Naprawy Garminów u PouchX'a

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
jpolkows
Nowy

Re: Naprawy Garminów u PouchX'a

Post autor: jpolkows »

Ponad rok temu, poważnie zachorował mój GFARMIN 76CS, miał okropną czkawkę. Potwornie przeszkadzała mu w uruchamianiu się.
Na forum polecono mi DOKTORA OD SPRAW NIEMOŻLIWYCH - PouchX'a. Pacjent został przetransportowany na leczenie. Po wstępnym leczeniu, okazało się, że pacjent jest poważnie chory i pojechał na leczenie do centrum rehabilitacyjno-serwisowego za Wyspy Brytyjskie. Na początku wakacji otrzymałem radosną wiadomość, mój GARMINEK otrzymał NOWE ŻYCIE. 2 dni temu wrócił z sanatorium w 100% formie i śmiga bez zarzutu.
W związku z powyższym proponuję nadanie DOKTOROWI PouchX'owi tytuł PROFESORSKI.
Całe leczenie było sponsorowane przez lekarza prowadzącego.

Historia choroby:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=3204

Pozdrawiam i DZIĘKUJĘ BARDZO !!!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

jpolkows
GPSMAP 76CS + UMP-pcPL
dudeusz
Nowy

Post autor: dudeusz »

moj 60cx rowniez powaznie zachorowal dzieki wspanialem koledze odzyskal dawna mlodosc , obu PounchX nie poszedl do nieba tylko w czyscu do konca swiata naprawial garminy :twisted: :twisted: :twisted: , jestem zachwycony ze odzyskalem go przed urlopem w gorach , oby tacy ludzie na kamieniu sie rodzili :D
jeszcze raz bardzo dziekuje PounchX .
Niech moc bedzie z Toba :mrgreen:
Poramańcz
Początkujący

Post autor: Poramańcz »

Dziękuję. Dziękuję. Dzięki.
Poprosiłem PounchX'a o drobny element.
Otrzymałem go w liście niezwłocznie.
Jestem bardzo zadowolony.
Jep_Pavel
Początkujący

Post autor: Jep_Pavel »

Byłem zdenerwowany, kiedy wybuchła Nuvi 200W!
Mieszkam w Rosji i postanowił wysłać do lekarza PouchX, remonta.Cherez Nuvi pewnego czasu lekarz PouchX posłał mnie do mojego nuvi i ono pracował!
Dzięki,Dzięki,Dzięki !!!
jed5
Nowy

Post autor: jed5 »

To co robi PouchX to po prostu Mistrzostwo Świata.

Ludzkie słowa nie są w stanie opisać mojej wdzięczności za pomoc jaką od niego otrzymałem. Garminek jak nowy. Wszystko pięknie działa. :D
I w dodatku wszystko bezinteresownie. Ostatni altruista na kuli ziemskiej. :)

Jeszcze raz WIELKIE dzięki!!!
ceratarges
Początkujący

Post autor: ceratarges »

problem mam opisany tutaj :

http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1 ... 841#p77841

rozpaczliwie zacząłem szukać gdzie można toto naprawić, i tak trafiłem do PouchX'a.
wysłałem, sprzęcik wrócił

naprawiony, działa jak nowy
miałem problemy z kodowaniem znaków i na GPmapa - polskie znaki wyświetlały się jako krzaki
wyświetlają się już normalnie

a przede wszystkimodbiornik działa znajduje satelity i jest naprawiony.

Powaliło mnie gdy spytałem jaki jest koszt - uzyskałem odpowiedź ze wystarczy wpis do pamiętniczka....

