Ksiazka zyczen i zazalen opencaching.pl

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.
Mylpka
Początkujący

Post autor: Mylpka »

Nie wiem, czy było, ale zgłaszam:

1. Czy istnieje możliwość na opencaching.pl, aby login i hasło użytkownika było zapamiętywane (kwadracik do zaznaczenia, jako opcja)?

2. W statystykach chyba nie są ujmowane skrzynki rozpoczynające się "polskimi literkami". Np. Śladami Pułkownika Kuklińskiego, ewentualnie inne. Wiadomo, że wchodzą tu w grę jedynie literki typu Ż, Ź, Ć, Ó, etc.
Obrazek
Awatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
Kontakt:

Post autor: sp2ong »

Mylpka pisze:Nie wiem, czy było, ale zgłaszam:

1. Czy istnieje możliwość na opencaching.pl, aby login i hasło użytkownika było zapamiętywane (kwadracik do zaznaczenia, jako opcja)?
Wystarczy w ustawieniach swojego konta zaznaczyc opcje:

Opcja automatyczne wylogowanie po 15 min bezczynności jest wyłączona

2. W statystykach chyba nie są ujmowane skrzynki rozpoczynające się "polskimi literkami". Np. Śladami Pułkownika Kuklińskiego, ewentualnie inne. Wiadomo, że wchodzą tu w grę jedynie literki typu Ż, Ź, Ć, Ó, etc.
Tzn ????

Ja widze w wykazie "Ranking skrzynek wg liczby odkryć" na 29 miejscu z liczbami odkryc 2 skrzynke

Śladami Pułkownika Kuklińskiego
Waldek
Awatar użytkownika
hipul
Początkujący

Post autor: hipul »

1. taki feature masz chyba w kazdej przegladarce. a juz na pewno w operze, firefoxie i explorerze.

2. hmm, u mnie na 'Ł' i na 'Ś' sa uwzgledniane. tylko niekoniecznie zgodnie z alfabetem. np 'Ś jest przed 'M'.
Mylpka
Początkujący

Dzięki za podpowiedź a propos logowania. U mnie nadal nie ma skrzynek na polskie literki, ale teraz wiem, że to sprawa ustawień w moim kompie. Jeszcze raz dzięki!
Obrazek
Awatar użytkownika
Magnoom
Radny
Kontakt:

Post autor: Magnoom »

sp2ong pisze:
Mylpka pisze:1. Czy istnieje możliwość na opencaching.pl, aby login i hasło użytkownika było zapamiętywane (kwadracik do zaznaczenia, jako opcja)?
Wystarczy w ustawieniach swojego konta zaznaczyc opcje:
Opcja automatyczne wylogowanie po 15 min bezczynności jest wyłączona
Po jej zaznaczeniu pojawia się
www.opencaching.pl pisze:Brak automatycznego Logout po 15 min nieaktywności
Może przetłumaczyć ten Logout na "wylogowania" :?:
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Awatar użytkownika
filips
Bywalec
Kontakt:

Post autor: filips »

Magnoom pisze:Może przetłumaczyć ten Logout na "wylogowania" :?:
Albo lepiej "pamiętaj mnie"?
GeoKrety.org - darmowa alternatywa dla travelbugów
Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych (też darmowa)
Awatar użytkownika
Bas
Garniak

Post autor: Bas »

Mam taka mala posbe...
Hmmm, moze nawet duza ;)

... jest mozliwosc, zebysmy mieli Forum na naszym serwerze?

Ja rozumiem, ze zarejestrowac sie tutaj to maly problem, ale jak widac forum gocachingu w Garniaku ogarnia maly odsetek geocacherow, wiec moze jednak jest to ograniczenie...
Stare forum bylo bardziej aktywne... A moze mi sie wydaje?
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL
Awatar użytkownika
sp2ong
Bywalec
Kontakt:

Post autor: sp2ong »

Mozna forum zalozyc ale musi ktos sie tego podjac, znalezc bezpieczny system forum zainstalowac go, adminstrowac, robic upgrade oprogramowania, itd
Miejsce na nowym serwerze jest tylko potrzebny jest ktos kto sie tym zajmie. Wiec jest chetny ?
Waldek
Awatar użytkownika
tboniasty
Radny
Kontakt:

Post autor: tboniasty »

sp2ong pisze:Mozna forum zalozyc ale musi ktos sie tego podjac, znalezc bezpieczny system forum zainstalowac go, adminstrowac, robic upgrade oprogramowania, itd
Miejsce na nowym serwerze jest tylko potrzebny jest ktos kto sie tym zajmie. Wiec jest chetny ?
Ja byłbym tylko muszę coś przetestować w skrypcie którego używam...
OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
Awatar użytkownika
ted68
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ted68 »

W sprawie geokretow.
Spotkalem dzisiaj GK0158, chce wpisac ze go widzialem, i jakos mi to nie wychodzi. Wszystko wpisuje dobrze, ale tego loga nie widac. Kret sie jeszcze nie ruszal, jest w miejscu ukretowienia.
====================================
OK - sprawa juz rozwiazana - spodziewalem sie ze jesli wpsuje tylko spotkanie kreta, to system sam podpowie jego lokalizacje (nazwe skrzynki gdzie krecik mieszka) i to przeoczylem. Juz wiem ze to tez trzeba wpisac recznie
Obrazek
Mylpka
Początkujący

Czy ma ktoś problem z mapą skrzynek tego typu, że początkowo pokazuje ona fragment oceanu pod Afryką? Ja coś takiego mam i muszę "ręcznie" odnajdywać Polskę.
Obrazek
Awatar użytkownika
ted68
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ted68 »

Mylpka pisze:Czy ma ktoś problem z mapą skrzynek tego typu, że początkowo pokazuje ona fragment oceanu pod Afryką? Ja coś takiego mam i muszę "ręcznie" odnajdywać Polskę.
A jakie masz wpisane wspolrzedne w redakcji swojego konta ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Bas
Garniak

Post autor: Bas »

ted68 pisze:
Mylpka pisze:Czy ma ktoś problem z mapą skrzynek tego typu, że początkowo pokazuje ona fragment oceanu pod Afryką? Ja coś takiego mam i muszę "ręcznie" odnajdywać Polskę.
A jakie masz wpisane wspolrzedne w redakcji swojego konta ?
Pomaga wpisanie orientacyjnych chocby wspolrzednych miejsca-punktu odniesienia we wlasciwosciach konta OC
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL
Mylpka
Początkujący

Jak zwykle dziękuje! Oczywiście teraz jest OK. Nie wiem czemu, ale na początku ciągle pokazywało mi okolice Włocławka, dopiero potem przerzuciło na Afrykę;)
Obrazek
ODPOWIEDZ