UMP nie instaluje się w MapSource
UMP nie instaluje się w MapSource
Nie wiem czy dobrze trafiłem.
Przeszukałem fora z moim problemem, nie znalazłem odpowiedzi
Ściągnąłem sobie mapę "ump-pcpl-setup" do zainstalowania w mapsource no i..klikam isntaluje, niby wszystko przebiega zgodnie, odpala sie mapsource, ale mapy tam nie ma:/ sądziłem, ze może trzeba by zaktualizować mapę poprzez Uptade ump - pcPL, no ale niestety, pisze że niby sie uaktualniło, ale jak zaglądam w okno, to jest napisane: nie mozna odnależć określonego pliku
no i dalej nie widać ump w mapsource. Proszę o radę.
pozdrawiam
Piotr
Przeszukałem fora z moim problemem, nie znalazłem odpowiedzi
Ściągnąłem sobie mapę "ump-pcpl-setup" do zainstalowania w mapsource no i..klikam isntaluje, niby wszystko przebiega zgodnie, odpala sie mapsource, ale mapy tam nie ma:/ sądziłem, ze może trzeba by zaktualizować mapę poprzez Uptade ump - pcPL, no ale niestety, pisze że niby sie uaktualniło, ale jak zaglądam w okno, to jest napisane: nie mozna odnależć określonego pliku
no i dalej nie widać ump w mapsource. Proszę o radę.
pozdrawiam
Piotr
Re: UMP nie instaluje sie w mapsource
Witam.
Nie powinieneś mieć żadnych problemów.
Pobrałem plik instalacyjny dociągnąłem mapę.
Instalacja przebiegła bez problemów MapSource się uruchomił map UMP jest widoczna.
Dodam jeszcze (pierwsza instalacja). Data pobrania 27 stycznia 2010, 17:27:12
Odinstaluj pobierz nowy plik instalacyjny i powtórnie zainstaluj.
Pozdrawiam.
Nie powinieneś mieć żadnych problemów.
Pobrałem plik instalacyjny dociągnąłem mapę.
Instalacja przebiegła bez problemów MapSource się uruchomił map UMP jest widoczna.
Dodam jeszcze (pierwsza instalacja). Data pobrania 27 stycznia 2010, 17:27:12
Odinstaluj pobierz nowy plik instalacyjny i powtórnie zainstaluj.
Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
gdyby to było takie proste, heh. zrobiłem jak piszesz, już kilka razy, czyszcząc uprzednio rejestr i nic. dalej nie instaluje mi sie ump do mapsourca. moze mam cos namieszane w systemie, dawno reinstalki windowsa nie robiłem..no nie wiem, brak pomysłu.
Sprawdzałeś czy w katalogu Garmin jest podkatalog UMP-pcPL.
Po zainstalowaniu odinstaluj programem MapSetToolKit i spróbuj wstawić do MS tym programem.
Nie mogę sprawdzić efektu, bo u mnie działa.
Pozdrawiam.
Edit:
Podaj wersję MS (sprawdzałem na różnych do 6.15.6)
Po zainstalowaniu odinstaluj programem MapSetToolKit i spróbuj wstawić do MS tym programem.
Nie mogę sprawdzić efektu, bo u mnie działa.
Pozdrawiam.
Edit:
Podaj wersję MS (sprawdzałem na różnych do 6.15.6)
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Dzisiaj instalowałem system i instalowałem UMP, wszystko działa poprawnie i bez problemów
Jędrek
Nuvi 2495LT, etrex 20, GPSMAP60cs, GPSMAP67 , Nuvi 205
, GPmapa, UMP, Topo, PL Topo
Nuvi 2495LT, etrex 20, GPSMAP60cs, GPSMAP67 , Nuvi 205
, GPmapa, UMP, Topo, PL Topo
Dobra, powalczyłem Panowie, powalczyłem, wywaliłem raptem z 4 aktualizację SP2, które kiedyś mi sie zainstalowały i oto efekt:
MapSource mam wersję 6.11.6, nie za nowa, ale nowsza mi nie potrzebna (zreszta przy nowszych wersjach ten sam problem sie pojawia).
