Sprawdz teraz, wyglada ze po resecie systemu zgubila sie jedna zmienna i teraz powinno byc OK. Prosze o potwierdzenie.Fibro pisze:Witam, a ja mam problem ze ściągnięciem formatu uam. Wywala mi bład archiwum zip.
Ksiazka zyczen i zazalen opencaching.pl
Ostatnio zmieniony 07 paź 2007, 16:10 przez sp2ong, łącznie zmieniany 1 raz.
Waldek
Link do interaktywnej mapy skrzynek
W sumie ten drobiazg od dawna mnie nurtował, ale teraz dyskusja związana z mapką prognozy pogody przypomniała mi o sprawie.
Dlaczego link do interaktywnej mapy skrzynek jest pod menu z lewej strony OC PL (i to w postaci graficznej) a nie po prostu w górnej poziomej belce menu ? Byłby wtedy zawsze pod ręką, a tak trzeba albo wpisywać url albo przechodzić zawsze przez stronę główną.
No i, jak już wspominałem nie lubię nadmiaru grafik, ale to już może mój indywidualny problem, więc tylko odrobinkę marudzę
Dlaczego link do interaktywnej mapy skrzynek jest pod menu z lewej strony OC PL (i to w postaci graficznej) a nie po prostu w górnej poziomej belce menu ? Byłby wtedy zawsze pod ręką, a tak trzeba albo wpisywać url albo przechodzić zawsze przez stronę główną.
No i, jak już wspominałem nie lubię nadmiaru grafik, ale to już może mój indywidualny problem, więc tylko odrobinkę marudzę
Skrzynki rekomendowane
Wydaje mi się, że na stronie http://www.opencaching.pl/newcacherating.php nie widać wszystkich skrzynek rekomendowanych.
Mam pytanko,
Z tego co pamiętam zadawane już wcześniej, ale nie pamiętam odpowiedzi.
Czy byłaby możliwość dodania pobierania całej bazy (przefiltrowanej i nie) w jednym pliku?
Rozumiem że 500 jest liczbą potrzebną użytkownikom starszych GPSów z taką włąśnie liczbą możliwych waypointów, ale już automapa, ewentualnie mapsource nie ma takiego ograniczenia.
Krótko. czy można dodac możliwość pobrania wszystkich skrzynek w menu Skrzynki -> wynik poszukiwań -> wykaz -> wszystkie?
Czy byłaby możliwość dodania pobierania całej bazy (przefiltrowanej i nie) w jednym pliku?
Rozumiem że 500 jest liczbą potrzebną użytkownikom starszych GPSów z taką włąśnie liczbą możliwych waypointów, ale już automapa, ewentualnie mapsource nie ma takiego ograniczenia.
Krótko. czy można dodac możliwość pobrania wszystkich skrzynek w menu Skrzynki -> wynik poszukiwań -> wykaz -> wszystkie?
A jaki format CI jest potrzebny? Ja robie coś takiego u siebie w formacie GPSTrackMaker, ale nic nie stoi na przeszkodzie dodać inny format.ZYR pisze:Mam pytanko,
Oczywiście lepiej, jakby coś takiego było generowane na serwerze OC a nie u mnie, ale jeśli się nie da mogę zaimplementować.
GeoKrety.org - darmowa alternatywa dla travelbugów
Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych (też darmowa)
Baza skrzynek dla urządzeń przenośnych (też darmowa)
Witam. Jakiś czas temu sugerowałem wprowadzenie możliwości pobierania całej bazy w WPT (MapSource może "obsłużyć" do 10000 wpt na raz). Ale może faktycznie przydałaby się możliwość pobierania bazy dla wszystkich formatów - jako kolejna opcja wykazów, czyli:ZYR pisze:Ale głównie myślę o automapie, więc UAM.
Kod: Zaznacz cały
Pobierz wykaz dla róznych aplikacji:
Wykaz z tej strony: GPX LOC KML OV2 OVL TXT WPT UAM
Wykaz od 1 do 500: GPX LOC KML OV2 OVL TXT WPT UAM
Wykaz od 1 do 1972: GPX LOC KML OV2 OVL TXT WPT UAMTylko czy przypadkiem GPX nie ma ograniczenia właśnie do 500?
Maciej 'Ciutnik' Woźniak ::: 276c + eTrex 30
zamiast 1972/innej liczby mozna wpisac: pobierz wszystkie.Ciutnik pisze:... Pobierz wykaz dla róznych aplikacji:
Wykaz od 1 do 1972: GPX LOC KML OV2 OVL TXT WPT UAM
oczywiście zastępując 1972 aktualną ilością skrzynek
Tylko czy przypadkiem GPX nie ma ograniczenia właśnie do 500?
GPX na pewno nie ma ograniczenia do 500 - bez problemu przyjmuje 1500. Jaki jest (jest?) gorny limit - nie wiem.
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL