Garmin Fenix 7s nie działa alert tętna podczas aktywności

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
felis
Początkujący

Garmin Fenix 7s nie działa alert tętna podczas aktywności

Post autor: felis »

Dzień dobry
Mam problemem z zegarkiem Garmin Fenix 7s. Nie działa mi alert tętna podczas aktywności (w sumie opcja w spoczynku również).
Ustawiłem wszystko jak należy zgodnie z zaleczeniami pomocy technicznej Garmin. Biegnę, przekraczam, określoną wysokość tętna i nic, a zgodnie z deklaracją producenta zegarek powinien wibrować, a przy podłączonych słuchawkach podać głosowe ostrzeżenie.
Po około miesięcznej korespondencji z serwisem, nagrywaniem filmików i robieniem zdjęć, otrzymałem moim zdanie żenującą odpowiedź, że może ktoś kiedyś się tym zajmie. Poniżej cytuję:
Dziękujemy za przesłanie informacji. Wysłałem tę sprawę do naszego zespołu technicznego, który sprawdzi wszystkie informacje i dzienniki, aby rozwiązać ten problem. Prosimy o cierpliwość, ponieważ zajmuje to trochę czasu, niestety zespół wsparcia produktu nie ma żadnych informacji dotyczących etapów rozwiązywania problemów. Mamy nadzieję, że problem zostanie rozwiązany w nadchodzących aktualizacjach oprogramowania. Dziękujemy za zrozumienie i przepraszamy za wszelkie niedogodności.
Mam pytanie do użytkowników tego urządzenia. Czy u was działa alert tętna podczas aktywności (np. bieg). Może ktoś ma jakieś rady lepsze niż pomoc techniczna jak ten alert uruchomić?
Zegarek nie ma jeszcze 2 lat i uważam, że powinien zostać naprawiony bo jest częściowo niesprawny, lecz pomoc techniczna mnie zbywa i lekceważy pytania o to jak skorzystać z gwarancji.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