Czy można w Garminie (n200) jeździć z włączonymi 2 mapami?

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
damneazy
Nowy

Czy można w Garminie (n200) jeździć z włączonymi 2 mapami?

Post autor: damneazy »

Hey :)

Czy można w Garminie (mam nuvi200) jeździć z włączonymi dwoma mapami? oryginalna plus np. UMP-pcPL ? Czy to się gryzie czy uzupełnia?
Czy lepiej na jednej?
Może ktoś się wypowiedzieć jak sprawuje się ta UMP ?

Dziękuję :)
Pozdrawiam 8)
Awatar użytkownika
harcerzyk
Bywalec

Post autor: harcerzyk »

tylko jedna mapa.
Igor
Nuvi 660FM, 60Cx, UMP-pcPL, CN9NT, Topo_PL_100
Obrazek
Awatar użytkownika
Alf/red/
Radny
Kontakt:

Re: Czy można w Garminie (n200) jeździć z włączonymi 2 mapam

Post autor: Alf/red/ »

damneazy pisze:Czy można w Garminie (mam nuvi200) jeździć z włączonymi dwoma mapami? oryginalna plus np. UMP-pcPL ? Czy to się gryzie czy uzupełnia?
Zwykle jedna będzie przesłaniać drugą. A jeśli będą dwie, to na ekranie będzie totalny pieprznik, nie do użycia. Zrób zeza, to będziesz miał wyobrażenie.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Ja tam nie wiem. Osobiście najczęściej jeżdżę z dwoma aktywnymi mapami. (GP, CNE)
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
vit
Bywalec

Post autor: vit »

:shock: deja vu czy co :?:
Na na ten temat już gdzieś była dyskusja i jak zwykle GPSManiak ma racje :? :D

Z tego co pamiętam wszystkie mapy (ump, topo, cne, gpmapa) mogą być aktywne, natomiast od bieżącej pozycji nawigacja odbywa się po mapie o najwyższym priorytetecie. Dlatego przy włączonych gpmapie i cne nie da sie nawigować z np. wawy dokądkolwiek za granicą np. do berlina, gdyż gpmapa nie sięga do tego miejsca. Gdy obszar gpmapy sie skończy (na granicy lub zaraz za nią) obowiązującą mapą zrobi się cne i spokojnie do jedzie się do celu.

jeżeli znów coś namieszałem proszę o skorygowanie mej wypowiedzi...
Pozdrawiam vit
60
Awatar użytkownika
saper
Bywalec

Post autor: saper »

Jeszcze taka ciekawostka, przy aktywnych GP i CNE2008 w SP widzę GPmapę a w Venture CNE2008.
Więc jak to jest z tym priorytetem? dziwne.
Awatar użytkownika
harcerzyk
Bywalec

Post autor: harcerzyk »

W moim przypadku (Nuvi 660) jak ustawie dwie mapy (CN 9NT i UMPa NT) to zawsze widzę tylko CN (zarówno jeśli chodzi o mapę jak i o poi).

Odbiorniki outdoorowe to zupełnie inna bajka. Na mojej 60tce jak mam dwie mapy aktywne i wyszukuje POI to przeszukuje mi obie mapy i w wynikach mam informację jaki POI z jakiej mapy pochodzi.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 20:05 przez harcerzyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Igor
Nuvi 660FM, 60Cx, UMP-pcPL, CN9NT, Topo_PL_100
Obrazek
Awatar użytkownika
saper
Bywalec

Wyszukiwanie owszem, ale widok na SP jest GP mapy a na Venture CNE
Ryszard1
Bywalec

Post autor: Ryszard1 »

Sa mapy ( UMP, CN, GP akurat nie ) tzw transparentne, czyli takie co wyswietlaja sie razem z inna mapa. Ale zwykle wyswietli sie tylko jedna, jak pisano powyzej, o wyzszym priorytecie,
nuvi200 + CNE2008 + UMP-pcPL
Awatar użytkownika
saper
Bywalec

W moim przypadku (Nuvi 660) jak ustawie dwie mapy (CN 9NT i UMPa NT) to zawsze widzę tylko CN (zarówno jeśli chodzi o mapę jak i o poi).
A ja na StreetPilocie widzę GPmapę, dlatego pytałem jak to jest z tym priorytetem.

Aj cholera zły cytat, ale generalnie chodzi o to że w moim przypadku na SP wyższy priorytet ma GPmapa a na venture CN2008
Kwieciniak
Początkujący

Post autor: Kwieciniak »

Ja jeżdzę z ... Vistą Cx (nie śmiejcie się ;) i tez czasem mam włączone dwie mapy GP i UMP. Trochę wolniej wtedy przesuwa ekran, ale np ostatnio jechałem obwodnicą Gorzowa (nie ma jej GP), normalnie cały czas widziałem na ekranie GP, ale gdy wjechałem na obwodnicę, to cały czas wciąż pokazywał obraz z GP (wg niej jechałem po polu), ale wszelkie zjazdy i ronda pokazywał na podstawie UMP:)
Byłem mile zaskoczony:)
Pozdrawiam, Norbert
ODPOWIEDZ