60CS się nie włącza - napraw to sam

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
CzarekN
Początkujący

Post autor: CzarekN »

Rozumiem. Choc z drugiej strony to bardzo "gorace" zabezpieczenie.
A co to znaczy wymienic cos tam cos tam monitora? :shock:

Czarek
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Chce wymienić tą część co została nadpalona.
Dokładnie powłoka odpowadająca za podświetlanie ekranu.
CzarekN
Początkujący

Post autor: CzarekN »

Chcialbym na tej drodze zlozyc serdeczne podziekowania dla kolegi PouchX. Jestes Wielki!!! Tak naprawde sie nie znamy, a zaoferowales mi swoja pomoc i zrobiles to praktycznie bezinteresownie. Wielkie dzieki. Jestem Twoim dluznikiem!
60csx dziala jak nowka sztuka nie smigana :D

Pozdrawiam i jezcze raz dziekuje

Czarek
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Kontakt:

Nie ma sprawy. Polecam się na przyszłość ;)
wodnik7
Bywalec

Post autor: wodnik7 »

Witajcie,

i ja rowniez dzis musialem "poprawic" wylacznik mojej 60tki - choc do tej pory nie zauwazylem nigdy niecheci z jej strony - dziekuje za porady, wszystko dziala - pomogla tekturka i nalepka na "waleczek" gumowy.

swoja droga - teraz juz co prawda skrecilem - ale czy zamiast tego kleju na goraco u gory obudowy nie moznaby uzyc jakiego kleju "gumowatego", ktory po wyschnieciu moznaby od gory wydrapac? probowaliscie?
Pozdrawiam, Michal
GPSMAP 60CS, StreetPilot c510, nuvi 255wt, CNE 2008-2010, ump, topo_100 i dalsze..
Awatar użytkownika
Azzie
Radny

Post autor: Azzie »

Kiedyś obiecałem zdjęcia swojej naprawy. No to zgodnie z obietnicą...

Obrazek
Obrazek

Po kliknięciu zdjęcia otwierają się w dużej rozdzielczości.
Obecnie:Garmin 3590LMT z City Navigator Europe - trasa
Garmin 62S z Topo Switzerland v3 - outdoor
Dawniej:Garmin Vista, 60CS, Oregon 300 i inne
Awatar użytkownika
Azzie
Radny

A pełną instrukcję jak rozebrać 60CS (udokumentowaną zdjęciami) można znaleźć tutaj: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3601
cyfra+
Nowy

Re: 60CS się nie włącza - napraw to sam

Post autor: cyfra+ »

witam !! w sumie ten problem zmobilizowal mnie do zalogowania sie na waszym forum :)

mam wlasnie garmina GARMIN 60 CS uszkodzenie polega na tym ze po przycisnieciu przycisku ktoym sie go wlacza garminek startuje po czym zaraz sie wylacza a uszkodzenie zostalo wlasnie spowodowane przez to ze zostaly odwrotnie zalozone baterie mam do was prozbe jesli mozecie mi odpowiedziec na pytanie co moglo ulec uszkodzeniu oraz czy jest wogule sens go naprawiac ile by wyniusl koszt ( koszty naprawy nie przekrocza wartosci urzadzenia ) prosze bardzo o pomoc sezon sie zbliza a ja bez swojego kompana :(pozdrawiam
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Kontakt:

Padł układ LTC3456 (Linear.com)
Koszt naprawy 50zł.
koziarz
Nowy

Post autor: koziarz »

Nie chce zaczynać nowego wątku to podłącze się tutaj
Używam Garmina 60cs na motocyklu i po jeździe w deszczu wczoraj zauważyłem , ze zaczyna parować szybka od dołu(strony guzików) nie wiem co możne być przyczyna rozebrałem go całego nie widzę żadnych pęknięć (chociaż ostatnio mi spadł na schody) teraz muszę go poskładać i zobaczyć jaki będzie efekt tylko doradźcie proszę czym go uszczelnić czy możne być silikon sanitarny spróbuje objechać szybkę na około od środka no i na czym osadzić gumę ta od czoła) co jest antena też na silikonie ?
Awatar użytkownika
Azzie
Radny

koziarz pisze:Używam Garmina 60cs na motocyklu i po jeździe w deszczu wczoraj zauważyłem , ze zaczyna parować szybka od dołu(strony guzików) nie wiem co możne być przyczyna rozebrałem go całego nie widzę żadnych pęknięć
Jak mi 60CS zaczął przeciekać to też od dołu. Dziwne, bo jak go rozbierałem (aby naprawić włącznik - http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=1591) to najbardziej ucierpiała klejona na gorąco góra. Może po prostu uszczelka parcieje i komora nie jest już taka szczelna? Podejrzewałbym też klawiaturę.

A jak po kąpieli w alaskańskim potoku zaczęła mi parować szybka, to klawiatura była praktycznie w pełnym zanurzeniu ;-) Trzeba było wyczyścić styki przy pomocy F2 (http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=3600), bo odbiornik głupiał po wciśnięciu paru przycisków.
Grzechu
Początkujący

Post autor: Grzechu »

Witam!

Mój ukochany 60CSX właśnie zachorował na coś takiego.
Przy uruchamianiu zawiesił się na pierwszym ekranie.
Nie mogłem go wyłączyć w normalny sposób więc wyjąłem baterie.
Od tamtej pory nie może się uruchomić. Zmieniałem baterie na nowe, akumulatorki, przez kabel USB, przez ładowarkę...NIC

Na moment tylko ekran zmienia odcień przy włączaniu i cisza,
Próbowałem różnych sposobów z netu - Hard Reset, Master Reset i nic
Jeżeli ktoś może mi pomóc to będę bardzo wdzięczny!
Do PouchX pisałem już na priv ale nie odpowiada. Może ktoś wie jak się z nim skontaktować ?

Pozdrawiam i proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