersja 3.20 znacząco różni się od wersji 3.40 w użytkowaniu? Dodam, ze korzystam tylko z map wektorowych, nie interesuje mnie na razie BirdsEye i raster.
I sprawa, która spowodowała , że tak długo czekałem z aktualizacją firmware'u: czy nowy soft faktycznie nie powoduje problemów dla map niekomercyjnych z FID powyżej 2200?
Przegapiłem ostatnie aktualizacje firmware'u i pozostałem na wersji 3,20 (miałem nowe zabawki: Edge i Nuvi
Doczytałem sie właśnie, że wersja 3.40 jest stabilna i działa poprawnie ale niestety teraz jest już nowy firmware 3.40b. Mam tak jak Soko awersję do wersji beta i zmian firmware'u przed sezonem a taki właśnie się zaczął
Mam pytanie do kolegów używających Colorado: Czy wersja 3.20 znacząco różni się od wersji 3.40 w użytkowaniu? Dodam, ze korzystam tylko z map wektorowych, nie interesuje mnie na razie BirdsEye i raster.
I sprawa, która spowodowała , że tak długo czekałem z aktualizacją firmware'u: czy nowy soft faktycznie nie powoduje problemów dla map niekomercyjnych z FID powyżej 2200?
pozdrawiam
Piotr
Colorado 300 + Forerunner 50 + Edge 500 + Nuvi 255W + Forerunner 220 +
Edge 800
Piotr
Edge 800
Mam na pokładzie v 3.42Beta. Chodzi jak brzytwa nawet z mapą CNE NT 2011.1b a ta ma fid powyżej 2200.
Pozdrawiam
Ryszard
GPSmap60CSx,COLO 400C,Nuvi 1490T+nuLifeTime Europe,
GPmapa2009v3,CSAv5 i inne UMP,y, ostatnio NAVI COMAND NTG4 z mapami NaviSat, komórka LG GT540 z GPS.
Ryszard
GPSmap60CSx,COLO 400C,Nuvi 1490T+nuLifeTime Europe,
GPmapa2009v3,CSAv5 i inne UMP,y, ostatnio NAVI COMAND NTG4 z mapami NaviSat, komórka LG GT540 z GPS.
Znając moje "szczęście" unikam bet'owych softów a szczególnie w okresie wyjazdowym
To, że legalne CNE z fidem pow 2200 działa na nowych softach to wiem, mnie chodzi o mapy freeware'owe z wysokim fidem ponieważ one nie maja tego specjalnego pliczku autoryzującego mapę, który ma CNE.
To, że legalne CNE z fidem pow 2200 działa na nowych softach to wiem, mnie chodzi o mapy freeware'owe z wysokim fidem ponieważ one nie maja tego specjalnego pliczku autoryzującego mapę, który ma CNE.
pozdrawiam
Piotr
Edge 800
Piotr
Edge 800