Ksiazka zyczen i zazalen opencaching.pl

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.
Awatar użytkownika
ted68
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ted68 »

Nie wiem, co inni powiedza ale mnie sie nie podobaja te nowe ikonki w skrypcie pod GoogleEarth, sa o wiele mniej widoczne od poprzednich, jednolitych kropek. Moze by tak jednak wrocic do poprzednich obrazkow ? Te sa ewidentnie za male i za bardzo przezroczyste i czasami musze dlugo szukac zeby znalesc ikonke.
Obrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
Kontakt:

Post autor: sp2ong »

ted68 pisze:Nie wiem, co inni powiedza ale mnie sie nie podobaja te nowe ikonki w skrypcie pod GoogleEarth, sa o wiele mniej widoczne od poprzednich, jednolitych kropek. Moze by tak jednak wrocic do poprzednich obrazkow ? Te sa ewidentnie za male i za bardzo przezroczyste i czasami musze dlugo szukac zeby znalesc ikonke.
Jestem otwary na propozycje. prosze jesli ktos znajdzie chwile czasu i opracuje ciekawe ikonki do GE chetnie je wymienie.

Oczekuje gotowych propozycji.
Waldek
Dziku
Bywalec

Post autor: Dziku »

Mam pytanie - czy ktoś ma obecnie (27.09.07, godz 19.34) kłopoty z wejściem na OC?
Net działa mi normalnie, a na OC wejść nie mogę :cry:
Czy ktoś też tak ma?
Obrazek
Awatar użytkownika
andrzejski
Bywalec
Kontakt:

Post autor: andrzejski »

19.49 żadnych problemów
Andrzej Skibicki www.askibicki.com
Vista HCx + UMP-pcPL + Topo_PL_100
Dziku
Bywalec

Andrzejski - dzięki za pomoc. Okazało się, że mój problem wynikał z jakiegoś błędu po stronie mojego "dostawcy internetu". To tylko tytułem wyjaśnienia poprzedniej sytuacji.

Wniosek czy może propozycję zaś mam następującą:
Dodanie do regulaminu OC punktu zabraniającego podawania otwartym tekstem w logach treści spoilerów oraz haseł do logów.
Obrazek
Awatar użytkownika
ted68
Bywalec
Kontakt:

ooooo - a sa takie sytuacje ? Haslo w logu ? nie zauwazylem - ale fakt - to juz wyjatkowe dranstwo
Obrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
Kontakt:

Wlasciciel skrzynki dostaje tresc logu po wpisaniu go na OC via email. Wiec powinien zaregaowac na to i wykasowac taki wpis.
Waldek
Dziku
Bywalec

ted68 pisze:ooooo - a sa takie sytuacje ? Haslo w logu ? nie zauwazylem - ale fakt - to juz wyjatkowe dranstwo
Właśnie o to poszła dziś w logach wojna.
Dla mnie - jest to zachowanie (łagodnie mówiąc) wyjątkowo niegrzeczne. Jak napisał bodaj Olgierd - równoznaczne z celowym zniszczeniem skrzynki tradycyjnej.
sp2ong pisze:Wlasciciel skrzynki dostaje tresc logu po wpisaniu go na OC via email. Wiec powinien zaregaowac na to i wykasowac taki wpis.
To jest niby oczywiste, ale... i tak bym tego w regulaminie zakazał.
Choćby dlatego, że niezależnie od późniejszego wykasowania takiego beznadziejnego wpisu - jego treść otrzymają via e-mail np obserwatorzy danej skrzynki. Zdaje sobię sprawę, że jest to zakazanie czegoś, czego sama kultura i intuicja podpowiada by nie czynić. Widać jednak nie wszystkim.
Obrazek
Awatar użytkownika
ted68
Bywalec
Kontakt:

Juz zobaczylem.
Masz racje - to jak nasikanie do skrzyneczki tradycyjnej :(
Obrazek
Dziku
Bywalec

Problem dziś odnotowałem z pobieraniem bazy skrzynek w formacie *.gpx
W związku z planami dłuzszych wyjazdów chciałem sobie zrobić bazę wszystkich skrzynek OC.
Wszedłem w wyszukiwarkę skrzynek, jako punkt wokół którego szukać umieściłem własną skrzynkę do której mam blisko (a właściwie umieściła się tam ona automatycznie) ustawiłem odległość wokół której szukać bodaj jako 600 km. Znalezione ponad 1800 skrzynek. Fajnie. No to ściągam. Po kolei wykazy 1 do 500, 501 do 1000 itd. Wykazów owych jak łatwo policzyć powinno być 4. No i jest tyle. Ale tylko trzy ostatnie zawierają skrzynki. Wykaz 1 do 500 jest pustym archiwum w którym nie ma żadnego pliku. Powtórzyłem wyszukiwanie kilka razy, wpsujac inny promień szukania i zawsze pierwsze archiwum wykazu ściągało się puste. Może to promocja jeżdżenia nieco dalej od domu na poszukiwania :wink:
Cóż się stało?
Obrazek
Awatar użytkownika
Bas
Garniak

Post autor: Bas »

Dziku pisze:Problem dziś odnotowałem z pobieraniem bazy skrzynek w formacie *.gpx
chyba juz jest dobrze. Pobrany gpx grupy skrzynek jest OK.
Dziku, sprawdzales?
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL
Dziku
Bywalec

Bas pisze:(...)Dziku, sprawdzales?
Dzięki za informację. Jeszcze nie sprawdzałem. Zrobię to jutro, jak wrócę z dyżuru i się wyśpię. Na pda nie chce mi się bawić w sprawdzanie. Wtedy tylko zestaw skrzynek 1 - 500 był pusty. Kolejne archiwa były ok.
Obrazek
Dziku
Bywalec

Wróciłem, nie wyspałem się (zbudził mnie telefon) ale... sprawdziłem na tych samych ustawieniach wyszukiwania.
Już jest ok. Zapewne to dzieło Waldka - więc mu w tym miejscu dziękuję.
Obrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
Kontakt:

Tak, zmienilem zakres max generowanych danych. Ciesze sie ze jest OK
Waldek
Fibro
Nowy

Post autor: Fibro »

Witam, a ja mam problem ze ściągnięciem formatu uam. Wywala mi bład archiwum zip.
ODPOWIEDZ