Naprawy Garminów u PouchX'a
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Re: Naprawy Garminów u PouchX'a
8 miesięcy temu? Przez ten czas dużo napraw było. Ale zasada u mnie jest jedna i niezmienna.
Nie wgrywam do naprawionych urządzeń "odblokowanych map".
Nie wgrywam do naprawionych urządzeń "odblokowanych map".
- PouchX
- Radny
- Kontakt:
Zdjęcie taśmy chciałem. (foto)matjerzy pisze:Z pewną obawą, to NUVI rozebrałem. Na wyświetlaczu jest napis: P7Y27 - 1J04.
Witam mam nastepujacy problem z moim Garmin 265 chcialem przerobic z osobowego zeby mial opcje na ciezarowki i zrobilem zgodnie z instrukcja do Firmware 3.41 no i cos tam mi wyszlo i sie wgralo tylko tyle ze jak zalacze navigacje pojawia mi sie fajna ciezarowka pewnie z PouchX-em w srodku
a po chwili czarny ekran i port usb juz mi jej nie wykrywa czy to oznacza ze navigacja moze juz tylko odwiedzic kosz na smieci czy da rade cos jeszcze uratowac prosze o jaka kolwiek pomoc lub odpowiedz na moj problem dzieki z gory.
Tak to wygląda.PouchX pisze:Zdjęcie taśmy chciałem. (foto)matjerzy pisze:Z pewną obawą, to NUVI rozebrałem. Na wyświetlaczu jest napis: P7Y27 - 1J04.
NUVI 205, Vista HCX, PL TOPO 2012.3, CNE 2010.3, GPMapa TOPO, GP Mapa 2010.3, UMP-Topo, TOPO 100, GPS Wielkopolska 1.52
Witam kolegów,
mam problem ze swoim ZUMO 550.
Bateria naładowana 4.2 V. Zumo głuche jak pień, nie reaguje na klawisze, na podłączenie do USB, do uchwytu moto i samochodowego.
Macie jakieś sugestie?
Może ktoś ma dostęp do service manual?
mam problem ze swoim ZUMO 550.
Bateria naładowana 4.2 V. Zumo głuche jak pień, nie reaguje na klawisze, na podłączenie do USB, do uchwytu moto i samochodowego.
Macie jakieś sugestie?
Może ktoś ma dostęp do service manual?
- PouchX
- Radny
- Kontakt:
"głuchnie" czyli wyłącza się czy jest martwy i w ogóle się nie załącza?
Przy uruchamianiu zawiesił się na pierwszym ekranie.
Nie mogłem go wyłaczyć więc zrestartowałem wyjmując baterie.
Od tej chwili nie mogę uruchomić mojego maleństwa.
Na ułamek sekundy ekran zmienia tylko odcień i nic się nie dzieje.
Próbowałem wszystkich sztuczek jakie znalazłem w necie i nic nie pomogło.
Nie mogłem go wyłaczyć więc zrestartowałem wyjmując baterie.
Od tej chwili nie mogę uruchomić mojego maleństwa.
Na ułamek sekundy ekran zmienia tylko odcień i nic się nie dzieje.
Próbowałem wszystkich sztuczek jakie znalazłem w necie i nic nie pomogło.
Witam, mam mały problem z moim nuvi 765, zainstalowalem firmware taiwan wszystko poszlo gladko, wgrywalem oryginalnym przewodem garmina z zabezpieczeniem na kablu. Oprogramowanie chodzilo bez problemow. Zrobilem przed zainstalowaniem kopie calego folderu Garmin. Chcialem wrocic do poprzedniej wersji wiec usunąłem caly folder garmin z nuvi i zaczalem kopiowac ten stary oryginalny lecz wystapily jakies bledy, nie chcialo mi skopiowac wszystkich plikow. Teraz nuvi sie odpala ale jezyk jest angielski i nie moge go zmienic. Podlaczylem nuvi do kompa i komp go w ogole nie widzi, nawet jako storage, komplenie nie ma reakcji jedynie co to bateria sie laduje. Chcialem zrobic twardy reset ale nic z tego zero reakcji nuvi sie wlacza i tak juz zostaje.
Wszedlem w diagnostyke przytrzymujac dluzej na wskazniku poziomu naladowania baterii zrobilem start test i wyszlo cos takiego:
Boot BLK B0870-00 3.31 nuvi 765 Boot Block Software Fail
X-loader B0870-00 3.31 nuvi 765 X-Loader Software Pass
System B0807-00 3.31 nuvi 765 System Software Fail
Dzisiaj wgralem firmware ratunkowe z tematu podpietego do mojego nuvi 765 i niestety po wgraniu firmware z krok 1 dalej PC nie widzi mojego nuvi. Nastepnie wgrałem firmware oryg z Krok 2 i jest to samo nic sie nie zmienilo.
PouchX dałbyś rade to jakoś naprawić?
Z góry dzięki za odp.
Wszedlem w diagnostyke przytrzymujac dluzej na wskazniku poziomu naladowania baterii zrobilem start test i wyszlo cos takiego:
Boot BLK B0870-00 3.31 nuvi 765 Boot Block Software Fail
X-loader B0870-00 3.31 nuvi 765 X-Loader Software Pass
System B0807-00 3.31 nuvi 765 System Software Fail
Dzisiaj wgralem firmware ratunkowe z tematu podpietego do mojego nuvi 765 i niestety po wgraniu firmware z krok 1 dalej PC nie widzi mojego nuvi. Nastepnie wgrałem firmware oryg z Krok 2 i jest to samo nic sie nie zmienilo.
PouchX dałbyś rade to jakoś naprawić?
Z góry dzięki za odp.
Witam!
Napisałem do Ciebie PW ale nie jestem pewien czy otrzymałeś.
U mnie Ciagle ta wiadomość jest w folderze DO WYSŁANIA.
Nie wiem o co chodzi.
Napisałem do Ciebie PW ale nie jestem pewien czy otrzymałeś.
U mnie Ciagle ta wiadomość jest w folderze DO WYSŁANIA.
Nie wiem o co chodzi.