Nuvi 3790t - ładowanie i problemy techniczne

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Megdz
Nowy

Nuvi 3790t - ładowanie i problemy techniczne

Post autor: Megdz »

Witam,

od lipca jestem posiadaczką (czy zadowoloną to się jeszcze okaże) nawigacji Garmin Nuvi 3790t. O ile dobrze pamiętam pierwsze problemy pojawiły się przy ładowaniu urządzenia poprzez port USB. Po podłączeniu do komputera zamiast jakiejś ikonki ładowanej baterii (o ile taka występuje) na ekranie wyświetla się jedynie logo firmy a pod spodem komputer z podłączonym do niego garminem.

Problem ten pojawia się ponownie, ale może od początku. Kilka dni temu, zaraz po naciśnięciu przycisku "Jedź!" Garmin zgasł (dodam, że był podłączony do zapalniczki). Żadne próby ponownego odpalenia nie zakończyły się pomyślnie. Następnego dnia sytuacja się powtórzyła. Garmin zgasł i już się nie włączył, jakby nie reagował na ładowanie mimo, że czerwona lampka świeciła się jak zawsze. Właśnie podłączyłam garmiaka do USB; jak zwykle, żadnego symbolu ładowania, tylko logo i komputer z podłączoną nawigacją.

Zanim udam się z gwarancją do sklepu chcę się upewnić, że to co się dzieje nie jest przypadkiem zależne ode mnie :D

Pozdrawiam, Magda
pyged
Początkujący

Re: Nuvi 3790t - ładowanie i problemy techniczne

Post autor: pyged »

Cześć,
odrobina prozy życia: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=8814. Może nie od razu kłania się serwis.
Z pozdrowieniami,
Robson

GPSmap 60CSx + GPMapaPL 2010.1 + GPMapa TOPO 2009 + nuvi3790T + CNE 2011.20 + Sanyo Eneloop
ODPOWIEDZ