Mapy Topo Kenia, Uganda

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Adam.Ant
Nowy

Mapy Topo Kenia, Uganda

Post autor: Adam.Ant »

Witam,
Używam, GPSmap 60CSx od jakiś dwóch lat. Do tej pory radziłem sobie z doborem map, nasze góry, europa itp.
W przyszłym roku wybieram się z plecakiem do Kenii i Ugandy, rejony mt Elgon jezioro Turkana.
Nie mogę nic znaleźć na MapSource. Może ktoś przerabiał ten temat i pomoże w znalezieniu dobrej mapy Afryki Wsch.
Pozdrawiam.
marek777
Początkujący

Re: Mapy Topo Kenia, Uganda

Post autor: marek777 »

Na Mapsourca jest bodaj jakaś mapa Afryki...poszukaj pod hasłem:
Garmin Tracks4Africa , może rejon który cię interesuje tam będzie.
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Nigdy nie interesowałem się tematem Afryki, ale rzuć okiem może na to: http://www.garmap.co.za/Software_Produc ... 010TOPOTMC
A także tu: http://www.travelbygps.com/z_links/trac ... dot_co.php
W tym drugim serwisie są chyba jakieś waypointy i inne dane w formacie GPX do pobrania za free.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Adam.Ant
Nowy

Post autor: Adam.Ant »

Dzięki za rady.Chyba najlepszą bo najtańszą opcją jest T4A. Można sobie kupić tylko ten rejon Afryki który cię interesuje.
Za Kenia, Uganda Rwanda to koszt ok 100zł.
Z tego co piszą mapy są aktualizowane 2x do roku.
Na Garmap jest dostępna cała Afryka za jakieś 400,-
ODPOWIEDZ