MapSource - skąd wziąć ten program? Porada... co i jak.
mapsource nie instaluje sie
tydzien mecze sie z instalka mapsource,moze to vista??albowiem mimo wgrania i aceptowania pliku do rejestru,po instalce mapsorce wyskakuje niezmiennie komunikat o problemach w rejestrze nakazujacy ponowna instalke, wyrzucilem wszystkie softy ,,ponownie sciagnelem,ale kolomyjka powrorzyla sie
SMJ
Bas, ten wpis jest chyba niepoprwany:
C:\Garmin\FAMILY_800MDRMAP.IMG
raczej powinno być:
C:\Garmin\FAMILY_800\MDRMAP.IMG
To jest plik na dysku, łatwo można sprawdzić, jaka jest poprawna nazwa i ścieżka.
Smj, Jeżeli Mapsource twierdzi, że jest problem z rejestrem, to trzeba naprawić rejestr. Może pomóc reinstalacja map ale nie Mapsource. Lepiej spróbować wspomnianych wcześniej programów lub skorygować rejestr ręcznie.
raczej powinno być:
To jest plik na dysku, łatwo można sprawdzić, jaka jest poprawna nazwa i ścieżka.
Smj, Jeżeli Mapsource twierdzi, że jest problem z rejestrem, to trzeba naprawić rejestr. Może pomóc reinstalacja map ale nie Mapsource. Lepiej spróbować wspomnianych wcześniej programów lub skorygować rejestr ręcznie.
Mnie ten wpis tez nie odpowiadal - dlatego go zacytowalem.popej pisze:Bas, ten wpis jest chyba niepoprwany:
raczej powinno być:
To byla odpowiedz na post:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=16927#16927
Jest tam link do pliku z ktorego pochodzi fragment - autor moze oczywiscie sprawdzic co ma na swoim dysku i w ktorym miejscu. Ja mu tego nie zrobie
Najlepiej byloby sprawdzic sciezke i zmienic wpis w rejestrze, ale moze autor bedzie czul sie bezpieczniej instalujac mapy od nowa...popej pisze:Może pomóc reinstalacja map ale nie Mapsource. Lepiej spróbować wspomnianych wcześniej programów lub skorygować rejestr ręcznie.
Temat chyba umarl, bo rozmawiamy o postach ze stycznia...
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL
To ja trochę z innej beczki, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie w tym wątku:
Jak zamienić w menu MapSource'a j. angielski na j. polski?
(dla ułatwienia
dodam, iż rzecz dotyczy komputera z Windows Vista, a nie XP - jeśli to ma jakieś znaczenie)
Jak zamienić w menu MapSource'a j. angielski na j. polski?
(dla ułatwienia
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30
UMP, Navigator
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Bogna, zerknij tu: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=21059#21059
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
-
black_diablo
- Początkujący
Witajcie
Podczas instalacji MapSource wyskoczył mi taki komunikat:
"Instalowane oprogramowanie nie przeszło testów zgodności z Systemem Windows XP umożliwiających uzyskanie logo WIndows. Kontynuowanie instalacji tego oprogramowania może zakłócić lub zdestabilizować poprawne działanie systemu teraz lub w przyszłości. Firma Microsoft zaleca zatrzymanie teraz tej instalacji i skontaktowanie się z dostawcą oprogramowania w celu uzyskania oprogramowania które pomyślnie przeszło testy."
Dałem kontynuację i zainstalowało się. Zainstalowałem też darmowa mapę Polski i grało. Podłączyłem GPS-a i włączył się kreator instalacji. Podczas instalacji kreatora znowu pojawił się podobny komunikat:
"Oprogramowanie instalowane dla tego urządzenia Stacja Dysków nie przeszło testów zgodności z Systemem Windows XP umożliwiających uzyskanie logo WIndows... itd."
Oczywiście dałem zignoruj i zainstalował się wkońcu ale czemu się pojawiają te błędy? Czy nie posypie mi się Windows?
Podczas instalacji MapSource wyskoczył mi taki komunikat:
"Instalowane oprogramowanie nie przeszło testów zgodności z Systemem Windows XP umożliwiających uzyskanie logo WIndows. Kontynuowanie instalacji tego oprogramowania może zakłócić lub zdestabilizować poprawne działanie systemu teraz lub w przyszłości. Firma Microsoft zaleca zatrzymanie teraz tej instalacji i skontaktowanie się z dostawcą oprogramowania w celu uzyskania oprogramowania które pomyślnie przeszło testy."
