witam wszystkich,
Czy istnieje możliwość pobrania śladów i punktów z Garmin Mobile 10 XT (Nokia N82) i obejrzenia ich np w google earth? Probowalem pobrac dane programem mapsource, bez efektu. Zauważylem że punkty zapisywane sa w katalogu garmin/Apps/Symbian/GARMIN_ARTE.NVM. Nie moge jednak zadnym sposobem przekonwertowac tego pliku do formatu np. google earth. Pozdrawiam, Lukasz.
Ślady i Punkty Garmin Mobile 10 XT, nokia N82
Wrzuciłem ostatnio do telefonu program Garmin Mobile XT ver. 4.10.00ws
Telefon - SPV C600 z Windows Mobile 5.
Jak mam wyeksportować do pliku .gpx zapisane ślady??
W tym wątku jest rozwiązanie podobnego problemu, ale.....
Ja mam komputer z zainstalowanym ubuntu. Pod wine MapSuorce działa i ma już odpowiedni wpis w rejestrze. Po podłączeniu telefonu do kompa jako dysk usb - widzi tylko zainstalowane mapy. W trybie ActiveSync nie podłącze telefonu bo po prostu nie można, pod wine, zainstalować tej aplikacji. Przy instalacji sypie błędami.
Jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
Telefon - SPV C600 z Windows Mobile 5.
U mnie brak ścieżki, tej zapisanej pogrubioną czcionką.Spider pisze:Narzędzia -> Zarządzaj moimi danymi -> Zarządzaj -> Export.
Jak mam wyeksportować do pliku .gpx zapisane ślady??
W tym wątku jest rozwiązanie podobnego problemu, ale.....
Ja mam komputer z zainstalowanym ubuntu. Pod wine MapSuorce działa i ma już odpowiedni wpis w rejestrze. Po podłączeniu telefonu do kompa jako dysk usb - widzi tylko zainstalowane mapy. W trybie ActiveSync nie podłącze telefonu bo po prostu nie można, pod wine, zainstalować tej aplikacji. Przy instalacji sypie błędami.
Jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
Garmin Nuvi 250W + UMP-pcPL
Plik GARMIN_ARTE.NVM zawiera ślady, tylko chyba nie programu który potrafiłby je skonwertować na coś rozsądniejszego - a przynajmniej ja nie znalazłem.
Może powinieneś zainstalować VMWare czy VirtualBoxa i odpalić winde z mapsource....
Chyba gdzieś na www.gpsmaniak.com widziałem opisy programów które udają gps's garmina, ale potrafią też nagrać ślad i wyexportować do czego chcesz.
Może powinieneś zainstalować VMWare czy VirtualBoxa i odpalić winde z mapsource....
Chyba gdzieś na www.gpsmaniak.com widziałem opisy programów które udają gps's garmina, ale potrafią też nagrać ślad i wyexportować do czego chcesz.