CNE - Problem z Junction View (widok skrzyżowań)
Re: CNE - Problem z Junction View (widok skrzyżowań)
Pliki *.sum to 4-bajtowe sumy kontrolne, które do niczego nie służą. Jeżeli chcesz mieć JCV, to reinstaluj CNE. Z tego co widzę w logu po instalacji, to pliki JCV chyba nie w każdym zestawie są uwzględniane, spróbuj wybrać całą Europę.
proponuje instalację Europa Środkowo-Wschodnia, oczywiście przez Map Updater'a. Mi dopiero ta mapa dała odpowiedni plik .jcvattache pisze: c) jeszcze raz zainstalować CNE 20011.32 dla całej Europy,
Problem dotyczy Nuvi 3790.
nuvi 3760, CNE Lifetime
A ja zapytam jak bogata jest ta baza skrzyżowań. Czy warto ją instalować?
neonek
Nowa Sól koło Ciepielowa
nuvi 1490T (CNE Lifetime + UMP)
Nowa Sól koło Ciepielowa
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
@Neonek
Wg http://www.path.cz, w CNE2011.30 jest to 205 sztuk w Polsce, najwięcej w Niemczech - kilka tysięcy widoków skrzyżowań.
Porównaj zestawienie: http://www.path.cz/forum/viewtopic.php? ... t=40#p9875
Poza autostradami jeszcze nie spotkałem się z Junction View. Czy ktoś znalazł takie jcv?
Wg http://www.path.cz, w CNE2011.30 jest to 205 sztuk w Polsce, najwięcej w Niemczech - kilka tysięcy widoków skrzyżowań.
Porównaj zestawienie: http://www.path.cz/forum/viewtopic.php? ... t=40#p9875
Poza autostradami jeszcze nie spotkałem się z Junction View. Czy ktoś znalazł takie jcv?
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
Zważywszy, że mamy 900 km autostrad no należy sie spodziewać co 4-5 km obrazka. No to potęzna baza. 
neonek
Nowa Sól koło Ciepielowa
Nowa Sól koło Ciepielowa
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
No właśnie.
neonek
Nowa Sól koło Ciepielowa
Nowa Sól koło Ciepielowa
- Marko
- Garniak
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 4 times
Ile w Niemczech jest tys. km autostrad?neonek pisze:Zważywszy, że mamy 900 km autostrad no należy sie spodziewać co 4-5 km obrazka
Epix 2 Sapphire, eTrex SE, Fenix 5 Plus Sapphire, Dakota 20, Montana 650T, GPSMap 76CSx, Virb Elite, Tempe
Tak na serio to myśle, że problemem dla polskich kierowców korzystających z nawigacji nie jest baza widoków skrzyżowań a aktulność danych o fotoradarach. W Niemczech drogami lokalnymi jedzie 20-30 km i potem autostradą a w Polsce trzeba dobrze zastanowić się jaką wybrać trase żeby załapać się na kawałek autostrady i czy aby to się opłaci. Widoki skrzyżowań być może i są potrzebne na skomplikowanych węzłach (może w Polsce węzeł Sośnica) aczkolwiek autostrady wkoło Wiednia (te znam) są tak oznakowane że trzeba się dobrze postarać żeby zabłądzić.
W Polsce przydałby mi się widok skrzyżowania we Wrocławiu koło Galerii Dominikańskiej. Z nawigacji padł komunikat skreć w lewo ustawiłem się na lewym pasie i pojechałem tunelem pod skrzyżowaniem na którym miałem skręcić.
W Polsce przydałby mi się widok skrzyżowania we Wrocławiu koło Galerii Dominikańskiej. Z nawigacji padł komunikat skreć w lewo ustawiłem się na lewym pasie i pojechałem tunelem pod skrzyżowaniem na którym miałem skręcić.
neonek
Nowa Sól koło Ciepielowa
Nowa Sól koło Ciepielowa
Wg Wikipedii Niemcy mieli więcej niż my już1936rMarko pisze: Ile w Niemczech jest tys. km autostrad?
- zjazdy bywają znacznie częśćiej,
- mogą dotyczyć innych dróg.
A w ogóle im się chyba nudzi, bo np. przenoszą na nową trasę ok. 12km A4 koło Jeny (w tym budują 3km tunel: http://de.wikipedia.org/wiki/Jagdbergtunnel)
Nüvi-765
Oj moi drodzy... JCV jest tyle tysiecy w niektorych krajach bo jezeli chcemy je przedstawic to musimy miec przeciez conajmniej 4 szt na wezel. Na wiekszych wezlach mamy po 8 i 16 w zaleznosci od typu wezla (koniczyna czy inny ksztalt). Wiec wychodzi az tyle per country 
GPS: Garmin 765T
Mob: HTC Desire with Google Navigation
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Nie zgadzam się z Twoją teorią. Znam węzły gdzie RJCV jest tylko na niektórych ze zjazdów.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Nie powiedzialem przeciez, ze na wszystkich zjazdach, wylaczeniach i rozjazdach maja byc JCV 
GPS: Garmin 765T
Dzisiaj instalowałem CNE 2011.32 (wersja pełna) na nowym nuvi 1490T. Został zainstalowany plik JCV o danych: D1281070C.JCV (wielkość: 463717).
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
Niestety plik JCV - D1281070C.JCV (jak pisałem w powyżej) nie działa, a wszystko nowe i legalne z bieżącej strony garmina. Więc załadowałem plik JCV o nazwie D2504020C.JCV i okazuje się że działa (widoki na węźle murckowskim na A4). O co tu chodzi ??
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7