Mam problemem z zegarkiem Garmin Fenix 7s. Nie działa mi alert tętna podczas aktywności (w sumie opcja w spoczynku również).
Ustawiłem wszystko jak należy zgodnie z zaleczeniami pomocy technicznej Garmin. Biegnę, przekraczam, określoną wysokość tętna i nic, a zgodnie z deklaracją producenta zegarek powinien wibrować, a przy podłączonych słuchawkach podać głosowe ostrzeżenie.
Po około miesięcznej korespondencji z serwisem, nagrywaniem filmików i robieniem zdjęć, otrzymałem moim zdanie żenującą odpowiedź, że może ktoś kiedyś się tym zajmie. Poniżej cytuję:
Mam pytanie do użytkowników tego urządzenia. Czy u was działa alert tętna podczas aktywności (np. bieg). Może ktoś ma jakieś rady lepsze niż pomoc techniczna jak ten alert uruchomić?Dziękujemy za przesłanie informacji. Wysłałem tę sprawę do naszego zespołu technicznego, który sprawdzi wszystkie informacje i dzienniki, aby rozwiązać ten problem. Prosimy o cierpliwość, ponieważ zajmuje to trochę czasu, niestety zespół wsparcia produktu nie ma żadnych informacji dotyczących etapów rozwiązywania problemów. Mamy nadzieję, że problem zostanie rozwiązany w nadchodzących aktualizacjach oprogramowania. Dziękujemy za zrozumienie i przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Zegarek nie ma jeszcze 2 lat i uważam, że powinien zostać naprawiony bo jest częściowo niesprawny, lecz pomoc techniczna mnie zbywa i lekceważy pytania o to jak skorzystać z gwarancji.
Pozdrawiam.