Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.30 dla odbiorników z USA
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.30 dla odbiorników z USA
Poniżej podaje link do firmware'u 3.30 dla 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx.
Firmware jest przeznaczony tylko dla odbiornków z USA, ktore maja zablokowany język polski.
Dotłumaczone są też te "ekrany" co w v3.20, a które w oryginalnej wersji 3.30 nadal pozostały w języku angielskim.
>>> DOWNLOAD - Firmware v3.30 <<<
UWAGA: Plik przygotowałem dla własnych potrzeb więc każdy używa go na swoja odpowiedzialność. Nie ma najmniejszych obaw aby plik uszkodzil w jakikolwiek sposób urządzenie!!!
Firmware jest przeznaczony tylko dla odbiornków z USA, ktore maja zablokowany język polski.
Dotłumaczone są też te "ekrany" co w v3.20, a które w oryginalnej wersji 3.30 nadal pozostały w języku angielskim.
UWAGA: Plik przygotowałem dla własnych potrzeb więc każdy używa go na swoja odpowiedzialność. Nie ma najmniejszych obaw aby plik uszkodzil w jakikolwiek sposób urządzenie!!!
Ostatnio zmieniony 07 sie 2007, 15:53 przez PouchX, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Trzymiasto
- Nowy
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Witam!
Diagnostyka pokazuje błąd ROM. Przypuszczam, że zła suma kontrolna wynikająca z podmiany tekstów. Sama prosta podmiana języków polski-portugalski nie powoduje błędu.
Mam podejrzenie, że test ROM-u jest taki prymitywny jak w BIOS-e PC. Hipoteza: suma wszystkich bajtów ROM-u powinna być równa 0, ostatni bajt w ROM-ie służy do wyzerowania sumy. Ale nie próbowalem tego weryfikować
Zrobiłem prosty programik do modyfikacji firmware. Jak ktoś ma ochotę ryzykować, to jest tutaj, program GLang:
http://www.anpo.republika.pl/download.html
Sprawdzenie, jakie języki są w firmware:
Diagnostyka pokazuje błąd ROM. Przypuszczam, że zła suma kontrolna wynikająca z podmiany tekstów. Sama prosta podmiana języków polski-portugalski nie powoduje błędu.
Mam podejrzenie, że test ROM-u jest taki prymitywny jak w BIOS-e PC. Hipoteza: suma wszystkich bajtów ROM-u powinna być równa 0, ostatni bajt w ROM-ie służy do wyzerowania sumy. Ale nie próbowalem tego weryfikować
Zrobiłem prosty programik do modyfikacji firmware. Jak ktoś ma ochotę ryzykować, to jest tutaj, program GLang:
http://www.anpo.republika.pl/download.html
Sprawdzenie, jakie języki są w firmware:
- glang firmware
- glang firmware -s Pol Por nowy_zbior
Re: Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.30 dla odbiorników z U
WitamPouchX pisze:Poniżej podaje link do firmware'u 3.30 dla 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx.
Jestem nowym i początkującym użytkownikiem 60Csx ze Stanów.
Działał b.dobrze z polskim menu do dzisiaj gdy próbowałem wgrać v.3.20
nie doczytując że nie ma być j.polskiego.No i stało się.Na ekranie pokazuje się napis Software Missing a przy włączaniu tylko piszczy.Nie wiem co robić
Potrzbuję pomocy a wiem,bo forum śledzę od dłuższego czasu,że są tacy którzy pomogą
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Najprościej to zdobyć/pożyczyć drugiego sprawnego 60CSx i kobelek na RS232.
Trik polega na tym, że uruchamiasz UPDATER'a z dobrym firmware i jednocześnie masz podłączony pod RS232 sprawny odbiornik.
Chodzi o to aby UPDATER poprawnie rozpoznał urządzenie do którego ma załadować firmware. Jak juz rozpozna to podłączasz uszkodzonego Garmina i wgrywasz firmware... to wsio
RS232 nie jest Plug And Play (tak jak USB) więc Windows ani UPDATER nie zobaczą
momentu podmiany odbiorników... w tym cała rzecz
Trik polega na tym, że uruchamiasz UPDATER'a z dobrym firmware i jednocześnie masz podłączony pod RS232 sprawny odbiornik.
Chodzi o to aby UPDATER poprawnie rozpoznał urządzenie do którego ma załadować firmware. Jak juz rozpozna to podłączasz uszkodzonego Garmina i wgrywasz firmware... to wsio
RS232 nie jest Plug And Play (tak jak USB) więc Windows ani UPDATER nie zobaczą
momentu podmiany odbiorników... w tym cała rzecz
-
Trzymiasto
- Nowy
Jak chcesz to ja moge być tą ostatecznościąCZACKI pisze: P.S. w ostateczności może być Trójmiasto
Jak by co pisz na Tlena lub na priva.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2007, 21:55 przez Trzymiasto, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam 60CSX i mam kabelek RS. Możemy sie spotkać w przyszłym tygodniu (na weekend wyjeżdżam).
Pozdrawiam, Jerzy
Pozdrawiam, Jerzy
Pozdrawiam, Jerzy
Obecnie:1x Rino530HCX (drugie zostało w szczelinie lodowej na Kaukazie), 62ST, F5XPlus, InReachExplorer+
było: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, VistaHCX, 62S, F1, F2, F3HR,F5X Epix
W samochodzie:3597
Obecnie:1x Rino530HCX (drugie zostało w szczelinie lodowej na Kaukazie), 62ST, F5XPlus, InReachExplorer+
było: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, VistaHCX, 62S, F1, F2, F3HR,F5X Epix
W samochodzie:3597