MapSource - skąd wziąć ten program? Porada... co i jak.
Re: MapSource - skąd wziąć ten program? Porada... co i jak.
Używając kombinacji klawiszy nie pokazuje mi się niestety żadne okno. Bo dobrze rozumiem, że to właśnie w takim dodatkowym oknie miałbym wybrać wartość 50 st., prawda?
Pobrałem wskazaną przez Ciebie mapę. Próba zainstalowania spowodowała komunikat "Plik obrazu dysku jest uszkodzony".
Pobrałem wskazaną przez Ciebie mapę. Próba zainstalowania spowodowała komunikat "Plik obrazu dysku jest uszkodzony".
Masz jakiegoś pecha.
Może zacznij od początku, odinstaluj MapSource i mapy, które próbowałeś zainstalować,
odinstaluj za pomocą Ustawienia - Aplikacje, jeśli korzystasz z Windows 11.
Mogę przesłać Ci katalog Garmin zawierający dwie mapy, które zainstalujesz w prosty sposób.
Może zacznij od początku, odinstaluj MapSource i mapy, które próbowałeś zainstalować,
odinstaluj za pomocą Ustawienia - Aplikacje, jeśli korzystasz z Windows 11.
Mogę przesłać Ci katalog Garmin zawierający dwie mapy, które zainstalujesz w prosty sposób.
Poczyściłem. Chyba tak będzie najlepiej, roro, aby zacząć od początku.
Z góry przepraszam administratorów forum za moje wpisy i jednocześnie proszę, by po rozwiązaniu problemu (oby się udało) usunąć je. Jest to raczej jednostkowy przypadek, który nie przyda się chyba nikomu. Poza tym czy ktoś jeszcze używa MapSource?
Z góry przepraszam administratorów forum za moje wpisy i jednocześnie proszę, by po rozwiązaniu problemu (oby się udało) usunąć je. Jest to raczej jednostkowy przypadek, który nie przyda się chyba nikomu. Poza tym czy ktoś jeszcze używa MapSource?
Szanowna Administracjo Forum,
temat, który wywolalem wczoraj, uważam za zamknięty. Dzięki pomocy roro, który przekazywał mi wiele cennych wskazówek, w tym w wiadomościach prywatnych, udało się opanować problem. Tak więc przepraszając za nabałaganie w wątku, proszę o jego uporządkowanie poprzez usunięcie moich wpisów od wczoraj. Myślę że roro i Zachu, którzy również się udzielali, nie będą mieli nic przeciwko temu. Mimo wszystko z mojego punktu widzenia warto było napisac, bo rozwiązanie zostało znalezione i cel osiągnięty.
Pozdrawiam
Zbyszek
temat, który wywolalem wczoraj, uważam za zamknięty. Dzięki pomocy roro, który przekazywał mi wiele cennych wskazówek, w tym w wiadomościach prywatnych, udało się opanować problem. Tak więc przepraszając za nabałaganie w wątku, proszę o jego uporządkowanie poprzez usunięcie moich wpisów od wczoraj. Myślę że roro i Zachu, którzy również się udzielali, nie będą mieli nic przeciwko temu. Mimo wszystko z mojego punktu widzenia warto było napisac, bo rozwiązanie zostało znalezione i cel osiągnięty.
Pozdrawiam
Zbyszek
Warto byłoby się podzielić wiedzą, co pomogło...
Auto: Android Auto + OsmAnd+ + UMP, mapy.cz + OSM, Google Maps
Nadgarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
Nadgarstek: Fenix 5 Plus Sapphire + TopoActive Europe + OSM Freizeikarte + UMP
W telefonach: Locus / Brouter, OsmAnd+ + OSM + UMP, mapy.cz
Pewnie warto, tyle że.. nie wytłumaczę, bo się nie znam. Otrzymałem po prostu pewną bazę od roro, po czym zostałem poprowadzony, niczym ociemniały, za rączkę. Efekt finalny nie jest do końca zadowalający (problem ze skórkami), niemniej składamy to na karb braku kompatybilności wiekowej wersji Map Source z Win11.
