Rysowany ślad w BaseCamp nie pobiera danych wysokości.

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Awatar użytkownika
mixchris
Początkujący

Rysowany ślad w BaseCamp nie pobiera danych wysokości.

Post autor: mixchris »

Cześć,

Po ostatniej aktualizacji programu BaseCamp zauważyłem że rysowane ślady czy trasy nie zawierają danych wysokości. Mapy mam te same co zawsze OSMapaPL. Co może być przyczyną?
Pozdrawiam, Krzysiek
GARMIN Oregon 600
Obrazek
Zachu
Radny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 4 times
Kontakt:

Re: Rysowany ślad w BaseCamp nie pobiera danych wysokości.

Post autor: Zachu »

Chyba coś pomyliłeś. Na jakiej niby podstawie miały by być wysokości w śladzie skoro mapa nie posiada danych DEM?
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix
Obrazek
roro
Bywalec

Post autor: roro »

mixchris pisze:Cześć,

Po ostatniej aktualizacji programu BaseCamp zauważyłem że rysowane ślady czy trasy nie zawierają danych wysokości. Mapy mam te same co zawsze OSMapaPL. Co może być przyczyną?
Jeżeli bardzo Ci zależy, aby rysować ślad według mapy, która nie posiada danych DEM i mieć dane
wysokościowe zapisane w śladzie - po narysowaniu śladu można dodać dane wysokościowe z innej mapy.

Wyznacz ślad na mapie bez danych DEM, przełącz na mapę posiadająca dane DEM i dodaj dane - " Wybrany ślad ma korzystać z wysokości na mapie "
Awatar użytkownika
mixchris
Początkujący

Post autor: mixchris »

Byłem pewien że OSMapaPL zawierają dane DEM. Prawdopodobnie rysowałem ślady na innych mapach, musiał mi się coś pomylić, dzięki za pomoc.
Pozdrawiam, Krzysiek
GARMIN Oregon 600
Obrazek
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Post autor: popej »

Wykres wysokości można także otrzymać przy rysowaniu trasy na mapie z warstwicami. Niestety OSMapaPL nie zawiera warstwic a dodatkowa mapa samych warstwic chyba ma zablokowaną tę funkcjonalność.
popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
ODPOWIEDZ