O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Zachu pisze:W 760 działało bo on obsługuje format dźwięków mp3. Te pliki mają kompresję i mniej zajmują niż wav, które akceptuje 205 i wszystkie nowsze odbiorniki.
Wszystko jest opisane: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1&t=8858 . Jeśli coś nie jasne można zaproponować lepszy opis.
Wydaje mi się, że rozumiem już wszystko. W dalszym ciągu nie rozumiem jednak, dlaczego plik GPSManiaka jest 2 razy większy od mojego.
Zachu pisze: Skąd pobierasz POI? Mój plik /pobrany z UMP/ ma 2 066 770 b, bez radiowozów. Wszystkie pliki z dźwiękami i starymi dużymi ikonami.
Ja też pobieram z UMP i mój plik jest 2 razy mniejszy (ma objętość 1,0 M) bez wycinania czegokolwiek.
Gsm Liberty pisze:Proszę, jest w załączniku gotowiec.
Dziękuję, działa. Teraz sprawdzę POI uzyskany POILoaderem z wgranym plikiem sox.exe
Niestety, POI uzyskany przeze mnie (po wgraniu pliku sox.exe) nadal nie odtwarza ostrzeżeń. Korzystam z POILoadera 2.4.2 GARNIAK EDITION - ulepszony. Co robię źle ?
Skoro działa Ci gotowiec przygotowany przez kogoś innego ... zwróć uwagę na wersję pliku sox.exe, który masz u siebie.
Konieczna wersja 14.0.1. Czytaj: POILoader i POI
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
No to spróbuj ver. 2.6.0. Nie pamiętam czy 2.4.2 miała kłopoty.
BTW Unikaj pełnego cytowania postu poprzedzającego.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Mietek S. pisze:Wgrałem tę wersję i dalej nie działa
A jak ją wgrałeś? Zachu podał link do dokładnej instrukcji. Czytałeś (ze zrozumieniem )? Podejrzewam, że wina leży po stronie sox.exe. Przeczytaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9 ... exe#p25313 i z podanego załącznika pobierz "sox". U mnie działa bez problemów.
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM