Garmin fenix 2

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Jacq
Nowy

Re: Garmin fenix 2

Post autor: Jacq »

Jakiś pomysł jak to obejść ? :)
Awatar użytkownika
wodzirej
Garniak
Has thanked: 1 time

Post autor: wodzirej »

Oj tam obejść... Jeśli nikt ze znajomych nie leci z USA, to są sposoby bez obchodzenia: http://lmgtfy.com/?q=zakupy+w+usa
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
dablamistrz
Nowy

Garmin Taktix i Garmin Fenix 2

Post autor: dablamistrz »

Czolem
sluchajcie specjalnie zalozylem to konto dlatego, ze nie moge sie dodzwonic na zadna infolinie zwiazana z pomoca techniczna czy tez informacyjna zwiazana z tymi modelami. Przeczytalem instruckje obslugi w pdfie i tez nie poradzilem sobie. Z tego powodu pisze tutaj liczac , ze jest to miejce na owy watek.

CZy oba modele posiadaja mozliwosc wyswietlania spolrzednych?
Na pewno maja kompas , ale interesuje mnie czy wyswietlaja dlugosc i szerokosc geograficzna w miejscu w ktorym sie znajduje aktualnie.
tutaj jest zdjecie i widze , ze jest wyswietlenie w stopniach , minutach i sek., ale... gdy czytalem instrukcje taktix'a nigdzie nie bylo tego - jedynie kalibrowanie kompasu.
nizej wklejam fotke , ktora pojawia sie czesto i gesto , ale nie w instrukcji

https://static.garmincdn.com/en/product ... /cf-lg.jpg

prosze o pomoc i wyrozenie w razie czego czy opcje sa dostepne w 2 modelach czy tylko w jednym
pozdrawiam
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Re: Garmin Taktix i Garmin Fenix 2

Post autor: GPS Maniak »

Z tą instrukcją nie jest żle. Trzeba tylko znać filozofię Garmina by wiedzieć czego szukać. Wziąłem do ręki Instrukcję Tactixa. Str. 19 Załącznik - pola danych (komputera podróży) i ... wszystko jasne. Jest (aktualna/bieżąca) Pozycja :D
Nie wykluczone, że to nie jedyna możliwość zobaczenia aktualnej pozycji, ale tego - bez zegarka - nie potrafię powiedzieć.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
serekmedia
Początkujący

Post autor: serekmedia »

Najprościej to dłużej przytrzymać 'down' o ile dobrze pamiętam, to wywoła menu zapisu POI w zegarku i wtedy widać koordynaty i można nadać nazwę - ale można zapis odrzucić po odczytaniu współrzędnych.
Kaczy_pl
Nowy

Post autor: Kaczy_pl »

Witam mam pytanie czy fenix 2 posiada krokomierz i czy mozna dograć sport jazdy na rolkach??
thorgal
Nowy

Post autor: thorgal »

Witam, jestem początkującym użytkownikiem GARMIN FENIX 2 i mam banalne pytanie a mianowicie jak zapisać waypointa? czy musi być do tego uruchomiona któraś z aktywności?
sdsyc
Radny
Has thanked: 4 times

Post autor: sdsyc »

Załączniki
waypoint-f2.gif
Auto: Android Auto + OsmAnd+ + UMP, mapy.cz + OSM, Google Maps
Nadgarstek: Fenix 7 Pro Solar + TopoActive Europe + UMP
W telefonach: OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
roro
Bywalec