Zamazana GPMapa przez CNE
Zamazana GPMapa przez CNE
Proszę o pomoc. Przesłałem interesujące mnie mapy CNE do urządzenia z Mapsource (wcześniej usunąłem stary plik CNE, aby zrobić miejsce ) i zamazało mi GP Mapę. Okazało się , że mają po przesłąniu do gps takie same nazwy. Mam kopię wszystkich plików z urządzenia. Czy można zmienić nazwę, końcówkę pliku GPMapy i wgrać ponownie plik? Teraz (jak porównuję)oba pliki mają takąsamą nazwę - mapGmapsupp.img.
Re: Zamazana GPMapa przez CNE
Witam
Dobrze by było jakbyś podał, o jaka nawigację chodzi.
Urządzenia mają różną strukturę plików, żeby doradzić (optymalną/właściwą)
trzeba znać model, są urządzenia, w których można stosować dowolne nazwy.
Pozdrawiam
Dobrze by było jakbyś podał, o jaka nawigację chodzi.
Urządzenia mają różną strukturę plików, żeby doradzić (optymalną/właściwą)
trzeba znać model, są urządzenia, w których można stosować dowolne nazwy.
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Zajzyj do tego wątku, dużo się dowiesz o mapach w tym urzadzeniu
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9 ... 350#p39252
Pozdrawiam
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9 ... 350#p39252
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
-
fxrider
- Początkujący
- Kontakt:
Jeśli chcesz mieć obie te mapy jednocześnie w odbiorniku musisz je mieć też w mapsource - wybierasz regiony z obu map, mapsource to łączy w całość i wysyłasz do odbiornika w tej postaci. Starsze garminy niestety obsługują na raz tylko jeden plik mapy i dogranie nowej nadpisuje starą (tak w uproszczeniu). Nowsze generacje obsługują wiele plików. Nie wiem, czy w Twojej generacji to zadziała, ale możesz spróbować nazwać jeden z plików gmapsup1.img i wgrać w tej postaci na kartę - niektóre urządzenia obsługiwały takie coś. Mapy przełącza się potem w ustawieniach urządzenia - praktycznie z tylko jednej na raz da się korzystać.
pozdrawiam, Adam
pozdrawiam, Adam
W 350 działa tylko nazwa "gmapsupp" na karcie oraz "gmapsupp" albo "gmapprom" w urządzeniu. No i "gmapbmap". Ja mam CNE jako gmapprom, GP jako gmapsupp w urządzeniu, a UMP jako gmapsupp na karcie. I śmiga. Wysyłana każda osobno, a potem ew. zmiany nazw po podłączeniu jako dysk. Z zastrzeżeniem tylko jednej aktywnej, wiadomo - tzn. będzie działać, ale momentami zmyłkowo, niedoświadczona osoba się może zmarszczyć.