Następca GPmapa 2008.3 -> wersja 2008.4
- ootomaszoo
- Początkujący
Re: Następca GPmapa 2008.3 -> wersja 2008.4
Mam taki wyznacznik - zgłoszony błąd w Wolszytnie już w wersji 2007.4 i jest nim przebudowane skrzyżowanie drogi 32 i 305. Sprawdzam za każdym razem po wydaniu aktualizacji na mapgo.pl jak wygląda nowa gpmapa i jak zwykle nic się w tym zakresie nie poprawiło.
DNX5280BT / NUVI 670 FM
robert59 pisze:Mam dzisiaj pobrałem, instaluje się w wersji 6,14,1,po aktualizacji jest w wersji 6,15,4.Błędy które były to są i pewnie długo jeszcze będą ,monitowałem o błędach przed każdą aktualizacja a były ich cztery, te które znam to zostały.Pożyjemy to resztę zobaczymy. Pozdrawiam wierny czytelnik tego forum
Garmin Fenix 7X Sapphire /Solar z PL Topo 2020.3
DriveLuxe 50 LMT-D/GPSMAP 62st/GPSMAP,66st./Garmin Drive Smart 66.
DriveLuxe 50 LMT-D/GPSMAP 62st/GPSMAP,66st./Garmin Drive Smart 66.
Witam,wraz z nową GP Mapą pojawił się nowy problem na moim nuvi250w.Jakoś dziwnie wytycza trasy: na trasie Mielec-Warszawa(trasa najszybsza)prowadzi bezsensownie i dolicza jakieś 30km prowadząc całkiem niezrozumiale dla mnie(zatacza jakieś koła żeby póżniej poprowadzić jakimś dziwnym skrótem ulicą osiedlową, dając punkt pośredni przeciąga mnie przez centrum Radomia zamiast jechać obwodnicą-przypomina mi to troszkę UMP)Na poprzedniej wersji GP Mapy było zdecydowanie lepiej chociaż przez Brzesko nigdy nie prowadzi obwodnicą tylko zachęcał do zwiedzania rynku! Dzieje się to oczywiście na najnowszym sofcie i przy odznaczonej opcji unikania autostrad
Jeżeli ktoś się orientuje co może być tego przyczyną proszę o pomoc!!
Jeżeli ktoś się orientuje co może być tego przyczyną proszę o pomoc!!
No i oczywiście w nowej wersji brak głównej drogi w mojej miejscowości Osowiec Twierdza !!!
Jest to około kilometr trasy zaczynającej się od główniej szosy białostockiej do stacji kolejowej!!
Mało tego,jest to główna droga asfaltowa prowadząca do siedziby Biebrzańskiego Parku Narodowego i stacji kolejowej !!
Czy naprawdę trzeba to wszystko zgłaszać??!!
Przecież potem płacimy za to??!
Jest to około kilometr trasy zaczynającej się od główniej szosy białostockiej do stacji kolejowej!!
Mało tego,jest to główna droga asfaltowa prowadząca do siedziby Biebrzańskiego Parku Narodowego i stacji kolejowej !!
Czy naprawdę trzeba to wszystko zgłaszać??!!
Przecież potem płacimy za to??!
Aby do przodu!!
Garmin 60CSx / Oregon 550 + Fiskars...
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
foni1969. Nie musisz. Czekaj dalej.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Coś mi się wydaje że ta droga jest na UMPpcPLfoni1969 pisze:No i oczywiście w nowej wersji brak głównej drogi w mojej miejscowości Osowiec Twierdza !!!
kp@
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Dzięki ale z tej racji,że UMP jest darmowa i każdy z kolegów ma szansę ją udoskonalać,sam się za to zabrałem.
Właśnie drogi ,punkty wojskowe i nazwy starorzeczy mojej miejscowości [Osowiec Twierdza] są prze zemnie wysłane do UMP.
Więc są na mapie.
Ale podkreślam jest to mapa darmowa którą sami tworzymy.
GPMapa jest płatna,więc powinni sami myśleć i poprawiać błędy.
Ale chyba się powtarzam.
Każdy o tym wie.
Pozdrawiam.
Właśnie drogi ,punkty wojskowe i nazwy starorzeczy mojej miejscowości [Osowiec Twierdza] są prze zemnie wysłane do UMP.
Więc są na mapie.
Ale podkreślam jest to mapa darmowa którą sami tworzymy.
GPMapa jest płatna,więc powinni sami myśleć i poprawiać błędy.
Ale chyba się powtarzam.
Każdy o tym wie.
Pozdrawiam.
Aby do przodu!!
zważywszy tobeetle-m pisze:foni1969. Nie musisz. Czekaj dalej.
i tak będzie czekać, nawet jeśli zgłosi błędyootomaszoo pisze:Mam taki wyznacznik - zgłoszony błąd w Wolszytnie już w wersji 2007.4 i jest nim przebudowane skrzyżowanie drogi 32 i 305. Sprawdzam za każdym razem po wydaniu aktualizacji na mapgo.pl jak wygląda nowa gpmapa i jak zwykle nic się w tym zakresie nie poprawiło.
lepiej dac od siebie i wspierać UMP,
przynajmniej jeśli nie od razu to najmarniej tydzień, dwa i będzie na mapie
ir
Ostatnio zmieniony 15 mar 2009, 09:09 przez Alf/red/, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort
Powód: ort
był Garmin 865t , jest 2689 LTM ZUMO XT http://www.bluephoto.pl
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
irko. Widocznie wiesz lepiej.irko pisze:i tak będzie czekać, nawet jeśli zgłosi błędy
Dla hasła: "Osowiec Twierdza" znajduję na Garniaku tylko żal, że dróg nie ma:
Wszyscy wiemy, że zgłoszenia poprzez www GPMapy działały ... no, powiedzmy ... specyficznie (wysłane=zapomniane). Teraz jest wyraźna poprawa
Tego nigdy nie negowałem. Czytaj, co piszę.irko pisze:lepiej dac od siebie i wspierać UMP, przynajmniej jeśli nie od razu to najmarniej tydzień, dwa i będzie na mapie
foni1969 zrobi, co chce.
Pozdrawiam, mariuszD
Jeszcze jeden "kwiatek" z okolicy Mielca. Trasa Mielec-Sandomierz lub inny kierunek przez Sandomierz. Przez wiele wersji błąd kategoryzacji dróg powodował, że trasa nie wiodła przez Tarnobrzeg. Problem zniknął w GP2008.2, w GP2008.3 też było dobrze, teraz w GP2008.4 "trzy kroki wstecz".MrT pisze:...Jakoś dziwnie wytycza trasy: na trasie Mielec-Warszawa(trasa najszybsza)prowadzi bezsensownie i dolicza jakieś 30km prowadząc całkiem niezrozumiale dla mnie(zatacza jakieś koła żeby póżniej poprowadzić jakimś dziwnym skrótem ulicą osiedlową, dając punkt pośredni przeciąga mnie przez centrum Radomia zamiast jechać obwodnicą-przypomina mi to troszkę UMP)Na poprzedniej wersji GP Mapy było zdecydowanie lepiej chociaż przez Brzesko nigdy nie prowadzi obwodnicą tylko zachęcał do zwiedzania rynku! Dzieje się to oczywiście na najnowszym sofcie i przy odznaczonej opcji unikania autostrad...

GPMapa2008.3__________GPMapa2008.4
Na kanwie postu kolegów i swoich własnych doświadczeń z GPMapa2008.4 (do dziś ok. 2000 km) zaryzykuję stwierdzenie, że nastąpił jakiś dziwny powrót do starych danych o kategoryzacji dróg. Na pewno trzeba pochwalić zmienioną grafikę, ale to znowu zmiany w kosmetyce, a nie w najważniejszych elementach mapy. Silnie reklamowana "nowość", tzn. ograniczenia prędkości to jakaś żenada. W tych rejonach, które odwiedziłem ostatnio to w zasadzie na palcach dwóch rąk można wymienić odcinki, na których się one pokazują. Przy tej ilości wprowadzonych ograniczeń wg mnie nie ma się czym chwalić ... jeszcze
Pozdrawiam Leo1971
Garmin nüvi 3790 T *** Garmin GPSMAP 76 CSx
Garmin nüvi 3790 T *** Garmin GPSMAP 76 CSx
A i ta kosmetyka trochę kulawa. W Rzeszowie np. przy ulicy Strzyżowska znajduje się osiedle. Owszem mapa pokazuje zarys budynków, lecz do niektórych nie ma dróg dojazdowych.
Numeracja budynków jest numeracją "budowlana", sprzed 8 lat, ni jak ma się do obecnej.
Numeracja budynków jest numeracją "budowlana", sprzed 8 lat, ni jak ma się do obecnej.
nüvi 250W
Ja zauważyłem u siebie w mieście że budynki które dość dawno temu przestały istnieć , bo je wyburzono parę lat temu (ma tam powstać trasa drogowa) na najnowszej mapie są dalej widoczne, numeracja istniejących budynków nie jest dokładna, a punkty takie jak restauracje , apteki itp są poprzesuwane niejednokrotnie o dobre kilkadziesiąt metrów, choć niektóre pozycje są na miejscu. Zauważyłem też że autko (ikonka) nie zawsze trzyma się drogi, czasem jedzie obok niej, czy coś źle zainstalowałem, nawala nawigacja czy też to wina mapy?
Nokia oraz 765
Rzeczywiście z tymi ograniczeniami prędkości coś jest nie halo.
Producent pisze „GPMapa 2008.4 zawiera informacje o ograniczeniach prędkości na wybranych drogach krajowych oraz drogach głównych kilkunastu miastach (Ciechanów, Ciechocinek, Częstochowa, Gdańsk, Gdynia, Kraków, Legnica, Lublin, Łódź, Piła, Poznań, Przemyśl, Sieradz, Skierniewice, Sopot, Starogard Gdański, Tarnobrzeg, Tczew, Warszawa, Wrocław)”
Wczoraj jechałem przez Lublin ulicami: aleje 1000-lecia, aleje Kraśnickie, Warszawską, jeśli to nie są główne ulice w Lublinie to które są.
Producent pisze „GPMapa 2008.4 zawiera informacje o ograniczeniach prędkości na wybranych drogach krajowych oraz drogach głównych kilkunastu miastach (Ciechanów, Ciechocinek, Częstochowa, Gdańsk, Gdynia, Kraków, Legnica, Lublin, Łódź, Piła, Poznań, Przemyśl, Sieradz, Skierniewice, Sopot, Starogard Gdański, Tarnobrzeg, Tczew, Warszawa, Wrocław)”
Wczoraj jechałem przez Lublin ulicami: aleje 1000-lecia, aleje Kraśnickie, Warszawską, jeśli to nie są główne ulice w Lublinie to które są.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2009, 20:53 przez saper, łącznie zmieniany 1 raz.
Nuvi 760, Oregon 300 nuMaps Lifetime + ostatnia GPMapa, HTCwildfire + 3-oś kompas, Navigon, Rmaps.
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
Ale za to kolorystyka mapy jest wg mnie najlepsza, bo np 2008.2 to była porażka. Ale co może być z uciekającym od drogi autkiem? Może ktoś pomoże?
Nokia oraz 765
Ja tez wczoraj wracałem z Zakopanego i na żadnej drodze (a jechałem A4 a potem Katowicką) nie pojawiły się ograniczenia prędkości - nuvi550 - na CNE działały bezbłędnie.
Większe zastanowienie wzbudziła u mnie różnica godziny przybycia na nuvi550 i KVN52. Mapa ta sama, trasa ta sama, różnica prawie 30 minut???
Większe zastanowienie wzbudziła u mnie różnica godziny przybycia na nuvi550 i KVN52. Mapa ta sama, trasa ta sama, różnica prawie 30 minut???
Pozdrawiam
Jack182
nuvi550, nuvi205, KVN52, GTM10,Am,N.O., GTM25
GPMapa2010.1, GPMapaTopo 2009, CNE2011.20
Jack182
nuvi550, nuvi205, KVN52, GTM10,Am,N.O., GTM25
GPMapa2010.1, GPMapaTopo 2009, CNE2011.20