Witam mam problem z zegarkiem Fenix 6x pro, a dokładniej z trzymaniem baterii. Rok temu zakupiłem zegarek gdzie tak jak napisał producent trzymała bateria 21 dni lecz po 11 miesiącach użytkowania nagle zmieniła się z 21 na 10dni. Miesiąc temu oddałem go na gwarancję i przysłali mi całkiem nowy zegarek. Jak dostałem nowy zegarek pokazywał on przez pierwsze dni faktycznie 21 dni teraz znów się zmieniło i zaś zegarek pokazuje przy pełnym naładowaniu bateria wytrzyma 10dni.
Nie wiem czy problem siedzi z źle skonfigurowanym kontem, obecnie nic nie wygrywałem żadnych tarcz do zegarka jedynie aktualizowałem go.
Fenix 6x pro bateria
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: Fenix 6x pro bateria
Tak, ale robiłem hardreset zegarka i nic to nie dało. Wczoraj jeszcze bawiłem się z zegarkiem i wyłączyłem pulsoksymetr i bateria wraca do tych 21 dni, a on powinien wytrzymać z włączoną funkcja tyle. Rok temu po zakupie zegarka ta funkcja była włączona, a bateria wytrzymywała tak jak należy.
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Ja ale w 6 PRO.
Normalnie 14 dni. Po włączeniu PulseOX 6d.
Tylko ja nie używam jednak PulseOX w trybie ciągłym, ostatnio go niechcący włączyłem przy testach i stad taki efekt.
Normalnie 14 dni. Po włączeniu PulseOX 6d.
Tylko ja nie używam jednak PulseOX w trybie ciągłym, ostatnio go niechcący włączyłem przy testach i stad taki efekt.
Dokładnie. Ta funkcja żre prąd jak szalona. I jej stałe włączenie jest potrzebne jak sól w oku. Ewentualnie włączyć widżet i ręcznie sprawdzić raz czy dwa na dobę.
Vista HCx, Nuvi 2595 (plus ecoRoute HD), Edge 810, Edge 520.
Zgadzam się z przedmówcami. Wyłącz zupełnie pulsoksymeter i wróci ci "normalny" czas pracy zegarka. Mam Fenix 6 PRO i pulsoksymetr się nie przydaje, a baterie pożera dwa razy szybciej
etrex 30 Fenix 6 PRO