Gorgany - mapa turystyczna

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Wojtek Szydlowski
Bywalec
Been thanked: 3 times

Re: Gorgany - mapa turystyczna

Post autor: Wojtek Szydlowski »

@Doczu - świetna WWW, naprawdę, zbałamuciłem kilka godzin na Twoje relacje z gór :)
pozdrawiam serdecznie.
Wojtek
GPSMap H1 + Forerunner 965
mzksiak
Początkujący

Post autor: mzksiak »

Doprawdy pasja kolegi Doczu niesamowita... i szczerze zazdroszcze tych wyjazdów, przezyc... a ten pieczony królik nad ogniskiem , ekran chcialem zjesc z wrazenia :D
62s , Nuvi 1390 T LMU Kocham Cię Polsko ;) TopoPl.UMPpcPL Obrazek
Doczu
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Doczu »

Dzięki Panowie za dobre słowo :)
Miło wiedzieć, że komuś podoba się moja robota. Żałuję, że nie mam czasu opisać wszystkich wypadów, ale może kiedyś uda mi się wygospodarować odpowiednią jego ilość, by nadrobić ten stan rzeczy.
Aby nie robić OT, napiszę, że papierowe wydanie mapy Compassu (Gorgany, Poł. Krasna, Świdowiec) to chyba obecnie najlepiej opracowana i najnowsza jeśli chodzi o treść mapa dostępna na rynku. Długo na nią przyszło czekać i większość wycieczek odbyłem na mapie z COTG i ukraińskich, ale jak ktoś się wybiera w Gorgany warto ją zakupić. Warto także mieć drugą, by kogoś nią obdarować,jak trafi się miły na szlaku, bo Ukraińcy mi zazdrościli mojej. Niestety sprezentować jej nie mogłem, bo to była mapka z COTG i miałem tylko jeden egzemplarz, który otrzymałem dzięki uprzejmości jednego z kolegów.
Jeszcze jedna rzecz, bo mapy, mapami, ale jesli ktoś jeszcze chce popróbować dzikości Gorganów, to radzę się spieszyć. Najdziksze góry Europy cywilizują się w szybkim tempie.
Pozdrawiam Doczu
ObrazekObrazek
MaciekP
Bywalec

Post autor: MaciekP »

Cyeilizuja sie...
Kontrowersyjne przecinki otworzyly jednak nowe trasy, gdyz inaczej na 100m przedzierana sie przez kosowke potrzeba min 30minut.
Bylem pierwszy raz w Gorganach ok 15 lat temy i nie bylo nawet pola komorkowego. Kazda wyprawa, jedynie z wigowska setka w reku, kocnczyla sie ostrym gubieniem sie i np wdrapywaniem sie na czworakach po niemal pionowych zboczach wawozu jakiegos potoku z 25 kg plecakiem.
Teraz plecak wazy gora 12 kg z jedzeniem na tydzien, namiot dwuosobowy wazy ponizej 1kg, trasa i mapa w gps. Wiecej przewidywalnosci, ale przyjemnosc nie mniejsza. Nie spotykam w sezonie w Gorganach wiecej niz pary osob dziennie. Prywatne gory caly czas....
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
ODPOWIEDZ