Najważniejsze, że są prawidłowo zaznaczone jako chodniki a nie jako ulice!
Nieprawidłowe nazewnictwo i POI lepiej zgłaszaj bezpośrednio przez formularz: http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/form.html
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
Parę uwag dotyczących Gdańska:
1. Od tygodnia ulica Powstańców warszawskich jest na znacznym odcinku jednokierunkowa
Obecna sytuacja (N54 21.357 E18 37.814):
2. Proponuję ulicę Malczewskiego na odcinku od ul Jasnej (N54 20.958 E18 38.056) do ulicy Sowiej (N54 20.957 E18 37.764) zdefiniować jako drogę gruntową (z licznymi dziurami).
Zielak pisze:
1. Od tygodnia ulica Powstańców warszawskich jest na znacznym odcinku jednokierunkowa
2. Proponuję ulicę Malczewskiego na odcinku od ul Jasnej (N54 20.958 E18 38.056) do ulicy Sowiej (N54 20.957 E18 37.764) zdefiniować jako drogę gruntową (z licznymi dziurami).
1. Już robię. Zmiany dodaję do FS#6914
2. Znam to miejsce i uważam, że jednak 0x07 w tym miejscu jest bardziej odpowiednim typem.
Pozdrawiam, Krzysztof
Vista HCX, etrex 30 + UMP-pcPL
Bo płynie między Baranią Górą a Gdańskiem
A poważnie to u mnie wszystko OK i płynie tak jak trzeba.
Jeśli chodzi o "UMP-Szlaki" to tam są chyba tylko szlaki i nie ma rzek…?
Ja akurat samych szlaków nie pobieram bo korzystam z UMP TOPO a tam Wisła płynie w dobrą stronę.
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2010, 12:20 przez Alf/red/, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:po przeniesienu postów uwaga na temat niestosownego wątku jest niestosowna
Drobne pytanko.
Na mapach zagranicznych, np. u naszych południowych sąsiadów drogi w MS zaznaczone są jako prowizorka. Czy to znaczy, że są wrysowane niedokładnie i warto podrzucić właściwy ślad czy to jakieś techniczne notatki i nie warto się nimi przejmować?
DINO pisze:Czy to znaczy, że są wrysowane niedokładnie i warto podrzucić właściwy ślad
tak
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Coby nie tworzyć nowego tematu , również proszę o wprowadzenie swojej wrzutki. Zacząłem zbierać ślady z okolic lasów radłowskich i w pierwszej wrzutce są dane które po prostu by się dublowały ze zebranymi nowymi śladami. Dlatego nie wysyłam nowej wrzutki gdy jeszcze nie ma pierwszej wprowadzonej.
Ludzie, przecież jest specjalny wątek: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1&t=1198
a poza tym na Flyspray są opcje: "Dodaj komentarz" lub "Poproś o ponowne otwarcie zgłoszenia" i tam ktoś to przeczyta sto razy szybciej niż tutaj
Nie mówiąc, że można również wysłać wiadomość do osoby której zgłoszenie zostało przydzielone – na stronie zgłoszenia podany jest e-mail.
Informuje, ze odcinek ulicy Kościuszki od Rynku do ul. Sienkiewicza jest zamkniety z uwagi na prace drogowe.... EDIT Naniosłem. Odblokowałem też wjazd od strony Rynku (był jednokierunkowy), ewentualnie może się da wyjeżdżać w stronę Domu Kultury? Alf/red/
Milo mi doniesc, ze remont ulicy Kosciuszki zostal zakonczony, odcinek przejezdny..