CNE - Problem z Junction View (widok skrzyżowań)
Re: CN 2011.20 problem z Junction View (widok skrzyżowań)
Hej, to ja powiem, ze jezdzielm przez 2,5 tygodnia po Wloszech we wrzesniu uzywajac mojego 765T i przyznam sie szczerze ze jestem juz nim zmeczony. Musialem go kupic ze wzgledu na TMC za ktore nie trzeba placic haraczu oraz m.in. Junction View. Funkcja przydatna na skomplikowanych wezlach w Europie. 98% moich podrozy wykonuje po autostradach w wielu krajach wiec jest to dla mnie bardzo pomocna rzecz.
Jednak TomTom, ktorego mam w komorce oraz ostatnio Andreoid Navigation musialy mnie ratowac przed glupkowatym routingiem Garmina wynikajacym z amerykanskiego logarytmu wyznaczania tras, ktory w Europie sie w ogole nie sprawdza, szczegolnie w miejscu gdzie jest duze nagromadzenie drog o jednakowych parametrach (czego w Polsce w prypadku autostrad jeszcze nie ma:D).
Ale, wracajac do JCV, po dodaniu mapy 2010.10 wraz z plikiem JCV Junction View nie dziala mi. Czyli plik mapy i JCV moga byc w innych lokalizacjach?
Jednak TomTom, ktorego mam w komorce oraz ostatnio Andreoid Navigation musialy mnie ratowac przed glupkowatym routingiem Garmina wynikajacym z amerykanskiego logarytmu wyznaczania tras, ktory w Europie sie w ogole nie sprawdza, szczegolnie w miejscu gdzie jest duze nagromadzenie drog o jednakowych parametrach (czego w Polsce w prypadku autostrad jeszcze nie ma:D).
Ale, wracajac do JCV, po dodaniu mapy 2010.10 wraz z plikiem JCV Junction View nie dziala mi. Czyli plik mapy i JCV moga byc w innych lokalizacjach?
GPS: Garmin 765T
Mob: HTC Desire with Google Navigation
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Instalator Garmina wie gdzie mają być. Pozwól mu działać, a zrobi swoje.mappero pisze:Ale, wracajac do JCV, po dodaniu mapy 2010.10 wraz z plikiem JCV Junction View nie dziala mi. Czyli plik mapy i JCV moga byc w innych lokalizacjach?
BTW Przeczytaj ten wątek dokładnie.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Jasne.beetle-m pisze:Instalator Garmina wie gdzie mają być. Pozwól mu działać, a zrobi swoje.
Instalator Garmina doskonale wie jakie to mają być pliki.
Wie też, że stary plik JCV należy usunąć.
Szkoda tylko, że tego instalatora wszystkowiedzącego nie mają użytkownicy
Nuvi 765 + CNE + UMP
A gdzie wrzucic plik z 3D? Czy to tez zrobi instalator? Czy nie wystarczy wladowac pliku .img, GMAP3D.IMG, .jcv do folderu garmin na karcie SD?
Czy mozna uzywac ciagle starego pliku? Wszak to jest najmniej wazna informacja na mojej nawigacji
Czy mozna uzywac ciagle starego pliku? Wszak to jest najmniej wazna informacja na mojej nawigacji
- beetle-m
- Garniak
Takmappero pisze:A gdzie wrzucic plik z 3D? Czy to tez zrobi instalator?
Niemappero pisze:Czy nie wystarczy wladowac pliku /.../, /.../, .jcv do folderu garmin na karcie SD?
Starego pliku czego/którego ?mappero pisze:Czy mozna uzywac ciagle starego pliku? Wszak to jest najmniej wazna informacja na mojej nawigacji
Wyszczególniłeś trzy ściągnięte piraty, a nie masz najmniejszej ochoty przeczytać wątku, w którym piszesz
Uruchom instalatora i po problemie.
Pozdrawiam, mariuszD
Zaplacilem za oryginaly
Poniewaz ich jakos odbiega daleko od tego co Garmin dostaje od providera to nie bede kontynuował tego platnego procederu narazie dopoki nie stwierdze ze jakos za ktora place jest dobra.
-
ArturGarminUK
- Początkujący
Dzisiaj dostałem odpowiedź ze stanów z działu kartografii. Wyglada na to, że jednak pokrycie dodatku Junction View różni się w pokryciu pomiędzy Real JCV (baza danych Garmin), a starym JCV (baza danych Navteq). W tym przypadku w wersji CNE 2011.20 Junction view w Polsce działać będzie tylko na urządzeniach wspierających Real Junction View (seria 37xx). Jedyne obejście problemu to wgranie pliku RJCV co w teorii nie powinno działać, ale jak widać działa.beetle-m pisze:Jeśli stanowczo nie działa to pozostaje mi mieć nadzieję, że ArturGarminUK da nam wkrótce odpowiedź na to pytanie.
