O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Mariusz65 pisze:Szkoda, że nie można ustawić pola temperatury na ekranie barometru
No bo masz odbiornik przedpotopowy
A tak poważnie, to można ustawić wszędzie tam, gdzie masz pola danych - bardzo dziwne, że w Dakocie jednak nie.
Polecam jednak intensywne użytkowanie, zarówno wskazania jak i bezwładność w zmianie wskazań bardzo dobra.
Wojtek Szydlowski pisze:bardzo dziwne, że w Dakocie jednak nie.
W Dakocie jest ograniczony wybór na ekranie wysokościomierza (tylko dane związane z ciśnieniem i wysokością). Pełna lista na ekranach mapy, kompasu i komputera. Ale nie ma problemu bo wykres ciśnienia i temperaturę razem można sobie właśnie w komputerze wrzucić.
tboniasty pisze:mamy identyczny parkiet
Dębowy!
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
Porównywałem wskazania Tempe i sondy do miernika. Tempe ma dużo gorszą bezwładność, ale po ustabilizowaniu, wskazania były zbliżone.
Poniżej obydwa termometry w zamrażalniku:
Minimum jakie pokazał Tempe wyniosło -25°C.
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300
24 godzin wstecz, od godziny restartu (po kilkuminutowym wyjęciu i ponownym włożeniu baterii).
Nie czytałeś? http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=2 ... 65#p159612
Twój egzemplarz jest (chyba) OK!
Musisz uzbroić się w cierpliwość i nie wkładać póki co Tempe ponownie do lodówki
Cześć
Mój piramidkę ma - uf - ale zauwazyłem identyczne napisy na etykietach .
Każdy Tempe powinien posiadać chyba swoje unikatowe ID.
Mamy jakieś informacje co sie dzieje gdy spotkaja sie np. 2 Oregony i każdy ze swoim Tempe ?
Pozdrawiam
Buty Oregon 650 - PL-Topo - UMP Mapnik YOGA 8 + TwoNav - KaMap Pro - LocusPro Auto Automapa Ostatnia deska ratunku E52+UMP
Używacie swoich tempe już jakiś czas, poproszę o info, czy _zauważyliście_ jakieś znaczące zmniejszenie czasu pracy odbiornika?
Mój 62s na jednym komplecie trzyma ok 15 godzin. Jeśli tempe skróci ten czas do 14 to ok, ale więcej to już nie byłbym zadowolony...
Proszę o wasze własne obserwacje?