Dałem kontynuację i zainstalowało się. Zainstalowałem też darmowa mapę Polski i grało. Podłączyłem GPS-a i włączył się kreator instalacji. Podczas instalacji kreatora znowu pojawił się podobny komunikat:
"Oprogramowanie instalowane dla tego urządzenia Stacja Dysków nie przeszło testów zgodności z Systemem Windows XP umożliwiających uzyskanie logo WIndows... itd."
Oczywiście dałem zignoruj i zainstalował się wkońcu ale czemu się pojawiają te błędy? Czy nie posypie mi się Windows?
- nocnyMarek
- Bywalec
Nie, to są standardowe komunikaty, które należy czytać w ten sposób:
"Właściciel programu nie odpalił firmie Microsoft doli (czytaj grubej kasy)
za wyłączenie tego komunikatu, więc M$ nie ma żadnej motywacji, żeby Cię takim komunikatem nie postraszyć.
A w ogóle jak k@#$& śmiesz użytkowniku używać jakiegoś oprogramowania, które z M$ nie ma nic wspólnego,
skoro programy M$ są najlepsze najwspanialsze i najbezpieczniejsze!!!"
"Właściciel programu nie odpalił firmie Microsoft doli (czytaj grubej kasy)
za wyłączenie tego komunikatu, więc M$ nie ma żadnej motywacji, żeby Cię takim komunikatem nie postraszyć.
A w ogóle jak k@#$& śmiesz użytkowniku używać jakiegoś oprogramowania, które z M$ nie ma nic wspólnego,
skoro programy M$ są najlepsze najwspanialsze i najbezpieczniejsze!!!"
Palmax & AM3/4/5/6, NE, /Sygic, AP, N2/9, OM-free
MapSource.reg problem z zaimportowaniem
Witam
Mam problem z zaimportowaniem pliku "MapSource.reg" pojawia się taki oto komunikat:
"importowanie C:\WINDOWS\PULPIT\MAPSOU~1.REG nie jest możliwe: podany plik nie jest skryptem rejestru. Importować można tylko pliki rejestru."
Zgodnie z radą PouchX'a sprawdziłem już w "opcjach folderów" czy rozszerzeniu "REG" odpowiada wpis "Wpisy rejestru". Tu jest OK.
Jeśli ma to jakieś znaczenie to mam zainstalowanego Windowsa Millenium.
Tak przy okazji:
Jestem zupełnie "zielony" jeśli chodzi o sprawy łączenia odbiornika z PC oraz pracę z mapami elektronicznymi.
Mam bez mapowego, żółtego e-trexa. Nie ma w nim (jak na pewno wiecie) możliwości dokładnego obejrzenia i przeanalizowania zapisanego śladu.
Kupiłem kabel do łączenia z PC i chciałbym móc zgrywać zapisane ślady na mapę, tak aby oglądać je (w różnych skalach) w formie graficznej, z uwidocznionymi waypointami. Zorientowałem się już, że darmowe mapy istnieją. Teraz wszystko rozbija się już tylko (chyba?) o tego całego Mapsourc'a, który niby jest do ściągnięcia, ale nie da się go zainstalować jeśli nie ma się zainstalowanej poprzedniej wersji. Czytałem, że można kupić go razem z GPmapą, ale jeśli to możliwe wolałbym przynajmniej na razie nie wydawać tych ponad 300zł....
Pozdrawiam serdecznie i proszę o naukę, pokutę i rozgrzeszenie (jeśli napisałem coś "nie tak").
Mam problem z zaimportowaniem pliku "MapSource.reg" pojawia się taki oto komunikat:
"importowanie C:\WINDOWS\PULPIT\MAPSOU~1.REG nie jest możliwe: podany plik nie jest skryptem rejestru. Importować można tylko pliki rejestru."
Zgodnie z radą PouchX'a sprawdziłem już w "opcjach folderów" czy rozszerzeniu "REG" odpowiada wpis "Wpisy rejestru". Tu jest OK.
Jeśli ma to jakieś znaczenie to mam zainstalowanego Windowsa Millenium.
Tak przy okazji:
Jestem zupełnie "zielony" jeśli chodzi o sprawy łączenia odbiornika z PC oraz pracę z mapami elektronicznymi.
Mam bez mapowego, żółtego e-trexa. Nie ma w nim (jak na pewno wiecie) możliwości dokładnego obejrzenia i przeanalizowania zapisanego śladu.
Kupiłem kabel do łączenia z PC i chciałbym móc zgrywać zapisane ślady na mapę, tak aby oglądać je (w różnych skalach) w formie graficznej, z uwidocznionymi waypointami. Zorientowałem się już, że darmowe mapy istnieją. Teraz wszystko rozbija się już tylko (chyba?) o tego całego Mapsourc'a, który niby jest do ściągnięcia, ale nie da się go zainstalować jeśli nie ma się zainstalowanej poprzedniej wersji. Czytałem, że można kupić go razem z GPmapą, ale jeśli to możliwe wolałbym przynajmniej na razie nie wydawać tych ponad 300zł....
