Garmin Express - niedostępne serwery

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
NaviGar
Nowy

Garmin Express - niedostępne serwery

Post autor: NaviGar »

Witam.
Chcę przerzucić punkty oraz trasy na drugie urządzenia i mam problem z dodaniem urządzeń do Gramin Express. Za każdym razem gdy podpinam urządzenia pojawia się komunikat o zajętości serwerów (pewnie niejeden z Was tego doświadczył).
Sprawdzałem na różnych komputerach w różnych sieciach, wyłączałem firewall na routerach i komputerach i ciągle to samo.
Proszę o jakieś sugestie bo nie mam już pomysłów i siły.
Pozdro
Zachu
Radny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Re: Garmin Express - niedostępne serwery

Post autor: Zachu »

Pierwsze widzę?
Zobacz czy aplikacja Garmin BaseCamp zobaczy urządzenie i wtedy możesz przenieść bez problemowo punkty i trasy.
Jeśli możesz dostać się do zawartości urządzenia to w katalogu GPX powinien być plik z wszelkimi danymi. Wystarczy skopiować.
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix
Obrazek
NaviGar
Nowy

Re: Garmin Express - niedostępne serwery

Post autor: NaviGar »

Aplikacja Garmin BaseCamp rozwiązała problem.
Wcześniej już próbowałem przerzucić pliki GPX ze starej na nową, ale pliki nie były w ogóle widoczne. Po użyciu Garmin BaseCamp porównałem zawartość katalogu GPX z tym co było przed zastosowaniem programu i okazało się, że nie został dodany żaden plik, a jedynie uległ modyfikacji jeden z nich.
Dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