Próba zainstalowania ump-pcPL, ściągniętego dzis (28.01), powiodła się, z tego co sugeruje mi komunikat...jednak nie ma mapy w mapsource:/ próba uatualnienia kończy sie komunikatem:
======================
Pobieram uaktualnienia....
Jak to okienko zniknie, to znaczy ze aktualizacja sie skonczyla.
======================
Nie można odnaleźć określonego pliku.
Poprawki z:
======================
Zrobione
======================
no i nic sie nie dzieje. Mapy dalej nie ma w MapSource. Zaintalowałem więc wersję z podajże sprzed roku i ..pojawiła się w MapSource...tylko ze dalej nie moge jej uaktualnić. A na co mi nieaktualna mapa?
Zrobiłem jak mowiłeś. Odinstalowałem program MapSetToolKit i zainstalowałem go z powrotem. Ten sam opłakany efekt.
Jeszcze jakiś pomysł?
Możliwe że coś mam w windzie namieszane, bo juz system sobie chodzi z 2 latka bez reinstalki, ale dbam o niego, nic sie z nim nie dzieje...
MapSource mam wersję 6.11.6, nie za nowa, ale nowsza mi nie potrzebna (zreszta przy nowszych wersjach ten sam problem sie pojawia).
Próba zainstalowania ump-pcPL, ściągniętego dzis (28.01), powiodła się, z tego co sugeruje mi komunikat...jednak nie ma mapy w mapsource:/ próba uatualnienia kończy sie komunikatem:
======================
======================
Poprawki z:
======================
Zrobione
======================
no i nic sie nie dzieje. Mapy dalej nie ma w MapSource. Zaintalowałem więc wersję z podajże sprzed roku i ..pojawiła się w MapSource...tylko ze dalej nie moge jej uaktualnić. A na co mi nieaktualna mapa?
Zrobiłem jak mowiłeś. Odinstalowałem program MapSetToolKit i zainstalowałem go z powrotem. Ten sam opłakany efekt.
Jeszcze jakiś pomysł?
Możliwe że coś mam w windzie namieszane, bo juz system sobie chodzi z 2 latka bez reinstalki, ale dbam o niego, nic sie z nim nie dzieje...
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
tak, sprawdzałem. W ogóle MapsetToolkit nie widzi ump-pcPL, choć katalog na UMP w katalogu Garmin na dysku C, jest utworzony. Także Check Registry nic mi nie daje, bo nie widzi ump:/.
-
Zachu
- Radny
- Kontakt:
To może spróbuj zrobić właśnie tak, a potem w katalogu, gdzie zainstalowałeś UMP znajdź plik install_UMP-pcPL.bat i go dwukliknij...szpila821 pisze:Próba zainstalowania ump-pcPL, ściągniętego dzis (28.01), powiodła się
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Re: UMP nie instaluje się w MapSource
Witam.
Spróbuj zainstalować lub wstawić MapSetToolKit inną mapę. Będzie wtedy pewność czy u Ciebie jest problem tylko z instalacją UMP .
Pozdrawiam.
Spróbuj zainstalować lub wstawić MapSetToolKit inną mapę. Będzie wtedy pewność czy u Ciebie jest problem tylko z instalacją UMP .
Pozdrawiam.
-
Zachu
- Radny
- Kontakt:
Zainstaluj jakąś mapę: http://www2.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=398
Nie odblokowuj jej. Doinstaluj UMP. Powinien działać. Komercyjną odinstaluj.
Nie odblokowuj jej. Doinstaluj UMP. Powinien działać. Komercyjną odinstaluj.
nic to Zachu nie dało:/ Mape mam w mapsource, bo asandrzej przesłał mi gotowe pliki, które sobie skopiowałem do katalogu UMP no i mapa widnieje, tylko dalej nie moge jej aktualizować. przy próbie aktualizacji pojawia mi sie komunikat:
======================
======================
Poprawki z:
======================
Zrobione
======================
i wszystko, nic sie nie dzieje, mapa jest niezaktualizowana:/ Brak mi pomysłu.
======================
======================
Poprawki z:
======================
Zrobione
======================
i wszystko, nic sie nie dzieje, mapa jest niezaktualizowana:/ Brak mi pomysłu.