Dodawanie wlasnych punktow na mapie

O narzędziach do tworzenia własnych map, takich jak MapEdit czy cGPSmapper, a także o serwisach udostępniania, wymiany i przetwarzania danych geograficznych takich jak MapCenter, OpenStreetMap czy SDD (SRTM). Ogólnie, o wszystkim co związane z radością UMPowania.
jakubinek
Początkujący

Dodawanie wlasnych punktow na mapie

Post autor: jakubinek »

Zalozmy ze jestem w miejscu gdzie jest przykladowo moj ulubiony bar z przepyszna świeżonką do zjedzenia :P Wyciagam nawigacje i chce dodac te pozycje, aby przy nastepnym przejezdzie kolo tego miejsca nawigacja poinformowala mnie ikona ze tu jest ten BAR ( cos w stylu POI ) Jak to zrobic? jak dodawac wlasne punkty korzystajac tylko z nawigacji, a nie z mapsource?idzie tak? prosilbym o odpowiedz, a nie kolejny komentarz w stylu "bylo na tym forum o tym tysiac razy" lub "czytaj dokladniej instrukcje obslugi", czytalem i... nie wyczytalem wiec licze na konkretna odpowiedz :wink:
Zachu
Radny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Post autor: Zachu »

W moim Nuvi klikam na auto, nadaję nazwę i już ;)
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix
Obrazek
jakubinek
Początkujący

hmm, udalo mi sie ;p a czy jest jakies ograniczenie w stawianiu wlasnych punktow? i czy idzie zmienic ikone dodanego przeze mnie punktu? obecnie mam niebieska flage.. :)
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

jakubinek pisze: czy idzie zmienic ikone dodanego przeze mnie punktu?
Idzie :wink:

Dokąd->Ulubione->(znajdujesz tę knajpę)->Edycja->Zmień Symbol.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
jakubinek
Początkujący

Gdyby nie to forum, nadal bylbym za murzynami, a tak kiedys moze ja bede sluzyl pomoca :lol: :wink: dzieki :)
Awatar użytkownika
hary
Nowy

Post autor: hary »

Ej mulat :wink:, nie kadź tak bardzo, bo będzie Ci "niezmiernie przykro" gdy przywalą bez uprzedzenia, jak nieraz to robili. :D
Ukłony

hary :)
GPSMap 60CSx+GPMapa 2007.3 + UMP_PC_PL - KPN.
Awatar użytkownika
miharu
Początkujący

Re: Dodawanie wlasnych punktow na mapie

Post autor: miharu »

A ja mam ten sam problem, ale jakby z drugiej strony. :D Chcę zmienić symbol punktu, ale nie bezpośrednio w odbiorniku, a w MapSource. Oczywiście standardową ikonkę zmienia się dziecinnie prosto, ale.. chciałabym zaimplementować kilka swoich, własnoręcznie robionych. :D Da się (prawie) na pewno, bo nawet instrukcja o tym wspomina (acz w miejscu, które mnie najbardziej interesuje, nabiera wody w usta). Krótko mówiąc, po zrobieniu ikonki nie bardzo wiem, gdzie mam ją wgrać :?: czy zainstalować. :?
Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie w tej kwestii, ale mam Garmin Legend HCx.
frasun
Radny

Re: Dodawanie wlasnych punktow na mapie

Post autor: frasun »

Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
ODPOWIEDZ