:)

Jeszcze raz serdecznie serdecznie dziękuję

Czysta ludzka chęć bezinteresowanej pomocy to cos z czym ciężko się dziś spotkać
a Tu proszę.... Nie dość że człowiek złota rączka to i złote serce ;)
Awatar użytkownika
mateo112
Początkujący

Post autor: mateo112 »

Pragnę również podziękować koledze PouchX'owi za uzdrowienie mojej N360-tki. Całkowicie bezinteresownie, bezstresowo i bezproblemowo sprawa została załatwiona. WIELKIE DZIĘKI jeszcze raz, a dla nowych - spokojnie nie bać się i jak PouchX mów "wyślij mi go to go naprawie" to wysyłać bez zastanowienia. Ja poczytałem powyższe posty i wysłałem. Szybciej i TANIEJ (za free w moim przypadku) niż w serwisie Garmin POLSKA.
Kubek dzięki jeszcze raz.
Pozdrawiam
NUVI:775 i 255W z softem od 465 by =PouchX=; Mapy: CN -LMU, UMP-pcPL -LMU:-)
eTrex Venture HC powered by UMP-pcPL LMU
a teraz jeszcze nowiutki GPSMAP 60 Cx
andrzej.k1976
Początkujący

Post autor: andrzej.k1976 »

Dołączyłem dzisiaj do uszczęśliwionych przez PouchX'a :D
Moje Nuvi 255 padło jakiś czas temu :( . Cudem nuvi został dzięki zaangażowaniu PouchX'a wymieniony na nowy.
Dołączam sie twierdzenia, że tak bezinteresownej pomocy i tak wspaniałego człowieka ciężko znaleźć !!!
Nie dość, że zrobił wszystko za "friko" to jeszcze nie chce nawet zwrotu kosztów przesyłek !!!
Dziękuje jeszcze raz, i pozdrawiam !!!
Andrzej K.
SAC
Początkujący

Post autor: SAC »

Zawsze z zaciekawieniem czytałem ten wątek. Teraz i ja mogę dodać parę słów.
Dziaki Kubie moja rozbita Vista jest taraz w Archiwum Centralnym w Garminie w Wielkiej Brytanii, a ja mam nowy odbiornik (identyczny z tym rozbitym) a nawet nowy magiczny kabelek Garmin. I jeszcze z gwaracją.
Wielkie dzięki!!!
Tomek
eTrex 30, TOPO Czech 2012 lifetime
piapia
Nowy

Post autor: piapia »

Po raz drugi pragnę publicznie podziękować PouchX'owi.
Wysłałem dwa garminy: 250 po kompletnej kąpieli i szwankujący 250W. Otrzymałem dwa zupełnie nowe G250W! :shock:

Dzięki wielkie!
pozdrowionka
Piotr

EDIT PouchX: Ten pierwszy to był chyba Nuvi 200...ale możliwe, że się mylę ;)
grip123
Nowy

Post autor: grip123 »

I ja się dołączam do podziękowań dla PouchX'a

Mój garmin nuvi760 źle zniósł przytrzaśnięcie drzwiami samochodowymi. Jakoś się nie zdziwiłem jak zobaczyłem rozbitą matryce.

Pierwsze co zrobiłem to zadzwoniłem do serwisu Garmina, a gość mi mówi, że wymiana matrycy to koszt w wysokości 80% nowego. I jeszcze na bezczelnego mi proponuje żebym sobie kupil nowy (duzo drozszy) model.

Czas na akcję awaryjną - przeglądam garniaka a tam widzę, że w zasadzie tylko PouchX może reanimować mojego garmina.

Napisałem na PM z czym mam problem. Jeszcze dobrze nie wysłałem wiadomości a już dostałem odpowiedź.

Wysłałem Garminka do PouchXa, choć miałem wątpliwości czy jeszcze go zobaczę - takie czasy.
Ale PouchX jest z innego wymiaru :) - po 3 dniach kontrolnie piszę na PM co tam słychać z moim Garminkiem a tu się okazuje, że już jest jak nowy.

Pytam więc grzecznie jak przystało: "ile ?" :), a PouchX: spokojnie, jutro Ci wyślę, sprawdzisz sobie, a dopiero później będziemy się liczyć.
Po dwóch dniach dostałem garmina, dosłownie jak nowy. Jak znam życie, PouchX oprócz wymiany matrycy pewnie jeszcze go podrasował :) bo działa jakby jeszcze lepiej :)

Pyta więc na PM ponownie: "ile ?", a PouchX napisał mi jakąś bardzo symboliczną kwotę TYLKO za matrycę (bardzo symboliczną). Nie wspomnę iż nic nie wziął za przesyłkę i jeszcze priorytetem wysłał.