Ja nie mam dostępu do żadnych informacji na temat zawartości plików JCV i ich różnic pomiędzy modelami.
Przepraszam za wcześniejsze błędne informacje, ale niektórzy nawet nie wiedzą gdzie on jest na mapie a co tu mówić o pokryciu dodatku JCV.
Jeśli wniosek końcowy sprowadza się do tego, że Garmin nie ma pojęcia co produkuje to nie wróży to zbyt dobrze użytkownikom.ArturGarminUK pisze:Jedyne obejście problemu to wgranie pliku RJCV co w teorii nie powinno działać, ale jak widać działa.
Nuvi 765 + CNE + UMP
Re: City Navigator Europe 2011.30
Witam. W poprzedniej wersji cne podobno nalezało podmienić plik jcv ,aby prawidłowo działał a Polsce. Jak Junction View (widok skrzyżowań) działa w 2011.30 ?
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 19:58 przez nordof, łącznie zmieniany 2 razy.
Automapa 6.9 PL - legal
Mapamap TOP 7.1.2 legal
Mapamap TOP 7.1.2 legal
Odpaliłem po aktualizacji na 2011.30,sprawdziłem znaną mi trasę do północnych Włoch i Junction View działa bez uwag.Niestety w Polsce z JV się nie spodkałem nawet w trybie demo.nordof pisze:Witam. W poprzedniej wersji cne podobno nalezało podmienić plik jcv ,aby prawidłowo działał a Polsce. Jak Junction View (widok skrzyżowań) działa w 2011.30 ?vc
Nuvi 255W - CNE NT 2010.10, GP Mapa 2010.30,UMP-pcPL, Nuvi 1490 LMT- CNE 2013.20
City Navigator Europe 2011.30 - Asystent pasa ruchu
w piątek do swojego 765 ściągnąłem update, nie miałem za bardzo czasu by go wgrać tylko ściągnąłem do komputera. Po wgraniu do urządzenia zauważyłem że nie mam mapy 3d (nie używam ale jednak) i JV. Sprawdziłem na stronie my.garmin i mam City Navigator Europe NT 2011.30, Deluxe All Regions - 3DB+JV, Oct 10 . W komputerze w MapSource mam wersje danych 14.30. Normalnie zaznaczyłem regiony wgrałem do urządzenia i nie ma. Ma ktoś jakiś pomysł?
pozdr
S
pozdr
S
nuvi 3490, nuvi 765, http://taxity.pl
- beetle-m
- Garniak
City Navigator Europe 2011.30
Dodatkowe pliki wgrywa tylko Garminowy Updater.
Jeśli wysłałeś mapy z MapSource to ominięta została procedura wgrywania plików 3D i JCV.
Ponów aktualizację w jej podstawowej formie (przez updater). Wybierz aktualizację tylko urządzenia (w końcu mapy masz już na PC).
Jeśli zapamiętałeś opcję zachowania plików instalacyjnych na komputerze to updater wykorzysta je do ponownej aktualizacji urządzenia (tego ... i ewentualnie innych, jeśli przysługuje im update).
Jeśli wysłałeś mapy z MapSource to ominięta została procedura wgrywania plików 3D i JCV.
Ponów aktualizację w jej podstawowej formie (przez updater). Wybierz aktualizację tylko urządzenia (w końcu mapy masz już na PC).
Pozdrawiam, mariuszD
Raczej chodzi o odcinek Legnica-Zgorzelec, a przed dokładniej o węzeł Krzyżowa - patrząc od strony Legnicy (rozjazd A4/Legnica -> A4/Jędrzychowice i A18/Olszyna)
http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=12 ... n=15.65464
Nüvi-765
Kombinowałem w trybie demo ze wszystkich stron i u mnie JV na tym węzle brakememek pisze:Raczej chodzi o odcinek Legnica-Zgorzelec, a przed dokładniej o węzeł Krzyżowa - patrząc od strony Legnicy (rozjazd A4/Legnica -> A4/Jędrzychowice i A18/Olszyna)
Nuvi 255W - CNE NT 2010.10, GP Mapa 2010.30,UMP-pcPL, Nuvi 1490 LMT- CNE 2013.20
Pochwal się wielkością pliku jcv i jego nazwą.stalan pisze:Kombinowałem w trybie demo ze wszystkich stron i u mnie JV na tym węzle brak.
Zerknij w wątek o problemach z jcv:
Skoro Garmin raz olał użytkowników i jedynym rozwiązaniem było ściąganie z rapidshare to nie wykluczone, że znowu coś wymyślili.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2010, 12:49 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodany link do wspomnianego wątku
Powód: Dodany link do wspomnianego wątku
Nuvi 765 + CNE + UMP