-
- Radny
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Tak przy okazji UMP to zrobiłem nowy instalator.
Testowałem na W10 i W11, niby wszystko w porządku ale wiecie jak to się samemu testuje co się wyprodukowało. Jak by ktoś miał ochotę i podzielił się wynikami to może wyląduje na oficjalnej stronie
https://drive.google.com/file/d/1_y9vot ... sp=sharing
Testowałem na W10 i W11, niby wszystko w porządku ale wiecie jak to się samemu testuje co się wyprodukowało. Jak by ktoś miał ochotę i podzielił się wynikami to może wyląduje na oficjalnej stronie

https://drive.google.com/file/d/1_y9vot ... sp=sharing
Aktualizacja: jestem w punkcie "zero". Coś się wysypało, że się nie odpala - roro, miałeś chyba rację pisząc, że mam wyjątkowego pecha.Efekt finalny nie jest do końca zadowalający
Sprawdzam działanie wersji 6.15.4 w Windows 11, dwa dni działał bez problemów, wczoraj przestał się uruchamiać,
podczas uruchomienia był komunikat, że administrator spowodował nietypowe zamknięcie.
W tym czasie wersja 6.16.3 uruchamiała się bez problemu.
Dzisiaj z innego powodu odinstalowałem mapę bez usuwania plików, po czasie dodałem mapę - wersja 6.15.4 znowu działa.
Wersja 6.15.4 ma pewne niedogodności, jedną z nich jest brak przybliżania i oddalania mapy przy wybraniu ( Łapki ),
żeby oddalić mapę trzeba wybrać narzędzi do skalowania i powtórnie przełączyć się na przesuwanie mapy,
w nowszych wersjach można przybliżać, oddalać, przesuwać mapę jednym narzędziem - Łapką
podczas uruchomienia był komunikat, że administrator spowodował nietypowe zamknięcie.
W tym czasie wersja 6.16.3 uruchamiała się bez problemu.
Dzisiaj z innego powodu odinstalowałem mapę bez usuwania plików, po czasie dodałem mapę - wersja 6.15.4 znowu działa.
Wersja 6.15.4 ma pewne niedogodności, jedną z nich jest brak przybliżania i oddalania mapy przy wybraniu ( Łapki ),
żeby oddalić mapę trzeba wybrać narzędzi do skalowania i powtórnie przełączyć się na przesuwanie mapy,
w nowszych wersjach można przybliżać, oddalać, przesuwać mapę jednym narzędziem - Łapką
Aktualizacja: godziny prób i...
1. wyczyściłem rejestry, by nie zostały śmieci z poprzednich prób instalacji;
2. zainstalowałem starą GPMapa_TOPO_2009 i oczywiście odblokowałem ją;
3. pobrałem mapaump-setup, którą zapodał Zachu i postępowałem zgodnie z poleceniami kreatora (Zachu - ale się pięknie wstrzeliłeś z tym plikiem);
4. wybrałem odpowiadającą mi skórkę, koniecznie z poziomu administratora (dzięki roro za podpowiedź).
Wszystko chodzi, jak należy, tzn. zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Dzięki za pomoc i zaangażowanie w rozwiązanie mojego problemu.
1. wyczyściłem rejestry, by nie zostały śmieci z poprzednich prób instalacji;
2. zainstalowałem starą GPMapa_TOPO_2009 i oczywiście odblokowałem ją;
3. pobrałem mapaump-setup, którą zapodał Zachu i postępowałem zgodnie z poleceniami kreatora (Zachu - ale się pięknie wstrzeliłeś z tym plikiem);
4. wybrałem odpowiadającą mi skórkę, koniecznie z poziomu administratora (dzięki roro za podpowiedź).
Wszystko chodzi, jak należy, tzn. zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Dzięki za pomoc i zaangażowanie w rozwiązanie mojego problemu.