nuvi 660 FM problemy z taśmą i BT

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Zainstaluj WebUpdater'a, podłacz Nuvi pod USB odpal WebUpdatera i reszta sama sie zrobi.
pietja
Nowy

Post autor: pietja »

dzięki, naprawione :lol:
Pietja
Awatar użytkownika
Piotrek
Początkujący

Post autor: Piotrek »

Witam,

Można gdzieś taką taśmę kupić do nuvi 300? Chyba koledze zaczyna ona szwankować.

Pozdrawiam
pozdrawiam,
Piotr, nuvi 1490T + nuvi 3597
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Kontakt:

Możesz próbować w EXCEL'u ale...raczej ciężko będzie.
Hoplita
Początkujący

Re: nuvi 660 FM problemy od samego poczatku

Post autor: Hoplita »

todler pisze:Najpierw nie dzialal Bluetooth w koncu zorientowalem sie sie ze pokazuje mi wersje oprogramowani do Bluetooth 0.00. Updatowalem firmware
mam podobny przypadek, niestety update nic nie pomaga... ja nawet mogę żyć bez tego Bluetooth tylko przy każdym uruchomieniu aktualizuje się dwukrotnie co mnie nieco irytuje. nie mam na niego niestety gwarancji.
czy ktoś ma może jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Kontakt:

Przede wszystkim wszelkie testy i upgrady wersji BlueTooth musisz robić przy włączonym BT w opcjach odbiornika.

Jeśli masz BT wyłączone w Nuvi.. to właśnie może być tak, że pokaże Ci wersję 0.00

Jeśli taka operacja nie pomoże to daj znać. Pomyślimy co dalej.
Hoplita
Początkujący

no to tak:
BT był wyłączony, ale jak wcześniej był włączony działo się dokładnie to samo (dlatego postanowiłem go wyłączyć, myślałem, że to rozwiąże problem - nie rozwiązało ;))... teraz próba włączenia BT kończy się ekranem "Włączanie BT".... i tak po wieczność...
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Kontakt:

Wywał wszytskie pliki z katalogu \Garmin\RemoteSW
Albo zrób sobie ich kopię i potem wywal.

Przełąduj Nuvi
Włącz BT.

Uruchom WebUpdater i ściągnij tylko firmware do BT.
Hoplita
Początkujący

PouchX pisze:Wywał wszytskie pliki z katalogu \Garmin\RemoteSW
Albo zrób sobie ich kopię i potem wywal.

Przełąduj Nuvi
Włącz BT.
sytuacja się powtarza, "Włączanie BT" i zwiecha...
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Kontakt:

Może mi ktoś podesłać pliki z działającego N660 z katalogu RemoteSW?

(info na PW)
wanmic1
Bywalec

Re: nuvi 660 FM problemy od samego poczatku

Post autor: wanmic1 »

Może to kogoś już teraz mało interesuje, bo są nowe odbiorniki, ale zamierzam napisać kilka słów o starym poczciwym nuvi 300 który służył mi kilka lat :)
Otóż dzisiaj go rozkręciłem dokładnie w taki sposób jak kilka postów wcześniej pokazał kolega PouchX. Zrobiłem to, ponieważ nie działał mi przycisk włącznika. Ku mojemu zdumieniu okazało się, że Garmin zrobił ten przycisk chyba celowo w taki sposób, żeby się szybko zepsuł :(
Włącznik trzymał się tylko na 2 cieniutkich spoiwach (jest przylutowany prostopadle do płytki zadrukowanej ścieżkami). Jest to maleńka kosteczka. Naciskanie włącznika po jakimś czas spowodowało zwyczajnie wygięcie się tej kosteczki i w rezultacie nuvi nie chciał się włączyć. Rozwiązanie było bardzo proste - wystarczyło podłożyć kawałek plastikowej płytki z drugiej strony kostki włącznika dzięki czemu miała ona oparcie i już nie wgina się przy naciskaniu przycisku POWER.

Taki prosty zabieg wystarczył, żeby urządzenie nadal działało. Jestem przekonany że Garmin celowo tak to zamontował, żeby padło po iluś naciśnięciach i trzeba było kupić nowe urządzenie, bo nie sądzę żeby producent nie mógł się domyślić, że włącznik się wygnie przy naciskaniu... :(

Piszę to, bo być może ktoś ma jeszcze takie archaiczne odbiorniki i będzie potrzebował informacji przy napotkaniu na podobny problem z włącznikiem :)
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych :)
ODPOWIEDZ