witam.
jak w tytule. niezaleznie od tego czy jade samochodem czy na rowerze czy na piechotke, po jakims czasie zwłaszcza po chwilach postoju lub kręcenia sie w miejscu, lub tez uzywania zoomu skali map. moze cos mam nie tak w ustawieniach? a moze to praca na ameryckiej mapie bazowej ktora posiadam jako jedyna oprocz szczegołowej ump na jakiej sie zazwyczaj bawie. moze ktos ma jakis pomysł?
60csx by usa wiesza się
Re: 60csx by usa wiesza się
Napisz jakie masz mapy, jak wgrane, jakie waypointy, POI, cache, jaki firmware, jakie wykonałeś typy resetów z "Ukryte funkcje GPS" z działu Hardware, Firmware: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=2563 , pomogły, czy nie? Trochę więcej danych podaj , albo po prostu wykonaj resety jak w wątku , którego link podałem, od najbardziej soft, a jesli nie pomoże to zrób hard reset i od nowa skonfiguruj GPS. Jesli nie pomoże, to coś z mapami, POI itp.
Spróbuj tych resetów.
Pozdrawiam Krzysztof
Spróbuj tych resetów.
Pozdrawiam Krzysztof
Ostatnio zmieniony 11 lis 2008, 16:25 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono BBCode w linku
Powód: Poprawiono BBCode w linku
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=67948#p67948
Mapy jakie posiadam to jedynie fragmenty ump z moich regionów płd-wsch polska. Natomiast jest jeszcze mapa bazowa oryginalna wgrywana w usa.Fragmenty ump wgrywalem za pomoca programu mapsource. To nowy gps niedawno nabyty jesli to pomoze w naprowadzeniu mnie na rozwiazanie. kilka waypontow, kilka sladow, karta oryginal 64 mb, niewiele zajętej pamieci zdaje sie. zadnych resetow nie robiłem. nie bardzo rozumiem dlaczego przez 1/2h dziala i jest ok a potem nagle stoi. dlaczego ponowna konfiguracja moze pomóc skoro niedawno wlasnie to robilem i od poczatku tak jest? wystarczy wyłączyc i wlaczyc ponownie i jest ok. czy problem moze byc w nie europejskiej mapie bazowej?
Jak tam prawie nic nie ma , to bym tych kilka wpt i sladów ściągnął MapSourcem - by się nie zmarnowały i zrobił Master Reset. Jeśli nie będzie padów - masz GPSa wyleczonego. Jeśli nadal pady - spróbowałbym ( po ponownym MasterResecie) szczęścia z inną kartą mikroSD z inną mapą ( np. TOPO100 ) i sprawdził , czy też są te pady. Jeśli nie będzie padów, to problem karty, albo mapy UMP. Jeśli nadal pady - to może włączy się jakiś fachowiec. Spróbuj.
Wg mojej wiedzy - mapa bazowa na pewno nie szkodzi. Miałem przynajmniej 2 odbiorniki z USA i nigdy nie sprawiały kłopotów.
Pozdrawiam Krzysztof.
Wg mojej wiedzy - mapa bazowa na pewno nie szkodzi. Miałem przynajmniej 2 odbiorniki z USA i nigdy nie sprawiały kłopotów.
Pozdrawiam Krzysztof.
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Możesz też sprawdzić czy tylko na samej bazówce będzie się wieszał czy nie 
Pozdr. Konrad
Nüvi 760 + 60CSx + GPMapa 2007.4 + CNE 2008
Nüvi 760 + 60CSx + GPMapa 2007.4 + CNE 2008
A w jaki sposób się wiesza?
Wyłącza się, czy "zamraża", aż do wyjęcia na chwilę baterii?
Jeśli to drugie, to obstawiam problem hardware'owy.
Wyłącza się, czy "zamraża", aż do wyjęcia na chwilę baterii?
Jeśli to drugie, to obstawiam problem hardware'owy.
Podłączę się do tematu...
Moja 60-ka potrafi się czasem sama wyłączać, tak jakby kończyły się już baterie ale bez komunikatu ich wyczerpaniu... Po ponownym włączeniu urządzenie pokazywało dwie kreski na stanie baterii! W urządzeniu akumulatorki, w ustawieniach zasilania ustawiona opcja NiMH...
Miałem tak ostatnio chyba dwa razy za koleją, ale działo się tak tylko podczas "grzebania" w urządzeniu np. podczas wpisywania punktu/miejscowości do znalezienia...
Po prostu zanikał wtedy powoli cały ekran!
Moja 60-ka potrafi się czasem sama wyłączać, tak jakby kończyły się już baterie ale bez komunikatu ich wyczerpaniu... Po ponownym włączeniu urządzenie pokazywało dwie kreski na stanie baterii! W urządzeniu akumulatorki, w ustawieniach zasilania ustawiona opcja NiMH...
Miałem tak ostatnio chyba dwa razy za koleją, ale działo się tak tylko podczas "grzebania" w urządzeniu np. podczas wpisywania punktu/miejscowości do znalezienia...
Po prostu zanikał wtedy powoli cały ekran!
GPSmap 60CSx / nüvi 3790LMT / nüvi 1300
Ciesze się że są chętni do rozwiazania problemu. Dzięki soko , będę próbował w wolnej chwili. Za pierwszym razem jak się zawiesił zaden klawisz nie reagował, musiałem wyjąc baterie i ponownie uruchomic. Kolejne przypadki wymagały jedynie wyłączenia urządzenia i włączenia ponownie by stał się aktywny. niestetyna topo 100 nie podziałam bo zdaje się moich regionów nie obejmuje.