Witam , miał ktoś przypadek w którym podczas ćwiczeń ( siłownia ) występował nagły spadek tętna ze 120 na 42 ( trwa to 1 min 20 s ) po czym wraca do 100 .
Sytuacja powtarza się już ktorys raz i nie wiem czy jest to normalny błąd zegarka czy może ze mną jest coś nie tak.
Nie miałem wcześniej styczności z zegarkami sportowymi , stąd pytanie.
Pozdro i liczę na jakaś podpowiedź
Fenix 7 solar problemy z pomiarem tętna?
- Antonio
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Re: Fenix 7 solar problemy z pomiarem tętna?
Czasem tak się zdarza, np jak ręką się spoci, przy luźnym pasku, czasem też bez widocznego powodu. Zegarek nie jest idealnym przyrządem pomiarowym. Jak zauważyłem, nie ma to większego wpływu na średni pomiar tętna podczas całej aktywności (jednak u mnie aktywności trwają zazwyczaj kilka godzin).
Jak chcesz dokładny pomiar tętna, to zainwestuj w czujnik pomiaru tętna na klatkę piersiową. Nie musi być Garmina, możesz od Chińczyka kupić na znanym portalu
Jak chcesz dokładny pomiar tętna, to zainwestuj w czujnik pomiaru tętna na klatkę piersiową. Nie musi być Garmina, możesz od Chińczyka kupić na znanym portalu
Pozdrawiam
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
Nuvi 255 WT, Oregon 450, Fenix 5, Edge 530, Edge 1030+, mapy: CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL TOPO, Topo_PL_100 i różne OSM
Wspierajmy sport wśród dzieciaków
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Re: Fenix 7 solar problemy z pomiarem tętna?
Wyczyść go octem albo izopropanolem.
No i idź do lekarza żeby sprawdził czy masz jakieś tętno.

No i idź do lekarza żeby sprawdził czy masz jakieś tętno.