Kłopot jest nadal. Tylko innyMarko pisze:Ustawiasz "tryb samochodowy" i po kłopocie.

Kłopot jest nadal. Tylko innyMarko pisze:Ustawiasz "tryb samochodowy" i po kłopocie.
Na krótkich trasach jakoś tego nie odczuwałem, na trasie Gliwice-Poznań w słoneczny, zimowy, ale bardzo ciepły dzień, ze słońcem żarzącym wnętrze samochodu, zauważyłem jednak więcej minusów niż plusów stosowania smartfonu w uchwycie, a mianowicie:GPS Maniak pisze:Generalnie - naprawdę uważacie że "two in one" niesie za sobą więcej plusów niż minusów?
Ja już na dobre odpuściłem sobie komórkę w roli nawigacji, przez moment wydawało mi się, że sensowna jest aplikacja Yanosik, ale ostatecznie komórka ląduje w podłokietniku i przez bluetooth jest połączona z radiem.Marko pisze: muszę pomyśleć o zacienionym miejscu do mocowania telefonu w samochodzie.
Od kilku dni mamy (piszę mamy-bo jeszcze nie wiadomo komu będzie służyć) Samsung Galaxy S4 mini z baterią wymienną 1900 mah- dziś taki test parapetowy baterii.GPS Maniak pisze: Ale póki ktoś jednozncznie nie napisze: "Tak - używam smartphona XXX na rowerze w róznych warunkach oświetleniowych z non stop włączonym ekranem i potwierdzam, że wytrzymuje 2/3 tego czasu co Oregon, czyli 8 godzin", co ponoć - przynajmniej zdaniem Marka- to obecnie norma, to nie bardzo jest o czym dyskutować
Pomyślę o 4.2.2, zależy mi na jednym programie nawigacyjnym,gavia pisze:Mi wyskakuje Android 4.2.2
Masz możliwość sprawdzenia, czy komunikuje się z garminami.gavia pisze: bluetoth 4 .....
Warunki górskie, przemieszczanie się w warunkach słabego zasięgu sieci, potrafi mocno zweryfikować wyniki testu parapetowego...gavia pisze:...-ale komórka działa normalnie czyli nie żaden tryb samolotowy.
Wynik-ca 7h .Telefon zjadał średio 13-14 % baterii na godzinę.( Od godziny 10.15 do 16.02 zostało 18% potem musiałem wyjść i niestety nie wiem kiedy ''zgazsł'')
Spróbuję jeszcze jak to wygląda przy 50% podświetlania -oczekuję wyniku 9h.