[TEST] Garmin ZUMO XT3 w porównaniu do modelu XT2

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Awatar użytkownika
irko
Bywalec
Been thanked: 3 times
Kontakt:

[TEST] Garmin ZUMO XT3 w porównaniu do modelu XT2

Post autor: irko »

Podsyłam jak ta nowa nawigacja nawigacja wygląda z bliska w porównanie z ZUMO XT2

Jest jedna, najważniejsza różnica, nowe ZUMO XT3 to tak naprawdę uboższa wersja TREAD 2
Co to oznacza?
Powrócił profil pojazdu (W 1 był wybór pomiędzy moto i autem) i tu znów go mamy ale doszło coś jeszcze
- można mieć wiele profili dla różnych samochodów i różnych moto skonfigurowanych pod różne potrzeby. NP. po jazdę terenową albo szosową.
Dla mnie bomba.

Ponieważ jest to TREAD to ma też problemy TREADA czyli jak zainstaluje sie niezależne mapy to wyświetlają sie naraz ze wszystkimi innymi. Manualnie trzeba sobie to przestawić. Tu górą jest MONTANA z jej łatwościa zmiany mapy.

No i zbiory. Utworzyłem i wyparowały. Utworzyłem jeszcze raz i nie moge zaimportować wszystkiego co mam na karcie (punkty tak, ślady nie)
To jeszcze pewnie poprawią.

Ogólnie bardzo na tak

No i podziękowania dla GARMIN POLSKA bo od nich dostałem sprzęt do obejrzenia.
Wkrótce na kanale pojawi sie szerszy test, na razie porównanie XT2 do XT3

FILM
https://youtu.be/BJ6ZfnLq-2Y
Załączniki
ZUMO_XT_3-porownanie.jpg
był Garmin 865t , jest 2689 LTM ZUMO XT http://www.bluephoto.pl
Zachu
Radny
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Re: [TEST] Garmin ZUMO XT3 w porównaniu do modelu XT2

Post autor: Zachu »

irko pisze: 04 mar 2026, 11:11 Powrócił profil pojazdu (W 1 był wybór pomiędzy moto i autem) i tu znów go mamy ale doszło coś jeszcze
- można mieć wiele profili dla różnych samochodów i różnych moto skonfigurowanych pod różne potrzeby. NP. po jazdę terenową albo szosową.
XT3 to połączenie XT2 z tym wynalazkiem Catalyst. Jednak w pierwszym XT były kable i uchwyt do samochodu.
irko pisze: 04 mar 2026, 11:11 Ponieważ jest to TREAD to ma też problemy TREADA czyli jak zainstaluje sie niezależne mapy to wyświetlają sie naraz ze wszystkimi innymi. Manualnie trzeba sobie to przestawić. Tu górą jest MONTANA z jej łatwościa zmiany mapy.
To jest "problem" od kiedy zmienili z Nuvi na Drive i "system plików". Tam nowa mapa zawsze aktywna i siedzi w pamięci. Dopiero ponowne uruchomienie "zapisuje" ustawienia. Możliwe że to jeszcze inny problem ale nie miałem styczności z TREAD.
W każdym ręczniaku działało to od kliknięcia tak jak w nuvi.

Komentarz do filmu:
Panie kolego, sygnał satelitów to najstarsza ukryta funkcja w Garminach. Trzeba przytrzymać dłużej :D
Przy planowaniu trasy masz dwa punkty do wyboru po kliknięciu. Ten z chorągiewką to punkt pośredni czyli będziesz miał do niego odliczanie czasu, kilometrów a ten drugi "niebieski" to punkt kształtowania. Czyli nie będzie informował. Tak jak to działa w BaseCamp. Rewolucja jest taka że to już dawno było wprowadzone przy podróżach w Nuvi/Drive a później ktoś to wywalił.
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix
Obrazek
Awatar użytkownika
irko
Bywalec
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Re: [TEST] Garmin ZUMO XT3 w porównaniu do modelu XT2

Post autor: irko »

Zachu pisze: 05 mar 2026, 18:02 Panie kolego, sygnał satelitów to najstarsza ukryta funkcja w Garminach. Trzeba przytrzymać dłużej :D
Tak, już to zauważyłem. Zawsze tak było jak sobie przypominam ale zmyliło mnie to że w nowym działa to od dotknięcia bez "przyduszania" :)
był Garmin 865t , jest 2689 LTM ZUMO XT http://www.bluephoto.pl
ODPOWIEDZ