Witam
Używam Edge 705 głównie na rowerze, ale czasami zdarza się że nawiguje w aucie. Nigdzie nie znalazłem opcji dodawania punktów pośrednich trasy. Czy taka opcja występuje?
GPMapa Topo, którą kupiłem razem z urządzeniem wyświetla fotoradary w formie "wykrzykników" na danej drodze. W jaki sposób zmusić urządzenie, żeby wydawało z siebie jakiś znak/sygnał, że zbliżamy się do takiego miejsca?
Pozdrawiam
Tomek
Edge 705 - wyznaczanie trasy i POI
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: Edge 705 - wyznaczanie trasy i POI
Witaj.bresio pisze:GPMapa Topo, którą kupiłem razem z urządzeniem wyświetla fotoradary w formie "wykrzykników" na danej drodze. W jaki sposób zmusić urządzenie, żeby wydawało z siebie jakiś znak/sygnał, że zbliżamy się do takiego miejsca?
Już wiele razy pisaliśmy na forum, że radary zaszyte w mapie będą milczały.
Jeśli wgrasz (o ile jest taka możliwość) do urządzenia odpowiedni plik z bazą radarów i niebezpiecznych miejsc uzyskasz powiadomienia dźwiękowe lub głosowe (zależnie od możliwości danego modelu urządzenia).
Zerknij m.in. tu:
Kolega fredzio nie podsumował niestety czy udało mu się uruchomić bazę punktów UMPpcPL na Edge 705 i jak to działa.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Tak, o ile wcześniej skorzystasz z MapSource i w nim oznaczysz punkty pośrednie.bresio pisze:Używam Edge 705 głównie na rowerze, ale czasami zdarza się że nawiguje w aucie. Nigdzie nie znalazłem opcji dodawania punktów pośrednich trasy. Czy taka opcja występuje?
Szy.
niestety Edge 705 nie obsługuje point loadera i nie da się ustawić na mim dźwięku dla fotoradarów. Niestety na tak malym ekraniku cięzko tez jest je wypatrzeć.
Ja wole jednak obserwowac droge bo wcześniej na niej widze znaki ostrzegające przed fotoradarem niz na Edgu.
Ja wole jednak obserwowac droge bo wcześniej na niej widze znaki ostrzegające przed fotoradarem niz na Edgu.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam
pocio
B&K Herbapol rowerowanie.pl
Edge 705; Nuvi 1200T
pozdrawiam
pocio
B&K Herbapol rowerowanie.pl
Edge 705; Nuvi 1200T
Witam,
Aż mi się nie chce wierzyć, że nie zrobili opcji dodawania punktów pośrednich w Edge 705, ale niestety boleśnie tego doświadczam. Koledzy, coś mam waleczny nastrój - chodźcie się skrzykniemy i wystosujemy do Garmina apel o upgradowanie softa do takiej funkcji - przecież inne modele mają tą funkcję, niby czemu ten model miałby nie mieć? Przecież to za przeproszeniem kretynizm - jak ktoś jedzie na rower na parę dni nie bierze ze sobą laptopa, żeby ładować trasy, to na cholere mu garmin 705 - jedynie służy jako lokalizator z paroma bajerami typu barometr czy co tam... żenada dla twórców, sory, ale jestem tak zawiedziony brakiem tej funkcji... Chciałem, żeby 705 był odciążeniem od ciągłego stawania i zaglądania do mapy, a tu g... - i tak musisz stawać, chyba że wgrasz sobie z kompa wszystkie możliwe opcje trasy. Powiedzcie mi proszę, że się mylę...
Powiem wam jedno - może uważacie mnie za naiwnego, że mówię tu o skrzyknięciu się i apelu -ale gdyby zebrałoby się nas parędziesiąt, to nie bata - nie wierzę, ze nie dotarłoby to do garmina, i nie wierzę żeby olali taki czarny PR na polskim rynku - prawdopodobnie większość z nas zanim kupiła GPSa robiła rozeznanie na forach...( mi kupiła dziewczyna w prezencie... inaczej bym sam nie kupił 705...) a myślę, że straty ze sprzedaży w pewnym momencie są mniej opłacalne niż zrobienie upgradu do wersji z taką funkcją.
pozdro
Aż mi się nie chce wierzyć, że nie zrobili opcji dodawania punktów pośrednich w Edge 705, ale niestety boleśnie tego doświadczam. Koledzy, coś mam waleczny nastrój - chodźcie się skrzykniemy i wystosujemy do Garmina apel o upgradowanie softa do takiej funkcji - przecież inne modele mają tą funkcję, niby czemu ten model miałby nie mieć? Przecież to za przeproszeniem kretynizm - jak ktoś jedzie na rower na parę dni nie bierze ze sobą laptopa, żeby ładować trasy, to na cholere mu garmin 705 - jedynie służy jako lokalizator z paroma bajerami typu barometr czy co tam... żenada dla twórców, sory, ale jestem tak zawiedziony brakiem tej funkcji... Chciałem, żeby 705 był odciążeniem od ciągłego stawania i zaglądania do mapy, a tu g... - i tak musisz stawać, chyba że wgrasz sobie z kompa wszystkie możliwe opcje trasy. Powiedzcie mi proszę, że się mylę...
Powiem wam jedno - może uważacie mnie za naiwnego, że mówię tu o skrzyknięciu się i apelu -ale gdyby zebrałoby się nas parędziesiąt, to nie bata - nie wierzę, ze nie dotarłoby to do garmina, i nie wierzę żeby olali taki czarny PR na polskim rynku - prawdopodobnie większość z nas zanim kupiła GPSa robiła rozeznanie na forach...( mi kupiła dziewczyna w prezencie... inaczej bym sam nie kupił 705...) a myślę, że straty ze sprzedaży w pewnym momencie są mniej opłacalne niż zrobienie upgradu do wersji z taką funkcją.
pozdro