Przemko pisze:po przejechaniu 500km żadnych zmian nie zaobserwowałem
[Nuvi 13xx, 14xx] Firmware i aktualizacje
-
zenonburza
- Początkujący
Re: Firmware nuvi 1490
Pozdrawiam, ZB
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
A co nowego byście chcieli zobaczyć?
Przecież lista zmian i poprawek jest zawsze podana przez Garmina.
-
tomasz_76
- Początkujący
jak to co nowego.... poprawne odświerzanie mapy ........ mi to wystarczy a co do reszty da sie juz jakoś przeboleć.
-
zenonburza
- Początkujący
Masz rację, lista poprawek jest publikowana. To co bym chciał i jak widać nie tylko ja to pokazywanie nazw miejscowości oraz linie kolejowe (tak dla bezpieczeństwa) na mapie. Nie ukrywam, ale trochę mi tego brakuje.PouchX pisze:A co nowego byście chcieli zobaczyć?
Pozdrawiam, ZB
mi wystarczy tylko tyle co miał n760, bez loading maps w nieskończoność
modecom mx3 + automapa
Niestety garmin spartolił jedną rzecz. Gdy wgrasz przygotowaną pod mapsourcem trasę do nuviego to przy starym sofcie trzeba było kliknąć w okienko z prędkością (prawe dolne) by była pokazywana prędkość aktualna (inaczej było "0"). Obecnie też trzeba kliknąć w okienko z wartością prędkości ale to co jest pokazywane niewiele ma wspólnego z prędkością rzeczywistą - są pokazywane różne wartości prędkości stałe przez kilka minut odmienne od wartości rzeczywistych. Nie dzieje się tak gdy trasę wyznaczasz tylko w nuvim - wtedy chodzi wszystko o'key. Ale między innymi dla tego kiedyś wybrałem garmina a nie tomtoma bo można spokojnie trasy przygotować sobie na laptopie (duży ekran, wygoda, itd) i zgrać do odbiornika. Czy garmin nie ma testerów by wpierw wyłapać błędy nowego softu a potem dopiero dać do ludzi ?? Ogólnie jestem zadowolony z garmina ale takie pierdoły bardzo wkurzają.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
U mnie po zainstalowaniu nowej wersji softu, po wgraniu trasy z kompa (trasa robiona w cne ok 700km) nie widać mapy. Nawiguje ale tylko głosowo. Czy ktoś wie z kolegów jak zrobić hard reset.
Pozdrawiam
Wg instrukcji str.4 Cytat: "Resetowanie nuvi. Jeśli Twój nie funkcjonuje poprawnie, zresetuj urządzenie naciskając i przytrzymując przycisk Power." Nie sprawdzałem. Daj znać czy pomogło.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
Nie pomogło. Chyba to nie hard reset bo nie zapytał czy skasować wszystkie dane. Ciekawostką jest to że po wgraniu trasy i wybraniu jej ukazuje się okno które pokazywało trasę na tle mapy, teraz jest tylko przycisk jedź, odległość i czas do przebycia trasy. Czy może ktoś posiada w pliku wcześnieszy firmware?
Pozdrawiam
Spróbuj tak (dane z oficjalnej strony garmin.pl):
Aby wykonać Master Reset urządzenia Nuvi ® 200, 205, 465, 500, 600, 700, 705 lub 12/13/14/1600:
Uwaga: master reset może spowodować usunięcie wszystkich Ulubionych i przywróci urządzenie do ustawień fabrycznych.
Wyłącz urządzenie i odłącz od zasilania
Dotknij i przytrzymaj prawy dolny róg ekranu palcem lub gumową końcówką ołówka.
Przytrzymując dolny prawy róg ekranu, włącz jednostkę.
Zwolnij przycisk włączania, gdy urządzenie zacznie się uruchamiać.
Na ekranie pojawi się nowy komunikat: Czy na pewno chcesz usunąć wszystkie dane użytkownika?
Usuń palec z ekranu dotykowego, gdy ten komunikat się wyświetli.
Dotknij: Tak.
Urządzenie zostanie automatycznie wyzerowane. Należy postępować zgodnie z wyświetlanymi na ekranie instrukcjami. Po ukończeniu sekwencji, proszę umieścić urządzenie w miejscu z widokiem na niebo, dopóki nie odbierze ono sygnału z satelitów.
Aby wykonać Master Reset urządzenia Nuvi ® 200, 205, 465, 500, 600, 700, 705 lub 12/13/14/1600:
Uwaga: master reset może spowodować usunięcie wszystkich Ulubionych i przywróci urządzenie do ustawień fabrycznych.
Wyłącz urządzenie i odłącz od zasilania
Dotknij i przytrzymaj prawy dolny róg ekranu palcem lub gumową końcówką ołówka.
Przytrzymując dolny prawy róg ekranu, włącz jednostkę.
Zwolnij przycisk włączania, gdy urządzenie zacznie się uruchamiać.
Na ekranie pojawi się nowy komunikat: Czy na pewno chcesz usunąć wszystkie dane użytkownika?
Usuń palec z ekranu dotykowego, gdy ten komunikat się wyświetli.
Dotknij: Tak.
Urządzenie zostanie automatycznie wyzerowane. Należy postępować zgodnie z wyświetlanymi na ekranie instrukcjami. Po ukończeniu sekwencji, proszę umieścić urządzenie w miejscu z widokiem na niebo, dopóki nie odbierze ono sygnału z satelitów.
Pomogło. Dzięki. Chyba chłopcy z Garmina przegiei z grafiką bo procek się strasznie muli, a grafika tnie. Szukanie satelit, obliczanie trasy i próba wyświetlenia mapy dla tego procka to za dużo. To sobie poprawiłem, miałem nuvi 760 z "fast" startem teraz mam "demona szybkości". pozdrawiam
Pozdrawiam
witam, interesujące info dla użytkowników n1490, jak dla mnie rewelka http://www.gpspassion.com/forumsen/topi ... _ID=136828
modecom mx3 + automapa
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Widać ile drzemie możliwości w Garminach a co programiści sztucznie blokują.
Respekt dla umiejętności Saniksanik2010.
Respekt dla umiejętności Saniksanik2010.
Ciekawe czy to ma jakiś związek z wytworem Alexandra, czy może jest to niezależny dewelopment?
Nüvi-765
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Saniksanik2010, Alexander, Neadrenalin to ludzie z jednej ekipy.
Nie ma mocnych na nich. Respect.
Nie ma mocnych na nich. Respect.