Gastronomiczna Mapa Polski

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?
Extranylon
Początkujący

Gastronomiczna Mapa Polski

Post autor: Extranylon »

Od niedawna jestem posiadaczem nawigatora nuvi 750. Od dawna chodzi mi pogłowie pomysł stworzenia Gastronomicznej Mapy Polski, takiej full wypas, tyle że w rozumieniu dobrego jedzenia. Myślę o stworzeniu pliku z punktami POI zawierającymi bary i restauracje przed którymi widuje się dużo TIRów, tam zawsze jest dobre i tanie jedzenie. Nie chodzi mi o zebranie wszystkich restauracji, ale tylko tych w których na prawdę warto się zatrzymywać.

To tyle o moich intencjach.

Mam w ulubionych zapisane kilka pozycji ale nie wiem jak się do tego zabrać. Próbowałem wzorować się na pliku z radarami ale mi nie wychodzi. Mam prośbę o pomoc i podpowiedź jak coś takiego zrobić.
Zachu
Radny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Post autor: Zachu »

Poczytaj wątek o POI. Na początku wszystko jest wyjaśnione, dalej to zachcianki ;)
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix
Obrazek
Extranylon
Początkujący

Post autor: Extranylon »

Dzięki, pierwsze koty za płoty, nawet sie udało !

Może ktoś zna fajne knajpy? Jeśli tak to dopiszcie do tematu.
Awatar użytkownika
kolos
Bywalec

Rekomendacja

Post autor: kolos »

Witam.Troszkę podróżuję - głównie po naszym kraju. Czy jest taka możliwość, aby miejsca typu restauracje, kwatery, zajazdy itp. które są odwiedzane przez posiadaczy UMP były wprowadzane do mapy i rekomendowane? Czyli takie, w których nie ma przysłowiowych "min". Co Wy na to ?
Nuvi 205+GPMapa ,UMP-pcPL NI, Nuvi 58LM
wopozka
Bywalec

Re: Rekomendacja

Post autor: wopozka »

Były już dyskusje na ten temat i odpowiedź brzmi raczej nie. UMP to mapa, nie poradnik gdzie zjeść czy się przespać. Od tego są odpowiednie serwisy internetowe. Często ocena danego miejsca jest subiektywna i to co tobie się nie podoba lub podoba na innych może sprawiać zupełnie odwrotne znaczenie. Dopiero jak się wyciągnie z tego średnią to można coś więcej na ten temat powiedzieć.
ODPOWIEDZ