Co rok to prorok

Nawiązując do nieco starszej informacji. Zajrzałem do księgarni i kupiłem papierowe Bieszczady edycja 2014. Zmian "na siłę" nie szukałem. Sprawdziłem to co chciałem sprawdzić. B.Z.
No i właśnie. W związku z mapą Bieszczadów z nieco innej beczki. Przygotowuję poważną "bieszczadzką" paczkę dla Emapy (PL_Topo "Azymut") i przy okazji trafiam na różne drobiazgi na mapie Compassu. Wiem że Compass ma wiele źródeł pozyskiwania informacji. Wiem też - przynajmniej tak było kiedyś - że wydawnictwo reagowało na zgłoszenia dokonywane przez turystów. Nie wiem. Może warto rozpatrzeć jakiś wątek poświęcony temu zagadnieniu na Garniaku?
Tak czy inaczej, będzie nowy wątek czy nie:
@Ranger. Mam prośbę. Przekaż może komu trzeba załączone GPXy. Jeżeli chodzi o ślady, są wiarygodne w 100%. Szedłem trzymając się szlaków na drzewach. Na dowód fotka:
Widać że szlak papieski biegnie przez Gawgań podczas gdy na mapie omija wierzchołek:
Błąd - jak dla mnie - żaden, ale skoro można byłoby poprawić ...
Podobnie z tą ścieżką dydaktyczną:
Zmiana niewielka, ale dla niektórych słyszeć strumień z prawej czy z lewej, który zresztą w realu - idąc za znakami na drzewach - przekraczamy (na mapie - nie) - może stanowić różnicę
Jeżeli chodzi o punkt - zmiana nazwy. Nie Budzowskich, lecz Budzińskich. Mam gdzieś swoją fotkę, ale nie mogę znaleźć.
Fotka P.Szechyński:
http://www.twojebieszczady.net/IMGaller ... _phot=4015