Cześć,
Po ostatniej aktualizacji programu BaseCamp zauważyłem że rysowane ślady czy trasy nie zawierają danych wysokości. Mapy mam te same co zawsze OSMapaPL. Co może być przyczyną?
Rysowany ślad w BaseCamp nie pobiera danych wysokości.
-
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Re: Rysowany ślad w BaseCamp nie pobiera danych wysokości.
Chyba coś pomyliłeś. Na jakiej niby podstawie miały by być wysokości w śladzie skoro mapa nie posiada danych DEM?
Jeżeli bardzo Ci zależy, aby rysować ślad według mapy, która nie posiada danych DEM i mieć danemixchris pisze:Cześć,
Po ostatniej aktualizacji programu BaseCamp zauważyłem że rysowane ślady czy trasy nie zawierają danych wysokości. Mapy mam te same co zawsze OSMapaPL. Co może być przyczyną?
wysokościowe zapisane w śladzie - po narysowaniu śladu można dodać dane wysokościowe z innej mapy.
Wyznacz ślad na mapie bez danych DEM, przełącz na mapę posiadająca dane DEM i dodaj dane - " Wybrany ślad ma korzystać z wysokości na mapie "
Byłem pewien że OSMapaPL zawierają dane DEM. Prawdopodobnie rysowałem ślady na innych mapach, musiał mi się coś pomylić, dzięki za pomoc.
Wykres wysokości można także otrzymać przy rysowaniu trasy na mapie z warstwicami. Niestety OSMapaPL nie zawiera warstwic a dodatkowa mapa samych warstwic chyba ma zablokowaną tę funkcjonalność.