Jak wpisać współrzędne w 60 CSx ??
Jak wpisać współrzędne w 60 CSx ??
Witam.
Wiem,że ten temat był poruszany ale od dłuższego czasu przeszukuje forum i nie mogę znaleźć.
Jak wpisać współrzędne w 60 CSx żeby potem nawigować do danego punktu????
Nie mogę znaleźć .
Proszę o pomoc.
Dziekuję i pozdrawiam.
Wiem,że ten temat był poruszany ale od dłuższego czasu przeszukuje forum i nie mogę znaleźć.
Jak wpisać współrzędne w 60 CSx żeby potem nawigować do danego punktu????
Nie mogę znaleźć .
Proszę o pomoc.
Dziekuję i pozdrawiam.
Aby do przodu!!
Garmin 60CSx / Oregon 550 + Fiskars...
Witam.
To,że jadąc kursorem po mapie wybieram nowy punkt klikam i nawiguje wiem.
Ale chodzi mi o wpisanie gotowych współrzędnych i nawigować do nich.
Jakoś się to robi.
Na przykład w zabawie GEOCACHING podają współrzędna ukrytych skrzynek trzeba je znaleźć .
Jesli mam GPS to super!!
Ale jak wpisać te współrzędne?
Proszę o pomoc.
To,że jadąc kursorem po mapie wybieram nowy punkt klikam i nawiguje wiem.
Ale chodzi mi o wpisanie gotowych współrzędnych i nawigować do nich.
Jakoś się to robi.
Na przykład w zabawie GEOCACHING podają współrzędna ukrytych skrzynek trzeba je znaleźć .
Jesli mam GPS to super!!
Proszę o pomoc.
Aby do przodu!!
Tego typu operacje opisałem u siebie na stronie w kontekście GPSMap 60CS: Tworzenie punktu o współrzędnych geograficznych innych niż aktualna pozycja. W modelu z "x" będzie identycznie.
Czasami przy niektórych skrzynkach geocache będziesz potrzebował trochę innego sposobu tworzenia punktów. Zdarza się, że pozycja kolejnego punktu nie jest opisana za pomocą współrzędnych geograficznych, ale w formie "450m w kierunku 45 stopni". Tutaj przydaje się projektowanie waypointu.
Czasami przy niektórych skrzynkach geocache będziesz potrzebował trochę innego sposobu tworzenia punktów. Zdarza się, że pozycja kolejnego punktu nie jest opisana za pomocą współrzędnych geograficznych, ale w formie "450m w kierunku 45 stopni". Tutaj przydaje się projektowanie waypointu.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nie mam pojęcia z jakiego serwisu korzystasz, ale jest możliwość wrzucenia skrzynek wprost do GPS (wrzucenie pozycji skrzynek bez ręcznego wpisywania, wprost z komputera). W Mapsource'ie możesz kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać opcję np. znajdź pobliskie kryjówki na stronie OpenCaching.pl. Odpala się strona z listą kryjówek i opcją wysłania do GPSa (wysyła Waypoint) ... i już masz. Wtyczkę OpenCaching.pl do Mapsource'a znajdziesz tutaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=8 ... ight=#8503 wraz z instrukcją jak podpiąć.foni1969 pisze:Na przykład w zabawie GEOCACHING podają współrzędna ukrytych skrzynek trzeba je znaleźć .
Jesli mam GPS to super!!
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam, Jarek
60CSx, n770+CNNA2009+CNE2008+GPMapa2008.1+UMP_pcPL
Aby słowo mogło zostać wypowiedziane potrzebne jest milczenie. Przedtem i potem. "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin
60CSx, n770+CNNA2009+CNE2008+GPMapa2008.1+UMP_pcPL
Aby słowo mogło zostać wypowiedziane potrzebne jest milczenie. Przedtem i potem. "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin
Wielkie dzieki.
Żeczywiście przyda się i ta wiedza.
Dziękuję bardzo za pomoc.
