@Gradory - pewnie nie wgrales mapy niemiec, wiec wszystkie inne mialy ten zam priorytet i wszystko bylo ok
UMP jest jakby wgrana dwa razy
Re: UMP jest jakby wgrana dwa razy
@popej - poprawilem wszystkie priorytety na 23 i jest OK (24 mialy tylko 3 mapki z niemiec. nie pamietam juz teraz ktore dokladnie - wersja z dzis: 11.Sept.09)
@Gradory - pewnie nie wgrales mapy niemiec, wiec wszystkie inne mialy ten zam priorytet i wszystko bylo ok
pozdrawiam
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
Re: UMP jest jakby wgrana dwa razy
wczoraj odebrałem swojego nuvi z reklamacji(problemy z baterią) i wgrałem UMP-pcPL(tylko terytorium PL) i widzę wszystko już mam ok 
pozdrawiam chopin67
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
UMP-pcPL - podwójny wpis w odbiorniku
Witam, po wgraniu UMP-pcPL do odbiornika w menu włączania map pojawia się podwójny wpis "UMP pcPL"
Jak w załączniku.
Czy to błąd, i czy jest to do załatania, czy tak pozostanie? W sumie to niewiele przeszkadza, ale zawsze trzeba dwa razy kliknąć
Na początku myślałem, że może jest to jakiś podział Polski i reszty Europy ale "podzielone" są np. Niemcy, arkusz Tarnów jest wydzioelony w reszty kraju. itd.
Mapy wgrywam MapSource'm - jeżeli ma to jakieś znaczenie.
Pozdrawiam serdecznie
Ogre2000
[Edit 20090913: Dzięki za przeniesienie postu]
Jak w załączniku.
Czy to błąd, i czy jest to do załatania, czy tak pozostanie? W sumie to niewiele przeszkadza, ale zawsze trzeba dwa razy kliknąć
Na początku myślałem, że może jest to jakiś podział Polski i reszty Europy ale "podzielone" są np. Niemcy, arkusz Tarnów jest wydzioelony w reszty kraju. itd.
Mapy wgrywam MapSource'm - jeżeli ma to jakieś znaczenie.
Pozdrawiam serdecznie
Ogre2000
[Edit 20090913: Dzięki za przeniesienie postu]
- Załączniki
Nuvi 255 i dwie mapy UMP
Od dłuższego czasu mam na karcie mapę UMP i uzywam jednocześnie lub zamiennie z CNE. I wczoraj postanowiłem uaktualnić mapę UMP w drodze wymiany zbioru gmapsupp.img na ten z daty 11 września. Jak zwykle transfer, rozpakowanie i kopia do kart/GARMIN. I sakramentalne zastąp i niby sukces. Ale zdziwiłemm się, kiedy przy wyborze map mam teraz trzy mapy. Jedna CNE i dwie UMP dokałdnie takie same. Szukam, czy moze gdzieś nie skopiowała sie przypadkowo i nic z tych rzeczy. Jest tam jeden plik gmapsupp na całej karcie. Jeśli wyjmę kartę to oczywiście nie mam wyboru map UMP. Nie kumam o co chodzi.
nuvi 255W, CNE NT 2009.11 ALL
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Re: Nuvi 255 i dwie mapy UMP
Ale tą problematyczną ściągnąłem dzisiaj, czyli 29 września. Czyli mam rozumieć, że kiedy całkiem usunę ten plik i pewnie wstawię następny to będzie lepiej? Ciekawe, że można zaznaczyć jedną z map, lub obie. Nie miałem okazji spardzić działanie mapy.
I oczywiście ściągnąłem ze strony UMP.waw.pl Ja traktowałem to jako błędy w urządzeniu a nie w mapie.
Jasne. dziekuję.
I oczywiście ściągnąłem ze strony UMP.waw.pl Ja traktowałem to jako błędy w urządzeniu a nie w mapie.
Jasne. dziekuję.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2009, 13:34 przez mc205, łącznie zmieniany 1 raz.
nuvi 255W, CNE NT 2009.11 ALL
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Kontakt:
Re: Nuvi 255 i dwie mapy UMP
Plik ma datę 11.09
Wersje MapSource są OK.
Jeśli odznaczysz, jedną część znikną jakieś mapy. Nic się nie stanie. Zostaw zaptaszkowane 2. Będą nowe plik, będzie OK.
Jeśli odznaczysz, jedną część znikną jakieś mapy. Nic się nie stanie. Zostaw zaptaszkowane 2. Będą nowe plik, będzie OK.
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
Re: Co słychać w UMP-pcPL (i co to jest)
Dlaczego dzisiejsza wersja pełna UMP pojawia się dwa razy na liście wyboru w odbiorniku 
Nigdy wcześniej tak nie było! Plik mam na pewno wgrany jeden raz!
Bo po doptaszkowaniu pierwszej pozycji z listy (zostaje zaptaszkowana tylko druga) mapa znika z ekranu odbiornika!
Mam nadzieję, że sprawa wróci do normy, bo po co śmietnik na liście map
Nigdy wcześniej tak nie było! Plik mam na pewno wgrany jeden raz!
Bo po doptaszkowaniu pierwszej pozycji z listy (zostaje zaptaszkowana tylko druga) mapa znika z ekranu odbiornika!
Mam nadzieję, że sprawa wróci do normy, bo po co śmietnik na liście map
Ostatnio zmieniony 15 lip 2013, 11:41 przez Mariusz65, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Przeniesione z innego wątku
Powód: Przeniesione z innego wątku
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W kieszeni: Dakota 20/
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=15&t=6549Mariusz65 pisze:Nigdy wcześniej tak nie było!
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
A to sorry! Nie trafiłem na ten wątek.
Mi osobiście przydarzyło się to pierwszy raz a korzystam z UMP jak jaki głupi
Mam nadzieję, że chłopaki naprawią, bo niby nie przeszkadza a wkurza
Edit
Alf/red/ już naprawił. Dzięki!
Mi osobiście przydarzyło się to pierwszy raz a korzystam z UMP jak jaki głupi
Mam nadzieję, że chłopaki naprawią, bo niby nie przeszkadza a wkurza
Edit
Alf/red/ już naprawił. Dzięki!
Pozdrawiam Mariusz
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W kieszeni: Dakota 20/