JA widze ze dyskusja miedzy nami niema zadnego sensu to bie chodzi tylko o udowodnie swojej racji .kwieto pisze:Nie po to wydaję na odbiornik kilkaset PLN, żeby gubił gumki.CHRIS GD pisze:gubi gumki a wiecie do czego słuzy klej?
Jak będzie źle pokazywał pozycję to zaczniesz pytać czy wiemy do czego służy mapa i kompas?
albo nierozumiesz tego co czytasz albo masz kalpki na oczach,guma to niejest zaden problem widac tylko dla ciebie ogromny .Bo niepotrafisz sobie poradzic ztakim drobiazgiem podobnie jak test który przytaczasz jako by ta wista żle wskazywała pozycje chłopie takich bzdur dawno nieczytałem i jak widac niepotrafisz tego udowodnić tylko paplasz bo widocznie tak ci zostało.
Owy test był wykonany na 4 odbiornikach miedzy innymi na 76CSx który tej anteny niema a wskazywał taka sama pozycje co 60CSx
wiec zewnetrzna antena tu niema najmniejszego znaczenia jak pokazuje ten test jedyne co wykazał to SiRFy sa według niego bardziej czułe od Moduł MTK ale za to tez pokazał ze ze SiRFstarIII charakteryzuje się “pływaniem" na postoju, czyli pokazuje zmienną pozycję (w warunkach testu zmiany wynosiły do 20 metrów), kiedy odbiornik jest nieruchomy. Moduł MTK również “pływa", ale wyraźnie słabiej.
wiec wystarczy ze sie zatrzymasz i SiRFstarIII pokazuje błedne pozycje z róznicą 20 metrów.
ALe i tak cały test jest mało wiarygodny i jeszcze nikomu sie nieudało udowodnić ze vista pokazuje błedne pozycje a 60scx czy inny nie .
Mnie takie takie klikanie bez sensu nieinteresuje a fakty i konkrety a gdybac to potrafi kazdy.
Oba sa dobrymi modelami i sprawdzonymi w terenie.A róznice miedzy nimi są według mnie bardzo drobne.