A jeśli poruszyliśmy już temat GEOCACHING to czemu jak klikam na menu tej ikonki w 60Csx to funkcje typu "znajdz ukryte skrzynki" i inne nie działają?
Nie są aktywne.
Czy trzeba to jakoś odblokować?
A jeśli poruszyliśmy już temat GEOCACHING to czemu jak klikam na menu tej ikonki w 60Csx to funkcje typu "znajdz ukryte skrzynki" i inne nie działają?
Nie są aktywne.
Aby do przodu!!
Tutaj na forum jesteśmy piwoszami. Jeśli faktycznie uznajemy czyjąś wypowiedź za przydatną dziękujemy stawiając wirtualne piwo. Niektóre z tych wirtualnych piw zamieniają się na realne podczas naszych zlotów i spotkań.foni1969 pisze:Wielkie dzieki.
Odpowiedzi na to pytanie padły w temacie: 60CSx a GEOCACHE proszę o pomoc.foni1969 pisze:A jeśli poruszyliśmy już temat GEOCACHING to czemu jak klikam na menu tej ikonki w 60Csx to funkcje typu "znajdz ukryte skrzynki" i inne nie działają?
Nie są aktywne.
Pozdrawiam Damian Gałka
Jesli zechcesz odkryc kilka skrzynek, to zerknij na:
http://www.opencaching.pl/index.php
i
http://forum.opencaching.pl/
http://www.opencaching.pl/index.php
i
http://forum.opencaching.pl/
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL
SP2UKP pisze:Nie mam pojęcia z jakiego serwisu korzystasz, ale jest możliwość wrzucenia skrzynek wprost do GPS (wrzucenie pozycji skrzynek bez ręcznego wpisywania, wprost z komputera). W Mapsource'ie możesz kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać opcję np. znajdź pobliskie kryjówki na stronie OpenCaching.pl. Odpala się strona z listą kryjówek i opcją wysłania do GPSa (wysyła Waypoint) ... i już masz. Wtyczkę OpenCaching.pl do Mapsource'a znajdziesz tutaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=8 ... ight=#8503 wraz z instrukcją jak podpiąć.
A co w przypadku skrzynek multicach? Tam nikt Ci nie zostawi karty pamieci (pasującej do Twojego odbiornika) z mapą i współrzędnymi następnej skrzyki, tylko masz napisane te dane na papierze i musisz to przenieść do odbiornika w warunkach polowych, często bez dostępu do kompa. I po to właśnie omawiamy metodę ręcznego wklepywania punktu.
Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Wszystko dlatego, że wymieszały nam się tutaj dwa tematy z różnych wątków. Ten, czyli Jak wpisać współrzędne w 60 CSx ?? oraz 60CSx a GEOCACHE proszę o pomoc..
Ponieważ ja nie mam za dużych uprawnień na forum zaraz poproszę kolegów o porządki.
EDIT: Niestety obecna wersja naszego forum nie umożliwia tego co chciałem osiągnąć. Porządki o jakich myślałem są z technicznego punktu widzenia w tej chwili niemożliwe.
Ponieważ ja nie mam za dużych uprawnień na forum zaraz poproszę kolegów o porządki.
EDIT: Niestety obecna wersja naszego forum nie umożliwia tego co chciałem osiągnąć. Porządki o jakich myślałem są z technicznego punktu widzenia w tej chwili niemożliwe.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2008, 22:39 przez Magnoom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Damian Gałka
Mam wrazenie, ze Egon wskazal dodatkowa mozliwosc wprowadzania punktow do gps i to w ilosciach hurtowych, wiec to duze ulatwienie. Dopiero teraz napisales, ze chodzi o warunki polowe. Mysle, ze jest to porada w dobrej wierze. Tak chyba trzeba to potraktowacEGON pisze:A co w przypadku skrzynek multicach?...musisz to przenieść do odbiornika w warunkach polowychSP2UKP pisze:jest możliwość wrzucenia skrzynek wprost do GPS (wrzucenie pozycji skrzynek bez ręcznego wpisywania, wprost z komputera)...
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL