Garmin coach - plan treningu

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.
reagwyr
Nowy

Garmin coach - plan treningu

Post autor: reagwyr »

Cześć!

Przygotowuję się do przebiegnięcia półmaratonu i postanowiłem wesprzeć się planem treningowym. Do tej pory wszystko było jasne i klarowne, jednak przed jutrzejszym treningiem mam problem- nie do końca rozumiem, co mam robić podczas biegu :oops:
Czy ktoś może mi wytłumaczyć wytyczne, jakie dostałem? Rozgrzewka i wyciszenie nie budzi moich wątpliwości, jednak dział Inne już tak. Mam biec prawie sprintem 20 sec a następnie 45 sec wolniutko, wcisnąć lap i znowu to samo? I tak 8 razy? Będę wdzięczny za rozwianie moich wątpliwości ;)

A przy okazji witam wszystkich Maniaków Garmina :D
Załączniki
reagwyr
Nowy

Re: Garmin coach - plan treningu

Post autor: reagwyr »

Cóż, miałem nadzieję, że ktoś z tutaj obecnych podzieli się swoją wiedzą/doświadczeniem. Ostatecznie przekonałem się na własnej skórze, jak wygląda taki trening. Musiałem go wykonać dwa razy, za pierwszym podejściem zupełnie pogubiłem się w tym wciskaniu przycisku Lap.

Dla zainteresowanych:

Rozgrzewka- tu bez niespodzianek, marsz lub wolny bieg przez 10 minut;

Inne- okazało się, że przycisk Lap należy nacisnąć tylko na początku biegu; później prawie sprintujemy, przy czym w moim przypadku trwało to około 7 sekund, po tym czasie zegarek dawał informację o rozpoczęciu 45s regeneracji; i tak 8 razy; szczerze mówiąc nie wiem, co oznacza to 20 sek. w opisie treningu :/

Wyciszenie- marsz lub wolny bieg 10 minut;
ODPOWIEDZ