Wielki szacun dla Ciebie, PouchX.
Oby więcej takich bezinteresownych ludzi. Z czystym sumieniem będę Cię polecał wszystkim, którym garmin odmówił posłuszeństwa.

Jeszcze raz dzięki za reaktywację garminka. Bo bez garmina, jak bez ręki.

Pzdr.
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

grip123 pisze:Jak znam życie, PouchX oprócz wymiany matrycy pewnie jeszcze go podrasował :)
Wsadził pluskwę i nadajnik :wink: Teraz wiemy gdzie jesteś i o czym rozmawiasz :mrgreen:

Oczywiście żartowałem :wink:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
zbigmaz1
Początkujący

Post autor: zbigmaz1 »

Kiedy stała się buba :oops: z moją nawigacją i obraziła się na mnie pokazując tylko biały ekran, nie reagowała na jakiekolwiek włączenia i wyłączenia oraz dotyki w różnych miejscach, zacząłem poszukiwać pomocy na jedynym forum jakie znam. Siedziałem i szukałem chyba z tydzień. Czytałem o wszystkich podobnych przypadkach, lecz jak to w życiu bywa zawsze znajdujesz przypadki podobne a nigdy (lub prawie nigdy) nie znajdziesz tego czego szukasz.
Po takiej ciekawej lekturze miałem jedyną nadzieję że jak opiszę swój przypadek na forum to dostanę pomoc od osoby która naprawdę pomaga w beznadziejnych przypadkach. Osobą taką jest właśnie PouchX. Nie zawiodłem się. Pierwszą osobą która natychmiast odpowiedziała był właśnie PouchX. Długo nie zastosowałem porady którą mi doradził a to z jednej przyczyny że się bałem że coś jeszcze będzie nie tak. Nawigacja leżała sobie nieużywana a ja wcale nie miałem chęci jej naprawiać, cały czas chodziło mi po głowie aby oddać ją gdzieś do naprawy. Wreszcie wczoraj dojrzałem do naprawy.
Zastosowałem się do wskazówek i już mam nawigację.
Zresztą co tu więcej pisać. Wystarczy że jest taki człowiek który za darmo pomaga. Wielkie dzięki dla ciebie PouchX za pomoc w uratowaniu mojej nawigacji.
Jesteś Wielki
Jeszcze raz serdeczne dzięki :D :D :D
Nuvi 250W , CNE NT 2011 + UMP-pcPL
j32
Nowy

Post autor: j32 »

Dołączam się do wszelkich pochwał i podziękowań. Temat się rozrósł i same pochwały. Nigdzie indziej, na żadnym innym forum nie widziałem, aby ktoś miał tyle życzliwych opinii. Zasłużenie.
U mnie 350-ka nie widziała już satelit, w serwisie w Szczecinie nie naprawiają takiej usterki tylko proponują kupić nowy. Trafiłem na to forum i znalazłem (nietrudno było) ten temat. Napisałem PW i jak zwykle chwilę potem dostałem odpowiedź, żebym wysłał do PounchX'a. Teraz się cieszę sprawnym GPSem za naprawdę żadne pieniądze (ustaliliśmy wstępnie koszt naprawy).
Nie wiem, czy PounchX naprawia GPSy innych firm, bo jak nie to chyba zostanę przy Garminach. :D
kompolen
Nowy

Post autor: kompolen »

PouchX "Thank you very much! Bardzo szybko naprawiony moim Nuvi 310, który stracił satelitów. Przesyłane bezpośrednio z Moskwy. Oficjalne przedstawicielstwo w Moskwie Garmin oferuje tylko wymianę na nowy z dopłatą przekraczające koszt samego urządzenia. Nie spodziewał się, co się stanie naprawić. PouchX jesteś genialny! Jestem bardzo wdzięczny. To niesamowite, człowiek na podstawie dotacji, pomagając ludziom. Thanks again, zadowolony, że zwróciła się ona do Ciebie!

Przepraszam za mój polski, niedokładne tłumaczenia Google
ODPOWIEDZ