Powitanie
- consigliero
- Początkujący
Ja też chciałbym się przywitać. Użytkownikiem gps'ów jest od jakiegoś czasu 76S, Quest zamieniony na Zumo 550 a w obecnej chwili próbuję przymierzyć się do odbiornika pieszego. Popełniałem dużo błędów które czasami rozwiązywałem przy pomocy strony GPSManiak.
To chyba tyle na początek.
PozdrawiaM Marek
To chyba tyle na początek.
PozdrawiaM Marek
- consigliero
- Początkujący
My też witamy. Z takim zapleczem jakie jest na tym forum przejdziesz przez każdą instalacjęverwolf pisze:Witam,
Własnie nabyłem nowe zabaweczki.![]()
Skołowany jestem jak cholera.![]()
Mam nadzieje, że uda mi się przebrnąc przez cała instalację bez problemu.
Pozdrawiam,
Tomek

Pozdr. Konrad
Nüvi 760 + 60CSx + GPMapa 2007.4 + CNE 2008
Nüvi 760 + 60CSx + GPMapa 2007.4 + CNE 2008
- Spider_Otwock
- Nowy
- Kontakt:
-
- Nowy
To ja tez się bije w piersi, ze najpierw po zarejestrowanie po cichu czytałem grupę, następnie zawarczałem głowę, a dopiero teraz się witam.
Więc mam na imię Krzysztof, jestem z Poznania (podejrzewam że mogę być dalszym sąsiadem GPS Maniaka) stan posiadania na dole w podpisie.
Więc mam na imię Krzysztof, jestem z Poznania (podejrzewam że mogę być dalszym sąsiadem GPS Maniaka) stan posiadania na dole w podpisie.
Pozdrawiam,
Krzysztof (nuvi 760 + CNE NT + GPMapa + UMPpcPL)
Krzysztof (nuvi 760 + CNE NT + GPMapa + UMPpcPL)
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Ależ skąd bardzo dużo moądrego powiedziałeś. Twoim podpisemfragles pisze:Na razie tylko czytam - nic nie piszę, bo nie mam nic mądrego do powiedzenia

Witamy, witamy

Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Nowy
Witam kolegów.
Właśnie zmierza do mnie GARMIN GPS eTREX LEGEND HCX. Od roku już zamierzałem się do GPS-a. Początkowo zamierzałem kupić zwykłego żółtka etrexa-H. Jednak po zaglądnięciu do tego forum i po zorientowaniu się co potrafi odbiornik mapowy, wybór padł na tego legenda w wersji HCX.
Na razie jestem zupełnie zielony i nawet nie wiem jak wgrać zwykłą mapę.
Dotychczas moje wycieczki rowerowe polegały na mapie topograficznej i kompasie. Moim jedynym zmartwieniem technicznym było: jak dobrze zlepić taśmą bezbarwną mapę, żeby się nie rozlatywała.
Moje pierwsze pytanie. Czy aby wgrać coś na tego etrexa, to trzeba dokupić kartę pamięci micro? Bo nie ma on własnej pamięci wewnętrznej.
Pozdrawiam wszystkich.
Właśnie zmierza do mnie GARMIN GPS eTREX LEGEND HCX. Od roku już zamierzałem się do GPS-a. Początkowo zamierzałem kupić zwykłego żółtka etrexa-H. Jednak po zaglądnięciu do tego forum i po zorientowaniu się co potrafi odbiornik mapowy, wybór padł na tego legenda w wersji HCX.
Na razie jestem zupełnie zielony i nawet nie wiem jak wgrać zwykłą mapę.

Moje pierwsze pytanie. Czy aby wgrać coś na tego etrexa, to trzeba dokupić kartę pamięci micro? Bo nie ma on własnej pamięci wewnętrznej.
Pozdrawiam wszystkich.
Witaj
Przeszedłem bardzo podobną drogę, z wyjątkiem początku i końca
Zamierzałem kupić Legenda za parę dolców a kupiłem Vistę HCx.
Co do mapek nawet nie próbowałem ale coś tam powinieneś wgrać z mapek turystycznych - pamięć wewnętrzna 24MB - ale musisz zostawić trochę miejsca na ślady (tracki) i waypointy.
Zalecam dokupić kartę pamięci - stosunkowo bardzo niewielki koszt w porównaniu do korzyści. Bez karty ograniczasz możliwości odbiornika.
Zresztą jestem pewien, że raczej wcześniej niż później sam podejmiesz decyzję o zakupie

Przeszedłem bardzo podobną drogę, z wyjątkiem początku i końca

Zamierzałem kupić Legenda za parę dolców a kupiłem Vistę HCx.
Co do mapek nawet nie próbowałem ale coś tam powinieneś wgrać z mapek turystycznych - pamięć wewnętrzna 24MB - ale musisz zostawić trochę miejsca na ślady (tracki) i waypointy.
Zalecam dokupić kartę pamięci - stosunkowo bardzo niewielki koszt w porównaniu do korzyści. Bez karty ograniczasz możliwości odbiornika.
Zresztą jestem pewien, że raczej wcześniej niż później sam podejmiesz decyzję o zakupie

Pozdrawiam! Krzychu.
Vista HCx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL-topo oraz parę innych map
Vista HCx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL-topo oraz parę innych map