GmapTool - program narzędziowy do plików img
Re: GmapTool - program narzędziowy do plików img
Trochę źle rozumiesz - przykłady przez Ciebie podane to fragmenty tworzące zestawy map dla mapsource (także pliki *.gmp). Chcąc zachować wszystkie właściwości takiego zestawu należy generować pliki gmapsupp.img z poziomu mapsource'a i łączyć gmaptool'em dopiero te pliki wynikowe.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
-
robson60rs
- Początkujący
OK...Tylko JAK GENEROWAĆ? WYSYŁAĆ MAPY DO URZĄDZENIA?
Przesyłam na SD pierwszą mape z MapSource'a do Garmina...tworzy sie mapsupp.img. Potem chcę przesłać drugą...też się stworzy mapsupp.img...jak tego uniknąć? Mniemam, że po utworzeniu pierwszej mapy na SD mogę ją połączyć z innymi plikami "img" z innych map uzyskując nową "Megamapę"? Stworzy się gdzieś tam nowy plik mapsupp.img, który potem mogę przeflancować na SD?
Rozumiem, że pobierając mapy z róznych katalogów (m. in. z SD) mogę wskazać jakiś katalog wynikowy również na SD i potem przenieść do katalogu "Garmin".
Przesyłam na SD pierwszą mape z MapSource'a do Garmina...tworzy sie mapsupp.img. Potem chcę przesłać drugą...też się stworzy mapsupp.img...jak tego uniknąć? Mniemam, że po utworzeniu pierwszej mapy na SD mogę ją połączyć z innymi plikami "img" z innych map uzyskując nową "Megamapę"? Stworzy się gdzieś tam nowy plik mapsupp.img, który potem mogę przeflancować na SD?
Rozumiem, że pobierając mapy z róznych katalogów (m. in. z SD) mogę wskazać jakiś katalog wynikowy również na SD i potem przenieść do katalogu "Garmin".
Pozdrawiam
Robert
NUVI 765T + CNE NT 2012.20
Robert
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Uniknąć się nie da, ale zawsze można przed wysłaniem drugiego/trzeciego mapsetu zmienić nazwę poprzedniego na np: gmap1.img, gmap2.img, albo na nazwy precyzujące rodzaj mapy - CNE.img, GPMapa.img, UMP.img etc ...robson60rs pisze:Przesyłam na SD pierwszą mape z MapSource'a do Garmina...tworzy sie mapsupp.img. Potem chcę przesłać drugą...też się stworzy mapsupp.img...jak tego uniknąć?
Mniej więcej, ale .... używając pouchxowo-garniakową wersję MapSource można zapisywać te pliki także bezpośrednio na dysku twardym PCta, gdyż są one widoczne jak GPS/napęd czytnika. Z automatu zapis nastąpi w katalogu Garmin czyli np: C:\Garmin D:\Garmin ..... etc.robson60rs pisze:OK...Tylko JAK GENEROWAĆ? WYSYŁAĆ MAPY DO URZĄDZENIA?
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
-
SP2BZW
robson60rs mam pytanie... dlaczego wysyłasz mapy GPMapTool'em a nie MapSource

-
robson60rs
- Początkujący
CXzy dobrze myślę?robson60rs pisze:? Mniemam, że po utworzeniu pierwszej mapy na SD mogę ją połączyć z innymi plikami "img" z innych map uzyskując nową "Megamapę"? Stworzy się gdzieś tam nowy plik mapsupp.img, który potem mogę przeflancować na SD?
Odp. dla Lecha: Dzięki, poszukam tej opcji w MapSours..
Odp. Dla SP2BZW: wysyłam z MapSource'a...
Pozdrawiam
Robert
Robert
-
SP2BZW
nowa wersja - 0.4.8, na razie brak pliku z opisem zmian...
Zmiany są nieistotne, poprawiłem błąd w modyfikacji 4-tego parametru TRE. A plik zmian to jest to, co się wyświetla na początku instalacji 
-
SP2BZW
Tym razem zipa nie wystawiłem. Mam nadzieję, że dzięki temu trochę dłużej potrwa, zanim co głupsi producenci skanerów antywirusowych dołączą kolejne fałszywe ostrzeżenie.
A ja zdecydowanie wolałem zipa 
Staszek
Nuvi200 + Nuvi250v2 + Mio169 + eTrexVistaHCx + eTrex20->eTrex30 + Samsung Solid B2710 + HTC HD2 (Android 4.2.2) + K&M Drive 2.1 + eTrex30x
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
własna kompilacja OSM + UMP-pcPL + Compass
góry - Locus, droga - ciągle poszukuję
NuviLog2MS, gpxer, jnxer
Ja też wolę zipy 
Może jeszcze do tego wrócę, tylko chcę trochę poobserwować działalność antywirusów.
Może jeszcze do tego wrócę, tylko chcę trochę poobserwować działalność antywirusów.
Proszę o pomoc!
Postępowałem zgodnie z instrukcją a wynik, jak poniżej.Gdzie może być błąd?
Nazwa pliku Dług Mapset
Gmapsupp.img 0 błąd otwarcia
Pozdrawiam - RomanS
Postępowałem zgodnie z instrukcją a wynik, jak poniżej.Gdzie może być błąd?
Nazwa pliku Dług Mapset
Gmapsupp.img 0 błąd otwarcia
Pozdrawiam - RomanS
rosz - pozdrawiam
Nuvi 200 EE; Nuvi 760; UMP-pcPL: CNE NT 2012.30
Mam 3 pliki map (CNE,GPMapa i UMP), które wykorzystuję w razie potrzeby za pośrednictwem karty SD. Postanowiłem wykorzystać Twoje – POPEJ osiągnięcia i połączyć je w jeden plik. Postępowałem jak niżej:
1. Założyłem katalog C:\gps,
2. Do niego załadowałem trzy pliki map *.img,
3. Do tego katalogu dodałem plik gmaptool. Exe,
4. W Notaniku utworzyłem wpis C:\gps\gmaptool -jo gmapsupp.img *.img )
5. w/w plik zapisałem w C:\gps jako - join.bat
6. w Uruchom wpisałem: c:\gps\join.bat
7. nacisnąłem Enter i
8. otrzymałem okno GMapTool 0.4.8.2154β z wynikiem 3 plików wprowadzonych .img, ale bez złączonego .img – spodziewanego pliku nie widzę również w katalogu C:\gps\ .
Gdzie popełniłem błąd
RomanS
PS. Mam problem z załączeniem zrzutów ekranowych
1. Założyłem katalog C:\gps,
2. Do niego załadowałem trzy pliki map *.img,
3. Do tego katalogu dodałem plik gmaptool. Exe,
4. W Notaniku utworzyłem wpis C:\gps\gmaptool -jo gmapsupp.img *.img )
5. w/w plik zapisałem w C:\gps jako - join.bat
6. w Uruchom wpisałem: c:\gps\join.bat
7. nacisnąłem Enter i
8. otrzymałem okno GMapTool 0.4.8.2154β z wynikiem 3 plików wprowadzonych .img, ale bez złączonego .img – spodziewanego pliku nie widzę również w katalogu C:\gps\ .
Gdzie popełniłem błąd
RomanS
PS. Mam problem z załączeniem zrzutów ekranowych
rosz - pozdrawiam
Przeczytaj wątek od tego postu:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=77562#p77562
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=77562#p77562