O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Serdecznie witam wszystkich GarManiaków bo to mój pierwszy post
Planuję kupić Vistę HCX - myślałem o Colorado ale po ostatnich testach przeprowadzonych na tym forum jakoś mi przeszło !! Nie wszystko mi potrzebne a i cena nie ta. Przeczytałem pilnie wiele wiadomości i opinii na grupie a tu dzisiaj znalazłem w necie coś takiego :
NEW 2008 PRODUCT FOR USE IN ALL EUROPE
Garmin® eTrex Vista HCx - 2008 inkl. Original Europa Basiskarte v2
czy to jakaś nowa mapa bazowa czy tylko marketing ????
Jest na garmin.com opisane takie coś jak mapa bazowa v2: http://www8.garmin.com/include/basemaps ... ional.html
Sądzę, że raczej chodzi Tobie o coś takiego: Original Europa Basiskarte v2.2, której opisu nie znalazłem na garmin.com.
No cóż. Całkiem możliwe, że Garmin ładuje teraz do wszystkich outdoorwców coś zbliżonego do mapy bazowej z Colorado. Tzn. wraz z danymi DEM.
Sądzę, że raczej chodzi Tobie o coś takiego: Original Europa Basiskarte v2.2, której opisu nie znalazłem na garmin.com.
Informację skopiowałem dokladnie ze strony sprzedawcy ale może faktycznie to uogólnił. Jak sprawdzić mapę bazowa w Viście Hcx i jaką macie Wy jako użytkownicy ?? bo zastanawia mnie ten nagłówek NEW 2008 PRODUCT
jotpe pisze: bo zastanawia mnie ten nagłówek NEW 2008 PRODUCT
Może chodzi nie tylko o mapę bazową (to jest akurat mało istotne) ale chodzi o to: vorbereitet für den Empfang des europäischen Satellitennavigationssystems "Galileo" (ab ca. 2012)
Ale czy to prawda? Trzeba by było poszukać potwierdzenia tej informacji na stronach garmina uk lub de. Na garmin.pl nie widać żadnych zmian.