Pozdrawiam,
ecoRoute
Re: ecoRoute
Nie, wygląda na to, że to jest darmowy updejt.
Pozdrawiam,our free software update for compatible nüvi products
Pojawila sie informacja o Eco Route
The following products are compatible with ecoRoute:
nüvi® 205-series
nüvi® 705-series
The following products are compatible with ecoRoute:
nüvi® 205-series
nüvi® 705-series
Michal
teraz Vista HCx ( UMP pcPL ) + Nuvi 765T Taiwan ( UMP pcPL, za granicą CNE2010.31, awaryjnie GPMapa 2010.3)
kiedyś Nuvi 200v2 ( UMP pcPL, CNE 2009 )
teraz Vista HCx ( UMP pcPL ) + Nuvi 765T Taiwan ( UMP pcPL, za granicą CNE2010.31, awaryjnie GPMapa 2010.3)
kiedyś Nuvi 200v2 ( UMP pcPL, CNE 2009 )
Znajac Garmina, to te EcoRoutes beda wytyczane w linii prostej!
Pozdrawiam.
____________________ Nüvi Nuvi760T ; Nuvi1490T; Nuvi 3590LMT +CNE NT 2017.10
____________________ Nüvi Nuvi760T ; Nuvi1490T; Nuvi 3590LMT +CNE NT 2017.10
Wg. Niemców już nie w lutym, a w marcu. 
http://www.garmin.com/garmin/cms/site/d ... navigation
Pozdrawiam,
http://www.garmin.com/garmin/cms/site/d ... navigation
Pozdrawiam,
W sumie zapowiada się dość ciekawie. Nuvi po wyliczeniu trasy oprócz odległości i czasu będzie podawać także prognozę ceny zużytego paliwa.
Najbardziej podoba mi się EcoChallenge. Nuvi na bieżąco analizuje przyśpieszenia i prędkość i ocenia ekonomiczność prowadzenia samochodu. Zazwyczaj nie udaje mi się samemu powstrzymać przed dociśnięciem gazu, może nuvi mnie do tego zdopinguje
Najważniejsze jednak, że chyba po raz pierwszy od czasu powstania serii nuvi, Garmin dodaje nowe funkcje. I to nie jakieś duperele typu cieniowanie mapy w trybie nocnym, ale rozbudowane funkcje, które wymagają modyfikacji podręcznika użytkownika. Może będzie tego więcej?
Najbardziej podoba mi się EcoChallenge. Nuvi na bieżąco analizuje przyśpieszenia i prędkość i ocenia ekonomiczność prowadzenia samochodu. Zazwyczaj nie udaje mi się samemu powstrzymać przed dociśnięciem gazu, może nuvi mnie do tego zdopinguje
Najważniejsze jednak, że chyba po raz pierwszy od czasu powstania serii nuvi, Garmin dodaje nowe funkcje. I to nie jakieś duperele typu cieniowanie mapy w trybie nocnym, ale rozbudowane funkcje, które wymagają modyfikacji podręcznika użytkownika. Może będzie tego więcej?
Fajne są również zestawienia kosztów paliwa, ale EcoChallange zapowiada się bardzo ciekawie!
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
No i mam ecoRoute, nuvi 2x5 firmware 4.80.
Do 7x5 też powinien być.
Changes made from version 4.70 to 4.80:
* Added support for new MSN features - Weather Radar and Alerts, Send to GPS, and Flight Status
* Added support for ecoRoute features
* Improvements in Avoid Highway option now avoids limited access roads over long distances
Changes made from version 4.60 to 4.70:
* Improved performance with some USB cables.
Tak na szybko:
- nie ma polskiego tłumaczenia do nowych funkcji,
- jest help do nowych funkcji, np. praktyczne porady, jak oszczędzać paliwo (nie trzymaj nogi na hamulcu
),
- do pierwszego padnięcia bawiłem się jakieś 5 minut.
Do 7x5 też powinien być.
Changes made from version 4.70 to 4.80:
* Added support for new MSN features - Weather Radar and Alerts, Send to GPS, and Flight Status
* Added support for ecoRoute features
* Improvements in Avoid Highway option now avoids limited access roads over long distances
Changes made from version 4.60 to 4.70:
* Improved performance with some USB cables.
Tak na szybko:
- nie ma polskiego tłumaczenia do nowych funkcji,
- jest help do nowych funkcji, np. praktyczne porady, jak oszczędzać paliwo (nie trzymaj nogi na hamulcu
He he, to pierwsze to dla Amerykanów zrozumiałe, jak się ma automat to takie coś można spokojnie robić, a to drugie to hmm w sumie żadna nowośćpopej pisze: - jest help do nowych funkcji, np. praktyczne porady, jak oszczędzać paliwo (nie trzymaj nogi na hamulcu),
Jednak jest tłumaczenie. Tzn. Garmin oferuje jednocześnie stare i nowe teksty. Jak się załaduje oba, to będzie tylko stare.
W liście WebUpdatera są 2 pozycje:
"nuvi 205 Translation Files" - to trzeba pobrać,
"Text, nuvi 2 series, All languages" - tego nie pobierać bo nadpisuje nowe tłumaczenia.
W liście WebUpdatera są 2 pozycje:
"nuvi 205 Translation Files" - to trzeba pobrać,
"Text, nuvi 2 series, All languages" - tego nie pobierać bo nadpisuje nowe tłumaczenia.