Pozdrawiam serdecznie i proszę o naukę, pokutę i rozgrzeszenie (jeśli napisałem coś "nie tak").
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie pierwszy post
Innym sposobem jest....
Ściągnięcie najnowszej wersji MapSource'a ze strony Garmin.com.
TUTAJ >> http://www8.garmin.com/support/mappingsw.jsp
Pozdrawiam! Krzychu.
Vista HCx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL-topo oraz parę innych map
Vista HCx + Topo_PL_100 + UMP-pcPL-topo oraz parę innych map
Witam ponownie
Już tam byłem poprzednio, ale teraz spróbowałem ponownie. Ściągnąłem plik, przy uruchomieniu pojawia się komunikat : "Jeden z plików bibliotek potrzebnych do uruchomienia tej aplikacji nie może być znaleziony".
Poza tym wersja 6.13.7 nie obsługuje Windowsa ME i chyba też jest tylko aktualizacją do której uruchomienia potrzebna jest wersja poprzednia... Stąd też starałem się "podeprzeć" plikem REG podrzuconym przez PouchX'a.
Ze stronki http://www.gpsinformation.org/perry/msource/ udało mi się ściągnąć wersję 6.11.5 ostatnią działającą z ME, ale podczas instalacji wyskakuje
wpierw:
"Runtime Error!
Program: C\WINDOWS\TEMP\BYE22A3.TMP\DISK1\MPC_REGISTRY_FIX.EXE
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information",
a po kliknięciu "OK":
"Previous MapSource installation not found!
Setup will terminate".
pozdrawiam
Już tam byłem poprzednio, ale teraz spróbowałem ponownie. Ściągnąłem plik, przy uruchomieniu pojawia się komunikat : "Jeden z plików bibliotek potrzebnych do uruchomienia tej aplikacji nie może być znaleziony".
Poza tym wersja 6.13.7 nie obsługuje Windowsa ME i chyba też jest tylko aktualizacją do której uruchomienia potrzebna jest wersja poprzednia... Stąd też starałem się "podeprzeć" plikem REG podrzuconym przez PouchX'a.
Ze stronki http://www.gpsinformation.org/perry/msource/ udało mi się ściągnąć wersję 6.11.5 ostatnią działającą z ME, ale podczas instalacji wyskakuje
wpierw:
"Runtime Error!
Program: C\WINDOWS\TEMP\BYE22A3.TMP\DISK1\MPC_REGISTRY_FIX.EXE
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information",
a po kliknięciu "OK":
"Previous MapSource installation not found!
Setup will terminate".
pozdrawiam
Re: MapSource - skąd wziąć ten program? Porada... co i jak.
A ja znalazłem inny sposób na rozwiązanie owego problemu, zanim trafiłem na to forumPouchX pisze:W związku z licznymi pytaniami na forum skąd wziąć/pobrać program MapSource chciałbym podać rozwiązanie tego problemu.
Przeglądając zasoby internetu trafiłem kiedyś na opis jak go zdobyć, w prosty sposób i nie zmieniając nic w rejestrze itp.:
Należy ściągnąć Tranig Center For Windows (najlepiej w wersji 3.41) np. z stąd:
http://www.opendrivers.com/downloaddriverurls.php
a następnie pobrać ostatnią aktualizację ze strony Garmina 6.13.7:
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=209
I możemy się cieszyć najnowszą wersją MapSource!
Reszta dotycząca instalacji map bez zmian.
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Lub jeszcze prościej:
Uruchomić instalkę update'u ściągnietą ze strony Garmin.com.
Poczekać na pierwszy screen (nie wciskać DALEJ)
Wejść do katalogu:
c:\Documents and Settings\{nazwa użytkownika}\Ustawinia lokalne\Temp\{WZSEx.TMP}
I tam mam rozpakowaną całą instalkę MS.
Skopiować sobie to do jakiegoś innego katalogu.
Zamknąć wcześniej uruchomioną instalkę updatu.
Potem w skopiowanych plikach uruchomić MAIN.msi
Uruchomić instalkę update'u ściągnietą ze strony Garmin.com.
Poczekać na pierwszy screen (nie wciskać DALEJ)
Wejść do katalogu:
c:\Documents and Settings\{nazwa użytkownika}\Ustawinia lokalne\Temp\{WZSEx.TMP}
I tam mam rozpakowaną całą instalkę MS.
Skopiować sobie to do jakiegoś innego katalogu.
Zamknąć wcześniej uruchomioną instalkę updatu.
Potem w skopiowanych plikach uruchomić MAIN.msi